MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, November 21, 2013

self service laundry

dah 2,3 ari bwa toto dalam kete kononnye nak basuh..sebab nengok kt area opis ni ada satu kedai dobi baru buka dia wat promosi free selama 10 ari.tapi nye asal nak basuh je masuk kedai tu xde orang...mmg xde orang jaga dia buka gitu je kata pon self servis kan...mmg buka 24 jam..nak tanya kat orang lain yg anta cuci pon xnampak ada orang cuci...

sudahnye semalam masa opis blackout dekat 3 jam, kita pon usha la masuk kedai tu nengok ada orang tgh basuh, so tanya la budak tu camane nak guna..dia pon ajar la camane nk basuh camane nak kering..


harga dia
 memula tu tuka duit duit syiling kat vendor machine, machine ni hanya terima 50 sen baru je..dah tuka duit tu kita bli la sabun singgit rege dia sekotak (lupa nak bawa sabun ngan softener sendiri)
 dah tuka duit tu masukkan kan washing machine RM5.50 tapi sebab kan dia free masukkan coin tu buat syarat meter dia berjalan je..masuk duit nnt dia kuar balik.cukup sampai 5.50 (utk cucian warm) masukkan toto dalam tu, tutup pastu masukkan sabun, pilih temperature start..tunggu la dalam 24 minit dia cuci..
 toto tengah di basuh, kita amek mesin 9kg je
  dah siap cuci kita bawa plak ke dryer masukkan toto dalam tu, masukkan duit rm4 pastu pilih temperature start pon tunggu dalam 20 minit untuk kering..
semalam kita kering kan toto 20 minit tu xbape nak kering sgt sebab tebal kan..so klw rasa nak kering btol bole tambah lagi 50 sen utk 3 minit

 kepada sesiapa yg dok area setiawangsa ke nak basuh baju free datang la sini, opposite giant setiawangsa tu.free sampai isnin depan, cuci je free dryer kena baya

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

10 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Wow..canggih dh skg ni..dh mula dobi self service kan

Luv said... [Reply to comment]

tq nana for the info

nak pi la wekend ni

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

ala kalo deka ngan sue mesti sue dah G kan

mama tisya said... [Reply to comment]

free best jugak ye..tk pernh p basuh kt dobi..apa beza cold, warm, hot tu ek??

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

thanks nana for sharing the info. sebijik mcm service kat UK :)

Cik Puan Rara said... [Reply to comment]

hmmm dh senang dh skrg ni kan.

NurWanZ Abd Halim said... [Reply to comment]

AAAHH dekat area kawasan rumah ziha pon ada tokey yang sama niee..tapi berbulan2 gak bukaknyer...macam nana le,asal nak p ja x der org,,teman nie dah le tak pernah guna..sape lak yang nak terangkan ye..hihihi

zarena heeney said... [Reply to comment]

mcm2 skang nie
cuma area umah ena takder laks
klu ada mesti dah kena serang

sng nk bsh toto kan

Aty_Fared said... [Reply to comment]

waaaahhh..canggih giler...bagus nyer macam ni..tak yah nak bayar pekerje..heheh... :)

mil mila said... [Reply to comment]

Salammm...ada sesiape yg tahu kt kluang ada x laundry self service ni..saya bru je berpindah ke kluang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...