MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, November 14, 2013

pam elektrik vs manual

 kalau di tanya...antara pam elektrik atau pam manual mana satu pilihan saya?saya akan jawab manul.kenapa?meh nak share

dulu masa mia kecik kita memang guna 2 pam, satu manual brand avent satu lagi letrik brand spectra 3.memula mmg beli avent pastu ada member nak letgo murah2 yg spectra dia tu so kita pon beli la..
memang semangat dah ni konon pakai letrik dapat buat stok banyak..xpenat sgt nak pam...sudahnye..pam punya pam susu mcm malu2 nak kuar..

 cam gini la pam spectra kita yg letgo kat waty tu, hai waty ada lagi ke pam ni kat ko?hehe

memang beza sangat hasil pam dari manual ngan letrik..klw kita pam manual 15 minit dapat 4 oz pam letrik tu 20 minit dapat 3 oz je pastu susu xkuar dah..memang tak pernah dapat result yg cemerlang masa pakai pam letrik dulu..sudahnye kita fedup..kita jual kt kawan plan pam letrik tu..(seb baik la masa beli tu pon murah je..tak la ralat)

so sampai skang la kita masih setia ngan avent manual..rasanya tiap orang lain2 kot..ada yg kata letrik lagi cepat dari manual ada yg kata manual lg cepat dari letrik.tp kita tetap ngan pendirian kita manual lagi cepat, pastu sebab kita dah biasa ngan manual tak pernah pon rasa lenguh ke sakit tangan ke nak pam utk dapatkan penuh sebotol kecik tu.

ni minggu lepas diah ada pass kan pam letrik dia kat kita suh kasi pasya sebelum g anta tu saje la test pam dulu..saje nk nengok banyak mana dapat..punn mcm dulu2 juga 20 minit pam baru dapat 3oz
yang ni kita pam pakai manual 15 minit kadang bole lajak smpai 5oz

p/s: korang2 yg pam susu kt opis tu biasa korang dapat brape oz ek skali pam?jeles nye kdg ada org dapat smpai 6-8 oz skali pam!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

9 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

suka manual sbb dlm kete pn bole pam..sbb tkyh pk nk cr plug utk suis if guna letrik

attyfir said... [Reply to comment]

rindu lah pulak zaman pum susu ni
lama dah berlalu nya


jom tolong like page
https://www.facebook.com/attyfircloset

tq :)

watyz said... [Reply to comment]

o cik nana sayang... anak dh 5 thn br nak Tanya pam tu ade ke idak... dh lama let go la sayang oi.. aty dulu pakai madela manual bli ngan kak ila. ok gak byk hasil nye... :)

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

kalo sue tak tentu..kadang 5oz sekali sessi..kadang dapat sekali 8oz..tengok la

achiek anis said... [Reply to comment]

lain org lain serasinya kan..klu saya serasi dengan yg leketrik...:)

AdanyaKauUntukku said... [Reply to comment]

akak pun suka manual
sekali pam pernah dapat 12 oz...sangat wow masa tu ok

mummy_ayu said... [Reply to comment]

Ayu dulu pun guna Avent manual jer..memang puas hati..kalu Ayu dulu..boleh la dpt 3/4 botol susu besar tu...dlm 8 oz la kan..kadang2 tu.penuh 1 botol besar..ada la kot dlm 10 oz..memang puas hati & happy sangat bila dpt susu banyaks...
:-)

Afne said... [Reply to comment]

nana, jgn risau dpt byk ke sikit. 3-4 bln yg pertama biasalah tu. in shaa allah akan meningkat bila kita rasa dh selesa & dh biasa dgn aktiviti mengepam. yg penting kita pam/marmet bila baby takde dgn kita. bila kita mengepam/memerah susu secara automatik otak dpt signal susu msh diperlukan secara x langsung merangsang hormon prolaktin.

afne pernah dpt 14oz sampai tumpah2 dr masa tu. kenangan indah. skrg ni dh tak keje so direct feed je blm pernah mengepam.

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

harap2 murah rezeki nak bagi susu badan kat baby jugak nanti...

oo pump manual lagi okay yer...
nice sharing kak...TQ...=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...