MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, December 12, 2013

kenangan berada di highland towers



tetiba plak kan nk cite pasal highland tower...heheh ni semalam la opismate dok buka cite pasal highlands tower semalam kan genap 20 tahun tragedi highlands tower..ingat lagi masa tahun 1993 runtuhnya highlands tower kita darjah 4 masa tu..rumah lama ngan highlands jarak dalam 5km je..masa tu memang bingit denar siren bomba ngan ambulans..

lepas2 kejadian tu pernah juga la terlintas dalam ati eh teringin nye nak g highlands tower...sampai la satu masa tu umur 18 tahun masa tu keje dekat je ngan area highlands tower jarak dalam 1km je tiap ari g keje mmg tgk je highlands tower tu..tah camane masa tu ajak kawan saje g usha2 highlands tower...masa ktorg g dulu tempat tu jadi mcm tempat lawatan plak ramai juga org dtg tengok2 walaupon masa tu dah 14 tahun runtuhan tu jadi.

kawasan nak masuk tu memang kwasan elit la umah banglo besar2 tp rumah hujung2 yg dekat ngan highlands tower seme kosong ditinggalkan.(dengar kata diorang tak tahan gangguan & bunyi macam2 kt tapak highlands tower wallahualam)

parking je kete kt depan umah banglo terbiar tu tgk ada la 5,6 biji kete org lain yg masuk highlands tower...masa nak masuk kwasan tu mulut tak henti2 baca doa dalam hati ni...langkah je pagar masuk tetiba meremang kt tengkuk hati debar2..masa tu kita just tgk kat bawah je tak berani pon masuk dalam 2 blok yang ditinggalkan tu.masa tu dapat la tgk ada jambangan bunga la..pastu mcm ada batu peringatan la mangsa yg mati (maybe ahli keluarga mangsa yg buat) suasana mmg agak menyeramkan..

masa tu kawasan tu mcm semak samun dah..tapi xde la pokok tinggi2 lagi..xlama pon kita kat situ dalam 15 minit tros ajak kawan tu balik sebab tak sedap hati...nak dijadikan cite balik dari highlands tower ktorg eksiden..langgar ngan kete.swey! haha..tu la g lagi tempat tak elok kan hantu dah follow.skang dah 20 tahun..apa cite la ngan baby yang selamat tu kan?ingat tak ada sorang baby selamat ngan mak dia, diorang berdua je selamat masa runtuhan.

2minggu lepas ada tgk rancangan seekers konon nye diorg nak shoot kt highlands tower tapi xle masuk sebab dah kena mangga siap buat pintu ada 2 lapisan pintu tempat tu dah jadi kawasan larangan...emm sempat la kita masuk sana dulu sebelum dia jadi tempat larangan

xde gamba la nak tepek..dulu henpon mana ada kamera...zaman2 telefon botol air dulu bole call & mesej je haha..dah 12 tahun baru nak cite...hehe..dulu xde blog xle la nak share cite ni

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

10 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

seram pulok rasa..adoi..teringin nak search pasai baby n mak dier yg selamat tu..tp takut la...

attyfir said... [Reply to comment]

itulah kan ..nak gak tau apa yg jadi ngn baby tu .

eB said... [Reply to comment]

usah kata nk msk, tgk dari gambar pn dpt rasa... kalolah eB gi sn, ntah yg mn la ikot balik.... nauzubillah. hu3

Lynn Hamzah said... [Reply to comment]

seram...macam2 dgr citer pasal highland towers nie...

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Uitss..scary!!

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

scary gak citer nana ni..
me lemah semangat..tak leh pegi lah tempat2 keras mmc tu..
baby yg selamat tu..rasanya dgn maid, bukan dgn mak dia..tu jer 2 org yg selamat..yg lain2 semua mati..byk tak jumpa mayat..kira mcm bersemadi di situ jer jasad2 tu..

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

mmg menyeramkan gk bila tgk berita psl highland tower tu

ada la tgk blog wartawan mazidul tu, psl dorang selidik psl highland tower,masa tu dorang masih boleh masuk kan..now dh kena mgga ek?

Adlin Mohamad said... [Reply to comment]

asben kita ckp dia ngan geng2 dia pun pernah masuk situ masa sekolah menengah..

Afasz said... [Reply to comment]

seram nye ! filem nye pon menyeramkan. nnti teingat2 susah nak tido

eima said... [Reply to comment]

tu la dah lama dah kan tp masih aku ingat lagi ... time tu aku darjah 3 la klu tahun 1993 ... lama dah kan ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...