MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, November 1, 2013

Stok susu

Alhamdulillah...suka sgt dapat pam susu kt opis.biasa kita buat time pam, pg sebelum g opis pam kt umah kul 7 pg, kt opis 3x pam, kul 11, kul 3.30 ngam kul 5.30 pam sambil solat zuhur ngan asar.sebab malas turun banyak skali, skali turun solat pam je tros senang.setiap sesi pam akan dpt 4 oz, kita plak mmg bajet masa pam 15 mnt je satu sesi, yela mmg bos bg pam tp pandai2 la curi masa kan xkan nk lama2 kita biasa pam 15 minit penuh la botol kecik tu

Masa memula start keje kita mmg xbuat stok sebab umah xde peti ais...kita sempat buat stok 8 oz je, tu pasal kita bekalkan juga susu formula takut xcukup kan, tp susu formula tu mak kita bagi sekali je shari tu pon 3 oz je, saje spare sebab takut nanti xsempat nak panaskan susu ke, bb melalak xdan2 nak susu ke sumbat la susu formula dulu, tp kita pesan kat mak kalau bole bagi je susu kita tu xyah kasi susu fm. 4 ari pertama keje tu mmg kita balik umah tiap kali lunch sebab klw bole nak kasi direct bfeed takut stok susu xckp.so bila ari kedua keje dpat la 12oz sehari cukup la utk kaver esoknya..

Rasa mcm xckp je 12 oz, kita try tambahkan lg satu sesi buat 4 sesi pam plak, tu yg baru ni bole dapat 15 oz sehari.ni pon rasa mcm dah naik sheikh plak tgk susu dh banyak rasa nak tambah lagi sesi pam.Ada yg tanya makan apa susu banyak?banyak ke?rasa nye org lain lg banyak..syukur alhamdulillah..ni rezki darwish la..xperlu ibu dia mkn sebarang supplement cukup je susu utk dia.

Cukup la dengan minum air masak secukupnya tu je yg kita amal..aritu xsengaja mnm air barli sebab teringin, rebus simpan dlm peti ais tahan seminggu, tiap ari mnm barli sampai breast bengkak susu banyak sgt.so sampai setakat entry ni ditulis stok susu seme ada 64oz.

ni masa pam kt umah sampai 4oz je mest susu xde sgt dah so kena la stop
 kt opis pon sama ckp je 4oz dia mcm benti situ hee

10 ribu orang memberikan idea bernas:

~ana~ said... [Reply to comment]

alhamdulillah rezeki darwish..:)

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Glad..good luck sis..

^*NaNa*^ said... [Reply to comment]

itu yg sebetulnya..nak susu banyak kerapkan pam...chaiyokk nana...:))

- dieyana - said... [Reply to comment]

Alhamdulillah...rezeki utk si kecik....insya-Allah, dpt buat stok...usaha tangga kejayaan! ;-))

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

alhamdulillah rezeki darwish...sue pon still BF izz tu..alhamdulillah masih ada..

eima said... [Reply to comment]

wahh rezeki .. inshaAllah klu ade niat tentu Allah tolong

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Alhamdulillah...
Kagum ngan mak mak bekerja dan nak bfkan anak..
Teruskan usaha k'

Cute Mum said... [Reply to comment]

teruskan usaha.. insyaallah boleh punya.. pasnie dah ada peti ais.. mesti tak darwish tak nak fm dah.. susu ibu die lagi sedappppp...

mama tisya said... [Reply to comment]

rindu saat2 pam susu dlu2

Hani Fadhlina Abdul Rahman said... [Reply to comment]

Alhamdulillah ... Semoga Darwish terus dimurahkan rezeki ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...