MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, November 28, 2013

Selamat pengantin baru wani & hanif

Klw ikut plan jumaat lepas ktorg g perlis sebab ada konvo adik amrul,lpas konvo nk balik penang.kemain la lama plan nye skali amrul kena dtg outstation kt kl, xdpt g konvo tp dpt makan nasi minyak sedara kawen.

Majlis nikah ari sabtu kt masjid area umah pas nikah, kenduri kt umah mak kita, sebab umah dia sempit tu la diorg tmpang buat kenduri umah ktorg.masak sendiri mak kita yg masak utk nikah tu dlm 80 orang makan.antara menu mak kita masak ayam masak lemak cili api, gulai lemak ikan talang ngan nenas, ayam rempah.pastu ada menu special makcik dr klantan buat kerabu sarae(habis licin ok, pandai org kl makan)
 dr kiri ayam masak lemak cili api, masak lemak ikan masin talang ngan nenas, telor asin, ayam rempah
 air kita buat kahh nak gak mention, buah oren,, talam durian ada org kasi ngan triffle sedap gile
 ni paling special, kerabu sarae, atau pon rumpai laut, biasa klw g sabah rumpai laut dia besa2 kan ni spesis halus mcm mihun tu, makcik kita dtg dari klate bawa ni, sare ni dia bawa yg kering punya sampai kl baru di rendam pastu wat kerabu, ni la satu2nye menu yg licin xde tinggal sehelai pon
 Majlis nikah mmg sempoi je.mini pelamin utk amek2 gamba adik kita buat, pengantin plak makeup kakak kita makeupkan, fotographer abg ipar kita..masing2 ada peranan hehe kita pon tlg juga..tlg buat air haha tu je termampu nk tlg..ada bb kecik ni susah skit nk lama2 kt dapor.
pelamin sempoi je adik kita buat lipat2 kertas pembalut hadiah pastu tampal kt tirai (trend zaman skang menda alah kipas ni)
gamba kt masjid, kita tak ikut diorg g nikah payah ada bb kang mlalak
sweet kan makeup dia?berminat bole gtau hehe...kakak kita tukang makeup nye


Ari ahad nye plak majlis bersanding kat dewan keramat.mia ngan kazen dia jadi flower girl.bunga pakai atas kepala mia tu anak buah kita form2 yg buatkan hihi.terer kan?tu je la cite weken bizi ngan kenduri.
Ppm
damia & kazen


sorry la gambo gegar..amek pakai tab je malas angkut dslr
gamba atas pelamin ni pon curi kwn2 perantin tag kt fb ehehe

3 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

tahniah!!
semoga berkekalan

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Comey mia jdk flower girl! :)

Zee Suhaini said... [Reply to comment]

kerabu sarea tu hok sedak nya nana..memang susah jumpa kat kl ni..tetiap kali bulan puasa, balik kampung memang akan cari tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...