MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Sunday, June 30, 2013

tempahan biskut sarang semut kini dibuka!

alhamdulillah tahun ni masuk tahun ke-5 kita jual biskut sarang semut & kebanyakan pelanggan seme datang dari blog.memandangkan tahun ni kita akan berpantang dalam puasa jadi harap maaf tiada delivery ye klw sape2 nak oder pos juga saya tak buat sebab memang tak pernah pos kuih ni sebab dia sangat fragile nanti sure jadi habuk klw sampai ke tangan korang.so klw sape nak beli korang kena datang amek sendiri kuih ni kat rumah saya, area taman keramat, kuala lumpur.

bagi sape2 yang berminat nak oder korang bole tros call or whatsapp saya  di no 0197942480. korang just bagitau nama korang sape, berapa botol korang nak.bila kuih2 ni seme dah ready saya akan follow up dengan korang untuk bagitau kuih dah boleh collect.

kuih ni saya buat menggunakan buttercup sebalang 50pcs RM25
 contoh balang yang di gunakan

p/s : saya mencarik 2 kastemer tahun lepas mamarayyan dari putrajaya & zura dari seri rampai, diorang yang mula2 call awal tahun aritu nak oder, sorry no korang dah hilang dari handphone saya...klw korang terbaca entry ni cepat2 sms saya yea..

amaran keras :
memandangkan tahun lepas ada yang beria2 oder tapi sampai sudah tak amek2 kuihnya harap maaf..saya dah blacklist nama awak, saya rasa dia tau sape dia.so kalau tahun ni ada juga yang beria2 oder tapi sampai ke sudah tak amek2 kuihnya...nama anda juga akan di blacklist untuk oder pada tahun2 akan datang.

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, June 28, 2013

Sakit belakang

Ya tuhan...masuk arini dah 5 hari sakit belakang, bukan sakit bahagian pinggang tp sejengkal dr pinggang tu belah kanan.dengan plak kat perut ni pedih mcm pedih uli hati selari dengan posisi belakang yang sakit.

Ada ke cara nak ilang skit belakang ni?rasanya mmg xde ubat.duduk bole 5 minit je bertahan pastu kang dia rasa sakittt yang amat rasa mcm ada seketul batu besar tengah himpap badan kita.berdiri pon xle lama sakit juga jadinye sepanjang 5 hari ni memang kejenye baring je atas katil.

Dengan berbaring je baru xrasa sakit.tu pon baring kena tegak xleh pusing kiri, or kanan.klw dulu malam2 mmg xle tido terlentang tp skang ni tu je posisi tido yg xmenyakitkan.

Rasa mcm nak g urut je...bole kan stakat urut belakang?kang g klinik pon apa dia bole buat sure doc cakap ni normal..bersalin nanti hilang lah..allah klw bersalin baru ilang.nampak gayanya 2minggu lebey lagi la masa kita ni abes atas katil je...
posted from Bloggeroid

Thursday, June 27, 2013

foodporn # 2

 ni lagi makanan2 yang tingin nak makan..heheh melampau dah nak beranak pon tingin2 lagi...

kuih doremon ni bli kat pasar keramat ni btol2 kuih nostalgia ni masa kekecik skolah rendah lagi suke makan kuih ni asal sabtu ada koko kat skolah je singgah pasar bli kuih ni dulu 20 sen satu skang satu 50 sen
kuih ni xde inti kosong je ala2 kuih dorayaki la bentuk dia rasa rempah2 skit sedap, ni klw g pasar keramat sure beli

cendol jalanan hehe..murah jek sebekas singgit dah la sedap gile santan pekat, tak manis sgt bli kat area umah memang dia jual tepi jalan je seme air dia singgit sebekas pastu seme air sedap2.balik kl wajib bli cendol ni

lala masak sambal ni, kita tingin dari kluang lagi nak makan lala tapinye asal g pasar kita xpernah jumpe orang jual lala..bila tanya ngan pakcik van yg jual ikan depan umah pon dia kata sepanjang saya meniaga saya tak pernah jual lala katanya.pastu makcik2 lain menyampuk kat sini susah nak jumpe lala..owh alkisah baru kita tau padan la tiap kali g pasar kluang xpernah jumpe
so aritu balik je kl g pasar keramat tros rembat 2 peket sepeket RM5 beso2 plak tu lala dia hambek ko..masak 2 peket makan sampai puas!
rvc, yang ni dari kluang dok tingin nak makan..nak oder kat kak long pasya tapi dia xde buat kecik mcm ni, klw oder kat kak long kena oder sekotak tu dalam 16 kot.kita takut xabes so try la bli kat orang lain rvc ni sebab dia jual bekas kecik


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, June 26, 2013

jangan merungut

Masa g klinik buat test mnm air gula ada la sorng couple belakang kita ni wife dia xde bebel2 tp laki dia la yg bising dia ckp kat wife dia, kenapa klinik kerajaan ni sevis dia slow?pastu bini dia ckp ala biasa la klinik gomen ramai orang xmcm private pastu bla bla bla diorg dok ckp sama sendiri

Dah diorg blah dtg plak couple lain duduk blakang kita pon sama juga laki dia komplen ckp nape klinik kerajaan ni servis slow?dah tau ramai orang tambah la staff bla bla bla

Eii menyampah plak dengar, dah kau sendiri yang pilih nak checkup kat gomen ko hadap la...nama pon servis FREE jangan la ko harap layanan mcm kat spital bertarap 5 bintang.kalau rasa xsuka ngan sevis kenek gomen pegila checkup kat swasta nun..

Kita pon kadang merungut juga klw lama sgt kena tunggu tapi xde la nak komplen bagai kan..dah kita yang nak wat checkup kat sini kena la terima.

Bg yg kurang kemampuan cam kita ni, memang xde la kita nak g checkup kat swasta sekali checkup dah seratus lebey.so gomen je la pilihan yang ada..alah jangan ingat g checkup kat swasta tu x yah tunggu lama, aritu masa g scan kat private hospital kena tgu 2 jam juga sama je mcm hosp gomen tetap kena menunggu juga



Published with Blogger-droid v2.0.10

seludup susu

 masa bersalin kan damia dulu, kita ada masalah susu...susu tak keluar sampai la hari ke-3 damia lahir, tu pon lepas berurut ngan nenek urut baru la ada susu...so dalam 2 hari pas lahir tu memang damia memang susu FM sementara nak tunggu susu ibu dia ada.

gitu la kan...lain orang lain cara ada orang tu lahir2 je bb tros dia bole kasi susu badan, xyah nak tunggu berurut bagai.ada tu plak masa 7,8 bulan pregnant dah ada susu dah..

nak dijadikan cerita, kakak2 la ngajar ni masa bersalin kan damia diorang suruh seludup bawa susu fm pegi hospital, memang klw mana2 hospital esp hospital gomen diHARAMkan kasik susu fm kat bayi baru lahir..masa kita bersalin kan mia dulu dia keluar kul 7.45 malam kita langsung xkasi susu badan sampai la kul 9 pagi esoknye..damia pon xde nanges ke lapa kan mana kita tau memang kena kasi susu...esoknye bile nurse datang cek dia tanya kenapa anak awak lemah, lembik je ni..xkasi susu badan ke??

kita jawab x...sebab bb xnanges pon so kita xde la kasi..nurse bebel dia kata la kesian la bb awak lapar ni..cepat kasi susu badan...kita pon suar la breast kat mulut dia siap nurse ajar cara nak bfeed tapinye xde apa pon yang keluar....

nurse kata lagi xpe kasi je nanti ada la susu masalahnye kita dah kasi tapi xde susu xkan nak biar anak kita lapar kan kesian plak nengok anak kita lemah lapar kan, lepas je nurse blah kita suh amrul amek air panas nak bancuh susu formula yang kita seludup sorok dalam beg...tros kasi damia minum

adoi..camane??kalau dah susu xde nak paksa pon dia tak de ko kasi la tetek ko kat anak aku nurse oiii pandai sangat nak mengajar orang kan haha...dia ingat seme orang pas beranak otomatik ada susu kot..so kali ni bimbang kejadian lama berulang balik kita pon siap2 beli susu standby kot nanti kat spital susu xkeluar sumbat la susu formula

kemain payah nak cari susu dumex rumusan bayi ni g giant xde jusco xde kena g manjaku juga baru ada..nak carik tin kecik je..xmo bli tin besar.sorry yea bb ibu kasi bb susu fm murah jek...xpe nanti ibu akan kasi bb susu paling mahal dalam donia iaitu SUSU IBU.susu ni spare jek kot klw nanti susu xde awal2 bersalin tu memang sumbat la susu fm sekejap esok bila susu badan dah banyak xde la kita kasi susu formula lagi.

susu ni memang kena sorok dalam beg ni xleh kasi nurse nampak hehe


yallah...perbanyakkan la susu badanku...moga2 bb dapat menyusu ibu selama 2 tahun lebih mcm kakak damia..kakak damia 2 tahun 3 bulan baru berenti susu badan.


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, June 25, 2013

buttercup murah

mcm yang kita katakan, kita buat biskut memang menggunakan buttercup, baik untuk jual baik untuk makan ni la butter kegemaran kita.bese klw wat kek pon kita pakai buttercup.

semalam balik dari checkup tetiba tergerak plak nak bli paper metro padahal xpepenah pon selama ni membeli sokabar haha..lagi2 dah balik kl memang xpenah bli paper pon..sampai umah selak punya selak eh eh skali ada iklan tesco ada plak promo buttercup.sebelum2 tu memang dah pesan kat beberapa orang kawan klw jumpe buttercup murah bagitau...dah mcm rezeki plak nak dapat buttercup murah ni kan..

last year kita dapat RM2.59 harga buttercup kat tesco juga tapi tu dia jual masa bulan puasa kiranya dalam puasa seminggu camtu baru ada promo..kita ingat nak juga tunggu bulan puasa nanti kot tesco wat promo cam last year kan..tapi tengok dia kuar promo ni rasa mcm eh xpe la beli je la kang kita dok harap2 dia ada promo bulan puasa skali xde camane?melepas plak harga yang RM3 ni..

so xpela andaikata tesco ada lg promo lagii murah dari ni kita redho je la..rehdo dalam terpaksa haha..bukan apa klw ada bahan2 nye awal, awal la kita bole mula siapkan buat kuih maybe start puasa tu dah bole buat sikit2...

untuk promo yang dalam paper metro semalam dia tulis 2 RM6, satu RM3 la normal price dia RM4.59, jimat la RM1.59 seketol butter banyak juga kan save?so kepada sesape kengkawan yang tengah mencarik butter murah sila la terjah tesco promo ni mula 24 jun sampai 27 jun
 yang beznye xde had ikut la la beli sorang bape pon, utk first batch ni kita bli 35 ketol dulu


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, June 24, 2013

ni yang dia suka sangat balik KL ni

lagi2 kalau cuti sekolah..memang dia suka sangat la kalau balik KL sebab sepupu sepapat ramai...mcm2 projek diorang ni.yang ni masa cuti sekolah aritu, sampai2 je kl esoknye xmo tido ngan ibu dia dah..dia kemas2 baju bawa g umah makcik dia nak tido ngan kazen2 sebab cuti sekolah seme port umah kazen yang ada swimming pool sana

ni gambo2 dari kakak dia yang amek gambo bebudak ni mandi kolam, kakak la yang pantau diorang mandi.mandi kolam kecik je tak risau sangat mia dah pandai nyelam2 tahan napas.sonok tgk mia happy dalam gamba ni seb baik ada orang tukang melayan..ibu dah xlarat mia oiii












Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, June 21, 2013

jangkit kutu! arghhh stresss

 dok kluang xpenah pon ada kutu balik kl 3 minggu je dah jangkit kutu adoi stress mak! bukan kita yang ada kutu tapi mia! jangkit dari sepupu dia..

yang sepupu tu plak aritu cuti sekolah 2minggu dia datang tido sini 3, hari je...xlama jangkit ngan mia..kazen mia tu jangkit kutu dari kawan dia, kawan dia jangkit dari maid dia hah elok la..datang keramat abes merebak ke kazen2 lain adoi....

ingat kan zaman dulu2 je ada kutu..ingat lagi kita pon jangkit kutu sebab balik kampung kelantan, sepupu2 ada kutu dok menggaru je keje, kita balik kampung seminggu mendapat plak kutu tu...bawa balik ke kl.dulu masa kecik2 ada pakai ubat kutu busuk gile! sehari semalam pakai ubat tu kepala bungkus ngan kain putih esok pagi hitam2 seme kain melekat kutu mati seme

kita tengok dia dok garu2 kepala...kita minta la kat kakak ubat kutu sebab dia kata anak2 dia jangkit juga dari kazen kita tu..dia bli ubat ni kat farmasi dapat sikat dia skali bape hengget tak belas2 rasanya
ubat ni mcm minyak sapu je kat rambut sampai basah pastu sikat pakai penyikat dia melekat la kutu skali ngan telor2 dia skali
lepas stengah jam pakai kan ubat tu kita try sikat skali sikat tuppp jatuh sekor ibu kutu eiiii geli tros penyekkan sampai mati.pastu ada melekat anak2 kutu kecik halus je 2,3 ekor ngan telor2 mampos skali
berkesan btol ubat ni
sorry la klw korang geli kutu ni xyah nengok ahhaha..
bile wazap diah dia bole tanya ni ke kutu?kesian xpenah tgk kutu hahah...sama je mcm kutu yang ada dalam beras tu



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

dah mcm pagi raya!

 hari ahad tu mak kita rajin plak...masak nasi impit ngan kuah kacang pastu ada sambal kelapa kelantan.memula kita nak buat lontong tapi nye bahan plak tak cukup..last2 mak buat kuah kacang ngan sambal kelapa je...

kebetulan plak ari sabtu tu kakak masak ayam rendang, kita pon paw la dia dua ketol nak makan ngan nasi impit hehe..pastu plak ari sabtu tu dapat plak tapau daging masak hitam masa kenduri kawan sekolah tu...apa lagi mak panaskan la buat makan sarapan pagi ngan nasi impit dah kemain meriah plak kan bekpes masa fathers day aritu haha xsambut pon gatal2 je kata sempena fathers day

disebabkan kita sorang je special dapat rendang ayam yang lain2 kita tak usik dah.,.haha padahal tingin nak makan kuah kacang last2 kita bedal nasi impit ngan rendang ayam je

nasi impit mak buat sendiri dia klw rajin dia buat la sendiri klw malas dia bli dalam pastik dia rebus
 kuah kacang terbaik dari mak
 sambal kelapa
 rendang ayam
 daging masak hitam


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, June 20, 2013

demi mu anak..

dah 3 minggu balik kl mana ada kita g jalan2 sangat...xlarat la perut makin besar jalan dah mcm pingu.kadang kesian nengok mia..sebab nye klw daddy dia ada mesti daddy dia bawa jalan nye lah..daddy kan keje shif klw weken ni keje weken depan nye cuti, so klw weken keje tu bese mmg xkemana sgt la slain tgk wayang tp klw weken off memang panjang la skit langkahnye tu...

dah balik kl ni mia banyak memerap kat umah je..abes nak buat mcm mana...mama dia xlarat dah nak jalan2..seb baik juga ada kakak & adik yang kekadang bawa juga mia jalan2.aritu dia cakap mia bosan..jom kita g main taman..

aduh..kesian plak dengar ibu dia ni dalam xlarat tu gagah juga la start kete g bawa main taman yang terdekat ngan umah...sampai krem2 kaki nak masuk kete redah juga...tu pon saje bawa g lambat2 6.30 petang baru kuar umah kang kul 7 dah gelap hehe xyahla tunggu lama2 kan dia nengok gelap seme orang balik dia pon nak balik


sabar la yea mia..tunggu daddy balik nanti aktiviti kita akan berjalan mcm biasa

 kadang tu xharap juga adik kita ni nak bawa mia g jalan..tapi memandangkan kita skang xlarat nak bawa mia sana sini..kita bagi je la dia bawa mia
 ni masa beberapa minggu lepas tah..sampai ke putrajaya adik kita bawa mia jalan
 sampai ke alamanda dia merayap
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

dah lama nye xmakan nasi minyak

 last makan nasi minyak 2 bulan lepas masa kawan amrul kawen.last week ada jemputan kenduri kawen kawan skolah memula dia anta invitation idok la rasa bole pegi sebab masa tu kita kat johor tak tau plak nak dok bertapa lama kat kl ni...so bila dah ada kt kl kita pon calling2 la geng mana yang nak pegi sebab musabab nye nak tumpang diorang hehe...

klw dekat2 area keramat kita boleh lagi nak drive ini kalau kat pantai dalam sana xlarat juga nak drive..seb baik la ada geng nak pegi bole tumpang sekaki...klw xde kawan pegi memang tak pegi la jawabnye..tq timah sebab sudi tumpangkan ibu mengandung & kepaad pengantin suraida & sharif selamat pengantin baru..

ni kawan2 skolah menengah lain2 kelas tapi muka2 ni la yg rajin attend kenduri kawen kawan2
dedua kwn saya ni ada bisness sendiri
belah kiri tu timah dia ada kedai makan & masa majlis kawen tu dia supply aiskrim goyang
 bersama mak andam sape berminat nak carik jurusolek sila la calling2 sukma yea..hasil kerja dia meletop!
no tipon sukma bole tengok kat sidebar blog kita tu
pelamin ni bunga dia pepel sweet sgt tapi dia xnampak purple sebab spotlite tu bertukar2 kaler so pelamin akan ikut kaler spotlite dah kalerpul
 arch

 bergamba bersama pengantin, pengantin ni sekelas ngan kita sejak form 1 sampai form 5
memandangkan kita datang ngan tauke aiskrim goyang kita kena tunggu sampai abes majlis sampai aiskim dia abes baru bole balik siap tapau lauk segala heheh
 ni la dia rupe aiskrim goyang, 
sape2 yang berminat nak oder bole contact fatimah sebatang dia cas RM1 xkisah event apa pon cukur jambul ke birthday ke majlis bertunang ke majlis kawen ke seme dia bole supply

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, June 19, 2013

nasi kerabu yang tiada tandingan

 bese gini lah...kalau ramai anak2 dia berkumpul kat umah memang mak akan masak nasi kerabu..sebab memang seme adik badik suke makan nasi kerabu kan tu yang mak buat tu, bese klw kita balik kl sure mak buat punya lah..

kalau kt kluang tu ada satu kedai je yang kita jumpe jual nasi kerabu sedap kat tempat bekpes pagi sedap tu, kalau tempat lain pernah la tgk orang jual tapi xde hati nak beli sebab tau sure tak setanding mak buat, ye la mak kita kan orang kelantan, so nasi kerabunye tu asli la dari anak jati kelantan hehe...

klw masa keje opis lama dulu majoriti staff kelantan mmg selalu sgt bekpes nasi kerabu, sampai yang bukan kelantan pon suke nasi kerabu, kita pasan ramai kawan2 dr negeri2 lain suke juga makan nasi kerabu ni.sorry yea kawan2 yang susah nak carik nasi kerabu kat tempat korang, kalau entry ni boleh membunuh perasaan korang hehe...



 nasi kerabu asli warna biru dia tau sebab apa?
dalam gambo ni cam xbape biru sgt kan tp klw kt luar biru pekat nasi ni, sebab sistem pencahayaan tab xbape bagus tu xbape nampak biru
 ni la rahsia nak dapatkan warna biru untuk nasi kerabu, mak kita tanam bunga telang ni belakang umah senang je idop, amek biji dia yang kering tu tanam je tepi pagar dia tumbuh menjalar belambak bunga dia sampai gugur2
bunga ni nanti rendam dalam air pastu perah2 nanti keluar la kaler biru dia, masukkan dalam nasi mcm masak nasi biasa
 ulam2 taugeh xde sebab mak kita xsuke tauge cer klw bli kt luor taugeh je banyak bese la org meniaga kan nak untung taugeh kan murah
kalau buat sendiri seme ulam ada, kubis, kacang panjang, daun kesum, serai, bunga kantan, daun salam (atau orang kelantan panggil daun serai kayu)
 solok lada
 sambal kepala tergaring skit kelapa dia
 telur asin tapi xmasin pon hehe bagus la klw tak kang bebudak dia korek kuning je putih xmo makan sebab masin
 sambal tumis
 ikan sardin ni di rebus dulu letak garam ngan asam keping pastu goreng garing2 masak ngan bawang besar
rasa dia masam2 masin sedap wooo rasanya ni orang kelantan je tau masak style ni kot atau orang belah pantai timur
 budu wajib ada sebagai pelengkap rasa
 ni namanye sambal nak kasik pedas tumbuk cili api, letak cuka, gula skit

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

hadiah birthday dari gefren

 haih..dah tua2 pon dapat adiah lagi tau...hehe yang beznye adiah beday kita ni lebih kepada adiah untuk kegunaan pas bersalin nanti..alhamdulillah..syukur murah rezki bb kan..

ni adiah dari nana keding little bean steam strellizer memang tak pernah ada menda alah ni botol mia dulu kita rebus cara manual jek xde pakai strerilizer
 wrislet carlo rino dari deah..dia nengok wallet mango yang diorang kasi last year dah rosak skit zipnye tu dia kasi beg baru kot hehe
 nursing poncho dari pasya, yang ni memang kita plan nak beli sebab nanti senang nak bf bb kan...
 thank you kawan2! sayang korang dunia akhirat

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, June 18, 2013

checkup 36 weeks

semalam g HUKM checkup 36 weeks.xlarat nak drive kita tumpang kakak yang keje kt ngan hukm tu hanta..balik spital naik cab.appointment kul 9 pagi, sampai sana kul 8 pagi..abes kul 11 pagi woiii lama gile lagi lama dari g checkup klinik kesihatan.

berat terkini dah 70.5kg, pastu semalam doc scan kata bb berat anggaran 2.4-2.6kg dah..ok la tu kan aritu kata bb kecik skang dah beso skit dah..hb darah tu blom tau dah naik ke blom sebab semalam amek darah result lg 2minggu nanti dia call klw ada pape katanya

kita ni mati2 la ingat 36 weeks tu sama dengan 9 bulan hehe..ingatkan dah cukup 9 bulan dah..rupanya 
 36 weeks bersamaan:


hahah serius memang bengap matematik, kita dok kira 36/4= 9 so ingat 36 minggu tu 9 bulan dah...tapi doktor cakap baby dah matang 36 weeks ni dah bole beranak anytime je..ada ramai juga kawan2 kita beranak 36 weeks, tapi kita minta2 jangan la bb kuar awal...heheh...tunggu la dulu eh baby..tunggu daddy balik pls..

aritu g hukm amek date appointment je kan, so semalam br dapat jumpe doktor...ada plak dia kasi date datang balik lagi 3 minggu...adoi..kita ni nak drive xlarat dah xkose la nak repeat2 g spital..kita cakap doktor bole tak saya xmo datang spital dah?saya nak datang time bersalin je nanti..sebab saya still continue checkup kat klinik kesihatan buat apa nak checkup 2 tempat..pastu baru doktor cakap owh yeke..ok la klw mcm tu lepas ni xpayah datang, tunggu bersalin nanti je baru datang, tapi andaikata klw dah lepas due tak bersalin juga 24.7 tu kena datang untuk dia kasi ubat paksa bersalin

pastu plak dia suh buat MGTT test lagi sekali..yang ni memula dia kata awak datang esok atau lusa kat sini yea minum air gula..hah datang lagi?ingat hukm tu dekat ke?memang la xjauh sgt tapi kita ni xlaratt tau tak?kita cakap doktor, saya buat MGTT test kat klinik kesihatan je la..klinik tu 2km je dari umah...xyah susah2 saya nak datang HUKM lagi..kang xpasal nak bayar cab dua hari duit cab RM30 baik g makan mekdi haha...okla..doc pon tulis note kat buku pink request klinik kesihatan repat MGTT test

balik hukm g plak klinik au2, amek date MGTT & next appointment.jadinye jumaat ni terpaksa lah minum air gula yang tak sedap tu lagi skali...pastu next monday checkup utl 37 weeks plak dah masuk 36 weeks ni tiap2 minggu kena checkup kan?

masa doktor dok intebiu itu ini doktor tanya yang sebelum ni anak dah berapa tahun?5 kita cakap..awak pakai alat perancang apa sepanjang 5 tahun tu?tak de pakai pape doktor..owh maksud awak buang luar??ahh....kita jawab, pastu doktor xcaya lagi 5 tahun awak plan sendiri??pandainye! dia kata hahaa....cam tak caya dia.

ni bukan la nak cite lucah yea..tapi sekadar perkongsian kaedah perancang keluarga yang kita gunakan, memang sepanjang 5 tahun umur mia kita LANGSUNG tak pernah makan ubat, pakai kondem, amek injeciton, implan or iud dan sewaktu dengan nya..kami plan sendiri je tu la guna kaedah yang mcm doktor cakap tu buang luar.lagipon dulu kan ktorg dok jauh2 jumpe pon 2 minggu sekali je tu lagi senang plan sendiri2 je..jimat duit hahah xyah nak keluar modal utk kaedah perancangan keluarga.

ok skang ni dah masuk 36 weeks dah kiranya baby dah bole keluar bebila masa je la kan?kena standby je la skang ni..kot kalau bb ikut macam kakak damia memang lambat lagi la keluarnya...sebab kakak mia keluar masa minggu ke-40 2 hari sebelum due date..mana tau bb nak tunggu daddy dia balik baru nak keluar kan?bagus juga hahah...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...