MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, December 20, 2013

pestaim pakai baju loreng

haaa..caya tak?nak masuk 8 tahun kawen ni la pestime kita try pakai baju loreng amrul hehe..dulu masa memula kawen ada la skali try baju overall keje dia tapi bukan corak loreng, overall kosong kaler ijau askar tu..

ni ari rabu lepas la amrul wasap suh carikan dia nye tali pinggang kawad, kita ni mana tau tali pinggang kawad mcm mana...hahah hampeh kan?dah kawen nk msk 8 thn tak tau lagi..ye la biasa duduk sama pon skejap je dulu masa kt kluang tu pon dia siap sendiri xde kita nak tlg sedia2kan baju dia.

oleh sebab tak tau mana satu nye tali pinggang kawad apa lagi g masuk bilik amek gamba tali pinggang yg ada wasap kt dia haha rasa cam xguna pon ada..tak tau mana satu haha...memang tak guna.dah tu..uniform dia bukan 1 je..ada 3 jenis, baju kawad, baju uniform kemeja ala2 opis tu, baju yg pakai time repair heli plak baju lain.

dah korek2 tali pinggang dlm kotak terjumpe baju loreng dia haha..apa lagi kita pon melaram la nk amek gamba.lain orang suh carik lain dia buat kan
fuhh baru pakai 10 minit je dah berpeluh ketiak haha..salute la ngan abg2 & akak2 askar bole pakai baju ni seharian

sarjan fauzana datang melapor! heheh

fakta menarik yg anda perlu tahu :

1. ayah saya ialah bekas askar dalam ramai2 adik beradik 9 orang xde sorang pon jadi askar..last2 dapat menantu sorang askar hehe..
2. arwah bapak mertua saya juga seorang askar last dia keje kat mindef sebelum pencen
3. mak mertua saya juga adalah bekas askar, beliau berenti askar lepas beranak kan amrul kot rasanya
4. masa zaman skolah kan cikgu selalu tanya apa cita2 nak tulis dalam buku rekod kan?ada 3 pekerjaan yang cikgu tanya no 1,2,3 apa pilihan kerja mengikut turutan kita paling suka, dari darjah 1-darjah 4 mest pekerjaan pilihan pertama tu kita tulis askar hehe...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

13 ribu orang memberikan idea bernas:

pnsusu said... [Reply to comment]

keluarga askar..alhamdulillah
semangat pejuang :-)

Cik Puan Rara said... [Reply to comment]

wow nampak ganaz.

Liza Yati said... [Reply to comment]

Minat sungguh dgn solja.... hehehe...

Gieyana said... [Reply to comment]

Ko x dpt kerja askar tp hb askar..agak2 nnt anak2 ko da yg jd askar x? Hihi

adeqmas90 said... [Reply to comment]

dan...dan..dan.. Saya adalah askar. hahahaha

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sarjan paujana melapor yee..

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

kira cita2 akak tercapai lah kan..
nak jadik askar, tapi atlast jadik askar jugak, tapi bini askar la..
lagi tinggi jawatan tu..
isteri seorang askar ni tabah n cekal orangnyer...heheeheh...
tak gituuu...

eima said... [Reply to comment]

hebat tu .. fahimnye cite2 pun askar ..
kes sbb main games kat ipad ...brother in Arm...kes nk tembak jepun ... hahahaha

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Waah famili askar! :)

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

nth nnti darwish pon jd askar ye..hehe..

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

comey askar-nita tu hehhe pandai2 jer create term :) sbb rasa term askar tu mcm utk lelaki jer ;)

Ieda Zakaria said... [Reply to comment]

sekali dapat hubby askar...sejarah askar..ehhehe

Lynn Damya said... [Reply to comment]

Salam, wahhh menarik fakta2 tu, xsangka kan..hehe (n_n)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...