MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, July 31, 2013

Wordless wednesday

Sian darwish...dah mcm barney hahah..kakak la ni memandai edit gmbo adik :-)

berbuka di the castle @ kampung baru

 sebelum beranak sempat la kita puasa 5 hari...pastu 2 hari berbuka kat luar, kat intai2 ari jumaat pastu ari sabtu plak berbuka kat the castle kampung baru.masa ni kita bar balik dari times square g tengok wayang pastu masa dalam kete amrul tanya la mana buffet steamboat?kita pon suggest la asapanas kat selayang sana..dia kata jauh plak nak g sana...kebetulan lalu jalan tun razak kita pon ckp ok la..klw xmo g selayang g rosdet la kat chow kit sana dah lama xmakan siakap kerabu mangga dia

ok la..amrul pon tros mask kg baru..eh eh..sekali dah masuk kg baru dia cakap eh kita buka kat restoran arab la..kawan saya ada keje situ katanya...makanya dari konon2 nak makan steamboat lah, nak makan kt rosder la sudahnye g makan arab..

kat petonas kg baru tu ada 3 restoran arab buffet sama je harga dewasa RM39 ada marakesh, the castle ngan lagi satu apa ntah nama restoran dia dekat2 je antara satu restoran tu..amrul nak g marakesh tmpt kawan dia keje tu tp tgk xramai orang kita usha the castle tu ramai orang mesti bess

so amrul suh pilih antara 3 tu kita ajak je la g the castle tu.buffet harga dia dewasa RM39 kanak RM20 tapi kan masa dia kira dia cakap xpe la anak awak saya xkira..budak bukan makan apa sangat pon katanya...wah baik ati kan?btol la..mia bukan makan pon kambeng segala dia makan fries je!hihi...

ok la rasanya berbaloi RM39 tu sebab nye klw g makan kt saba pon mandhy lamb dah RM25 sepinggan...ini bukan stakat mandhy lamb, mandhy chicken, ada chicken kebab, lamb kebab ngan desert segala macam...paling sedap cream caramel 2x tambah sedap nak mam!

muka sehari sebelum beranak :)

variasi kebab
desert
kita nye amek skit je
nasi arab lauk kamben ngan ayam

kebab sedapp!
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, July 30, 2013

rezeki rezeki rezeki


rezeki sehari sebelum anniversary...dapat kuih almond kiss cookies dari ayu,kita tlg dia belikan acuan untuk buat kuih sarang semut, dia datang amek acuan siap kasi kuih plak kat kita tq ayu... 

 hari anniversary nye plak dapat rvc dari kak long pasya..mcm tau2 je dia aritu anniversary kita hehe ni la nama nye rejeki kan...ni diah la nye keje ni dia kata kita ngidam kak long nye rvc skali kak long buatkan...mekaseh daun keladi lain kali kasi lagi haha...puas gile makan sebelm beranak aritu, rvc kak long tersedap dalam donia ok! hihi

menang dari fb johnson xtau apa adiah nye nanti

 menang conso contest fb cosmoderm anta gamba ngan pasangan yg paling romantik la konon
adiahnye barangan cosmoderm RM100



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, July 29, 2013

Kronologi kelahiran darwish

Hari sabtu amrul ajak pegi berjaya time square nak cari seluar pastu nak tgk wayang, masa dlm wayang tu dah terasa juga sakit sikit2 dah risau juga eh ni contraction ke ni sambil tu bb mengeras je..balik time square tros g berbuka kat the castle kg baru...memandangkan baju kurung raya kakak mia xbli lagi,pas buka tu kita ajak la amrul g jalan tar.

Memang klw ikut keadaan kita sarat sangat dah masuk 40 weeks ada hati nak g jalan tar kan?hahaha...kita ajak sebab saje nak kasi cepat beranak bia bjalan banyak2.

Ok esoknye hari ahad yg mana hari last amrul cuti, andaikata kita blom bersalin juga memang malam tu amrul kena balik kluang dah...nak tau x bb ngan damia mmg ada kebetulan bab melahirkan...

1. Masa pregnant damia kita ajak amrul g times square saje nak jalan kasi cepat beranak, alih2 esoknye ari ahad keluar tanda darah+lendir

Masa pregnant adik plak amrul yg ajak g time square saje jalan2 hehe dah sama plak kisahnye pregnant kakak ngan adik hari last keluar sebelum beranak g time square.

2.masa nak lahirkan damia pon amrul patutnya balik mlm ahad tu sebab ahad tu last day amrul cuti, tp ahad tu la juga keluar tanda bersalin sama mcm adik..

Ok meh kita cite kronologi kelahiran bb

6 pagi : lepas bersahur ngan subuh kita tido balik bese mmg lena je smpai la kul 8 baru bangun, tp ari ahad tu xle la nk tido sebab perut kejap2 sakit, xla sakit kuat cuma mcm sengugut je lepas tu bb plak kerap mengeras.ok la..kita malas nak layan sgt sakit tu...

11 pagi : bb makin kuat mengeras pstu instinct kita pon ada rasa mcm lain macam je ni...kejap2 g toilet cek pentis takut2 ada kuar lendir ngan darah mcm masa mia dulu.ckp ngan mak perut dah start sakit2 dalam stengah jam skali.mak kata klw sakit g je la hospital...kita tunggu lagi sebab sakit xkuat..

2.35 petang : kita ajak amrul g hospital, kita ckp jom la kita try g hospital cek dah buka ke jalan ni, kita ni yg buat naluri kuat nak g spital sebab amrul dah cuti last day kan...kita konon igt nk g spital suh doc cek bawah mana tau time dia cek tu bukaan dah mmg terbuka, mmg naluri tu kuat cakap insyallah dah terbuka jalan tu..

3 petang : smpai spital, tros g kat kecemasan o&g cakap kt nurse saya ada rasa sakit perut lepas tu bb mengeras kerap.ok nurse pon buat ctg periksa denyutan jantung bb dalam 50minit..tp bacaan ctg xcantik sebab bb tido...

3.50 petang :doc datang cek kat bawah skali dia ckp dah 2cm!eh cam xcaya je sebab kita xde rasa sakit yg kuat tetiba dah 2 cm, lepas doc cek ngan sejenis alat tu dia kata bukaan akan otomatik tambah lg 1 cm kira mcm dia dh tlg skit buka jalan...ok dia tros tahan suh kita masuk wad...sambung wat ctg kat wad plak..

4 petang : Masa sampai wad kita tanya nurse nak kena buka puasa ke?sebab saya puasa..nurse kata xyah sayang sebab dah kul 4 masa tu pastu dia nye anggaran nak bersalin pon lambat lagi katanya..ok la kita tros kan puasa...

5 petang : dah rasa contraction kuat skit dalam selang stengah jam, tp bole tahan lagi xkuat sgt...lepak dlm wad ngan amrul, pastu suh amrul g pasar ramadhan cari makanan utk berbuka.jadi berdating la ktrog duaorang buka puasa dlm wad sesama hehe..kenangan tau.sweet je rasa buka puasa atas katil spital, kita mmg xmkn mkanan spital tp amrul yg abeskan hahaha..lalu plak dia makan lauk spital pdahal mcm2 makanan dia bli kat param.

7.30 : berbuka puasa sesama sambil contraction datang sekejap2..Lepas berbuka kul 8 amrul kena keluar sebab waktu mlawat smpai 7.30 klw nak tgu kena tgu kt luar...dlm labor room baru masuk.

8.15 malam : doc datang nak cek bukaan...skali dia cek dah 4 cm pastu tros dia pecahkan air ketuban...masa nak pecahkan ketuban tu ada dua orang doktor, memula doktor zulaikha pecahkan tak pecah plak..adoi dah la sakit dia jolok2 tak pecah juga pastu doc cina pompuan tu plak take over sekejap je dia pecahkan zass tetiba rasa panas..abes sampai belakang baju lencun kena air ketuban...lepas tu dia suh tukar baju baru then suh kita dok atas wheelchair untuk tolak masuk ke LR

9 malam : tros dia tolak dalam dewan bersalin, kita call amrul suh naik nurse kasi ubat berak, kena kencing berak dlu baru dia psang lagi skali mesin ctg tu.ha...lepas je air ketuban di pecahkan maka bermula la contraction yang sakit amat tu....

Kul 9.45 sakit kuattttt dalam 15 minit skali...setiap kali dtg sakit kita genggam tangan amrul sekuat hati sampai mengigil2....sambil tu lidah xputus baca zikir...bole plak masa sakit kuat ni dtg sorang doc pelatih nak tanya soalan pasal kaedah perancangan keluarga yg digunakan...kita dh tgh sakit ni dia tanya mcm2 soklan last2 kita wat bodo je xlayan dia hahaha pastu da keluar

Masa dalam labor room 3x kena seluk dia nak cek bukaan, last skali dia seluk dalam kul 10 katanya baru 5cm..ok la kita dok bajet lambat lagi ni nak bersalin kalau 1cm sejam so kita anggar beranak dlm 5 jam lagi ni....

10.15 malam : masa ni tengah sakit ya amat2 doc tanya awak nak ubat tahan sakit tak kita injet kat punggung masa tu kita tengah sakit kan bagai orang ngantuk di sorong bantal la..tros cakap nak..doktor saya tak tahan dah ni sakit sangat...dia cucuk je ubat tahan sakit tros kita jadi mamai2 sebab ubat tu kasi kita ngantuk...masa dia cucuk ubat tu kita dengar last skali doc cakap baru 5cm...ok la pas cucuk ubat tu kita jadi ngantuk dan separuh sedar gitu walapon contraction kita mcm jadi sedar tak sedar

11.15 malam : masa ni kita tertido tiba2 doc datang dia saya nak cek bukaan yea...kita plak masa tu mamai kan mata buka tak buka gitu...eh tetiba ramai gila masuk dalam LR tu lepas tu tiba2 plak kita terasa sakittttttttttttttttt yang teramat2 sangat...& tetiba terkeluar suara kita yang tak tahan menanggung sakit..lepas tu kita dengar dok suh teran, masa ni mcm terpinga kejap eh tadi kata baru 5cm dah nak beranak ke?kita pon teran la...sekali teran tu sampai terjerit sebab teran sekuat2 hati...lepas tu dengar doc cakap bagus....teran lagi dah nampak mata anak awak terkebil2 ni...

owh masa tu xfikir apa dah..klw kita dalam keadaaan tak meneran sakit dia yang amat2 tak tau nak cakap bila kita meneran dia xla sakit sangat..yallah..susah nye teran...ada la 6,7 kali juga kita teran baru lah keluar darwish....masa meneran tu amrul ada kat kepala kita sambil tangan dia usap2 tangan kita sikit lagi...kata dia sikit lagi...last skali teran tu zasss...terasa panas ahhhh lega nye tuhan je yang tau bole plak bb dah keluar kita bantai tido doc kata buka mata...tengok bb awak ni..kita buka kejap je tengok eh eh nampak bird hehe...pastu bantai tido balik..ya ampun gile stone ubat tahan sakit doc kasi tu dia jait pon kita tido tapi terasa la bila dah hujung2 jaitan kena kulit tu adoii pedih nye kat 10 kali cakap adoi..sakit doc..tahan skit yea...katanya ok la dia buat lemah lembut..

masa sepanjang proses meneran kuar bb tu memang amrul ada ngan kita dia saksi segala2 dari mula...sebab kan ramai nurse kat lr masa tu amrul duduk kat bahagian kepala kita..sambil dia gosok2 tangan masa teran mcm nak mati tu haha..dah kuar je bb doc suh amrul kuar sebab nak jait seme laki xle tengok..dah siap jait amrul masuk balik dalam lr kita tengah mamai2 tu sempat lagi salam tangan dia..pastu amrul kiss dahi alamak...tacing je rasa haha...

kali ni masa beranak doctor pompuan yang sambut masa bersalin tu ada sorang je la doc pelatih lelaki dia just memerhati je xde buat apa..kalau masa mia dulu kita teran 2x je dah keluar siap doc puji pandai nye awak teran...tapi kali ni mangkali faktor usia pon ye juga agaknye pastu sebab kita berpuasa siang tu kan..so kita xde tenaga sangat nak meneran...sekuat2 hati dah teran mcm nak putus nyawa rasanya...masa tu fikir hidup ngan mati je...

kat bawah tu jahit rasa mcm banyak skit dari beranak mia dulu dah seminggu beranak baru kita berani nak tengok jahitan kat bawah tu hahah ngeri beb..ngilu pon ada rasa..bole plak abes beranak tu kan kita cakap ngan amrul yang..saya xmo beranak dah..sakit...hahahah senyum je amrul...

syukur sangat sebab contraction tak lama..5cm baru sakit sangat2 masa tu kul 9 lebih kul 11.38 dah beranak so dalam sejam stengah je sakit contraction tu..kala masa mia sakit yang amat2 tu kul 3 petang beranak 7.45 malam...lepas tu masa mia dul dia pecahkan ketuban masa kita baru buka 1cm tu yang jadi sakit lama tu..bila cite kat doc yang masa mia kita 1cm diorang dh pecahkan ketuban doc tu terkejut dia kata awalnye dah pecahkan..patut 4cm baru pecahkan baru la xlama awak menahan sakit..

ok la ni ada beberapa keping gambo2 kenangan dalam bilik bersalin, mana tau ada bakal2 ibu yg tengah baca blog kita ni nak tau camane keadaan sebenar dalam bilik bersalin tengok la gambo2 di bawah ni yea..gambo2 tengah contraction amrul amek tah bile masa kita xsedo hehe ye la dah skit mana nak sedo apa kan...

masa ni baru masuk wad xsakit lagi sambung wat ctg kat katil
 berbuka puasa sama2 ngan juadah dr pasar ramadhan bandar tun razak
ada nasi ayam berempah crim caramel, tako tau, mertabak, cheese cake
amrul makan ringan2 je pastu dia bole abeskan nasi yg spital kasi haha..adoi la hai lalu la dia makan
 masa ni baru masuk LR tengah mula nak sakit
 contraction dah kuat dah masa ni tengok tangan dok genggam bantal
 ok contraction ilang sekejap sempat lagi senyum hahah lempang kang
nampak x ada gas kat situ dia kasi suh sedut time sakit hah sama je sedut ke xsedut ke sakit juga last2 jadi perhiasan je kt situ
 masa ni tengah high...dah settle jait seme bb tu ada kt hujung tu
 esoknye kul 12 dah bole discharged...skejap je dia mmg xtahan lelama..bb dah kencing berak baru dia kasi balik
 reaksi kakak damia tengok adik kali pertama malu2 kucing idong kembang kempis hahah tah pape la kakak

p/s: gambo2 ni bukan kita yang suh amrul amek pon..ye la xagak2 ko..dah tengah sakit tu xde ingat apa dah nye...tah bile masa dia amek kita pon xtau dah beranak tu dia wazap gambo yg dia amek kat tab haha...bagus juga bole wat entry saat2 beranak..masa mia dulu ada gak amek gambo tapi masa tu xde blog kan..xle la nak cite pengalaman beranak

Friday, July 26, 2013

Berpantang bulan puasa

Tahun ni sempat puasa 5 ari je..hari yg sakit nak bersalin tu pon still puasa lagi, jadi lah dapat juga 5 ari puasa ngan amrul.

Kalau berpantang bukan bulan puasa maybe xde cabaran sgt...tp bulan puasa ni la mak masak sedap2 siap ngan kuih yg mana ari biasa xde nye dia nak buat...huwa..cam labu sira, pastu sgala mcm kuih onde2 la apa la...klw masuk dapo tu telan air liur je la nengoknye...part makan tu kita xkisah sgt tapi part ais tu alahai...dh tbiasa dok mnm ais je kan...klw mnm air msk plak mana penah mnm air yg xsejuk...air masak kat umah seme dlm peti ais.

Ni dh dlm pantang air kena mnm air suam, kdg tu tibai juga air xsuam hehe...seminggu pertama mmg jaga btol...makan ikan selar bakar ngan lada hitam tumbuk, makan ngan nasi panas, gilir2 ngan sup ikan haruan & ikan bilis goreng halia ngan bawang putih.

Sehari makan nasi skali je..Masuk ari ke8 br dpt mkn sedap skit tu pon makan time org bebuka skali sebab lauknya kita bole makan, mak masak ikan tenggiri sambal ngan kerabu peria, ikan tenggiri tu kita buang sambal dia.makan ngan nasi panas2 nikmat nye rasa

Ari ke9 plak lagi skali mak masak makanan utk bebuka dengan lauk yg kita bole makan,ikan bawal percik kita tanya mak santan bole makan ke mak kata bole..apa lagi balun...hahaha ikan bawal bole makan xgatal.

hah! ari ke-10 pantang versi derhaka! hahaah...kita tibai nasi impit ngan rendang paru.tp xbanyak la nasi impit 6 ketul paru 6 ketol haha....mak kata xpe ke pedas takut sakit perut..kita ckp xpela sikit je heheh...dah malam tu risau gak takut sakit perut ke gatal ke kan..alhamdulillah..xde pape..lagipon luka jahitan kita tu dah elok, seminggu bersalin luka dah elok ni akibat ari2 makan sup ikan haruan

ari ke-11 dah sedikit konpiden nak makan lauk ayam.memula try amek wing dah lama makan tu xde gatal apa baru la malam tu makan nasi skit ngan lauk ayam

Tp ada bagusnya juga kan mkn nasi skali shari je masuk seminggu bersalin timbang berat dah kembali ke berat semasa blom ngandung, 64 kg, berat last masa branak 70.5kg.tu baru seminggu hihi harap2 raya nnt dah slim bole pakai baju kurung yg kita bli nak sedondon ngan mia ngan dd dia tu

Raya nanti kita dah masuk ari ke26 berpantang, kita tanya mak bole ke nak makan rendang raya nanti?mak kata klw luka bawah tu dah ok bole da klw nak mkn ayam, daging cuma sotong udang telo tu jangan makan lagi takut xtahan nanti gatal.hah..dengar bole makan rendang senyum lebauu..hahaha..

Orang kata klw masa anak pertama jgn pantang sgt2 takut nnt anak seterusnya kita xtahan makan menda yg kita xamek masa kita bpantang anak ptama, orang kata kena cuba2 mkn sikit tgk kita tahan kw xtahan..so far kita sendiri xbape strict dlm berpantang tp wlpon xstrict kita ttp ikut cara mak kita berpantang..xsrict tu maksud dia kita mnm air masak yg bukan suam, mnm plak mcm biasa je org kata xle mnm byk air kan..mana bole xmnm air nnt sembelit meh...

Jauh lagi perjalanan berpantang ni...moga diberi kekuatan hihi moga xde godaan dr anasir jahat yg cuba menjahamkan pantang haku haha...

kuih sarang semut dah bole ambik....

attention...

kepada kawan2 dan juga silent reader yang dah pon mengoder biskut sarang semut, kuih korang seme dah siap yea..bole la kalau nak amek...tapi sebelum datang umah tu sila inform dulu..memang saya ada je kat umah tapi takut xdengar orang bagi salam kang korang ingat xde sape kat umah plak..

4 kotak ni penuh ngan kuih yang dah siap..total order setakat ni109 botol
 kepada yang masih nak order,silakan...kita blom tutup order lagi...kepada yang dah order terima kasih banyak2 diucapkan

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, July 25, 2013

Hobi dia semasa bulan puasa

Ni la amrul..sape yg bese baca blog kita mest tau dah perangai dia..dia mmg hantu pasar ramadhan, sehari 3,4 pasar ramadhan dia nak pegi, memandangkan tahun ni kita dh sarat jd xde la dia buat keje gile mcm dulu lagi hahaha..

Thn lepas 3 param dia g dalam masa 2 jam seme yg area berdekatan la..tp xseme param pon bli makanan..dia suke jalan2 cuci mata amek bau haha..lg satu tu cara dia nak abeskan masa sementara tunggu waktu berbuka, ye la kt kluang param xsemeriah dan sebest kl, kt kl makanan mcm2 ada...kita xpernah lg g param kt kluang xpernah juga berpuasa kat kluang...hehe amrul la cite param kluang banyak menda yg dia nk makan tu xde..

Ni puasa pertama..dia ajak g param, dia tanya nak g mana?sebab dia nak makan ikan bakar masa berbuka so kita ajak dia g pasar keramat, situ ikan bakar peberet juga tu, kat param dato keramat bli bari 3 ketol seketol rm15, air soya 3 peket satu peket rm2.50 seme naik rege dah huhu...
 Pas g pasar keramat balik umah mak dlu anta ikan ngan air g plak param setiawangsa..opposite sekinchan ikan bakar, amrul nak cari tempoyak yg masak ngan pelbagai pucuk tu.jumpe pon...kita plak tetiba ternampak org juai sengkuang kuah merah adoi lama dh nk makan tp payah jumpe org juai.

 rm2 satu adoi dulu masa skolah2 50 sen je


.Pusing2 tgk banyak makanan yg xde juai kt param lain mcm takotau, ikan pekasam siap masak termasuk pucuk tempoyak tu.dh abes membeli ms nak balik baru perasan sebelah sekinchan ikan baka pon ada param lg besar dr tapak opposite sekinchan ceh...klw tau singgah situ..oleh sebab dh penat so ktorg tros balik tu pon amrul lalu param au2 saje usha line haha...klw kita xpregnant tu mau dia ajak benti tu



Wednesday, July 24, 2013

Berbuka @ intai-intai restoran

Lepas abes soping kat sogo ktorg xtros balik sebab amrul nak ajak buka kat luar...so ronda la ktorg tengah kotaraya sambil tu dok gugel buffet ramadhan, amrul kata nak cr masakan ala kampung.bile gugel seme nye rm60 keatas, kita xmo la cr buffet mahai2 klw rm 40-50 tu ok lagi la...

Masa dok gugel tu tetiba kita tingat intai2, ckp ngan amrul dlu kita penah buka situ reunion kwn skolah sedap food dia harga pon xmlampau sgt, tros amrul suh call booking.kita pon call ckp nak book nak amek table plg dekat ngan makanan hahaha..yela xlarat kang nak bangun ulang alik amek makanan..

Harga bufet sini bole tgk pamplet bawah ni
 Makanan mcm2 ada...tahun ni special skit sebab dia ada tambahan menu arab, mandhy chicken, mandhy lamb, pastu lauk plak mcm2 ada antaranya lala sambal, ketam black papper, siakap sweet sour,daging msk merah,ikan sambal,sup sayur,nasi dagang, kerabu mangga,chicken spicy,ikan keli sambal,spageti,mee siam,laksam,abc,goreng pisang,rojak buah, kuij muih bermacam jenis.

Pendek kata berbaloi la dengan harga yg dibayar..suasana restoran cantik..aman makanan plak seme sedap2.sangat rekemen la klw korang nak berbuka sini, so far 4x dah mkn sini food dia memang xpernah mengecewakan...

Surau pon ada disediakan..parking pon xsusah, cumanya jalan depan intai2 tu memang port jemmm tau la klw dh dkt mrr2 jalan mcm mana kan lagi2 bulan puasa...lagi2 weekday.restroran ni xjauh dr istana bambu mmg xkan nampak restoran ni dr tp jalan sebab lokasi dia blakang honda service center, klw terlepas lorong naik ke situ mmg masak la kena hadap jem pastu uturn depan flamingo otel.


 kebetulan pegi masa tu tengah ujan dah la restoran ni kat ngan utan sejuk je



 desert seme sedap tau..ada sagu gula melaka ngan santan, pulut mangga, pulut durian,bingka ubi, labu sekaya, cream caramel, seri muka & agar2 bagus dia potong kecik2 gini xmembazir ktorg amek ni share berdua je hehe kita amek separuh amrul amek separuh ye la bukan nk makan banyak2 nak rasa je pon
 amrul amek nasi arab lak kamben ngan ayam

 lala sambal, ketam black pepper, kerabu mangga seme sedap tp vietnam roll tu xsedap hihi ada daun pudina
,

 muka penat kan?br abes soping la katakan ngan perut memboyot

Tuesday, July 23, 2013

shopping raya settle sehari sebelum bersalin :)

Alhamdulillah..diberi kesempatan dan kekuatan shopping baju kak mia disaat hujung2 mengandung dengan sarat2 tu 2 hari berturut2 maknye shopping baju untuk raya sampai terberanak hari ahadnye haha......hari tu fasa pertama hari selasa dah selesai kat kwc carik dress kakak, pastu hari jumaat 2 ari sebelm bersalin amrul ajak shopping baju raya mia..dia tanya nak g mana, kita jawab sogo..g pas jumaat orang xramai sgt banding g weken tp ramai juga org cuma xsempit2 la...

abaikan baju kakak mia yg comot kena air milo
 3 jam shopping dalam sogo semata2 carik baju kakak je
 Pitstop ptama singgah kat ruang legar bawah tu tgk ada sale 70%, ada soda kids, cheetah kids, polo, barbie.misi nye nak cr skinny jeans tp size mia 5-6 yrs banyak abes...so kat bawah tu bole rembat selai jeans barbie, 2 lai tshirt barbie ngan thsirt polo.
 Klw tgk kat price tag mlampau benar dia up rege...kita tau mmg standed suar tu rm44 pon tp dia g boh rm100 lebey pastu gantung situ 70% diskaun konon...huh marketing strategy..dh abes baya naik atas, hah baru banyak pilihan skinny jeans lawa2 seme brand ada rambang mata nak pilih tp sama gak mcm bawah mana yg lawa2 size 5-6 abes! Tension btol...

dari kiri jeans hitam tu brand barbie, tengah soda hujung skali ladybird dua lai skinny jeans selai boot cut
 Mujor dapat gak 2 lai sat seed soda kids satu ladybird.pastu rembat tshirt poney selai ngan seed 2 helai, yang tshirt ni murah rm19 selai pas diskaun 50% pastu bli kasut raya mia..dia nak sgt high heels adoi mcm makcik2 taste dia bila dia sendiri pilih, kasut bertumit mcm nenek dia yg di nak haha...kita apa lg cantas cecepat amrul plak suh ikut je apa dia pilih sorry la...hahah last2 kita blikan dia wedges yg xtinggi sgt pon janji adala nampak cam kasut tinggi skit kan...
 Kasut dia comei je bila mia try dh xnampak cam budak2 dah nampak cam org beso je...kemain kan kasut dia lg mahal dr kasur ibu dia...ibu dia bli kasut paling mahal pon crocodile rm55 tu la plg mahai kasut kita..haih klw kita je ngan mia soping bdua jgn arap la kita nak bli kasut tu..ni sebab daddy dia ada kan..dia ckp amek je mana mia suke....ater nak kata apa lagi dah dia yg bayo lantak kan situ haha..kita ni try nak berjimat.
hari sabtu :
siang tu g tgk wayang & shopping kat berjaya times square konon nak cari jeans pendek amrul tapi xjumpe yang berkena alih2 kita plak pau dia bli baju dua lai haha..
blouse ni murah je RM20 kain shifon
 dress ni kita bli konon sebab dia ada butang kat depan senang nak bfeed RM35 je
haih meroyan klw g BTS sebab baju dia murah2 ni klw kat web rege RM69 ni
malam sabtu plak g jln TAR shopping last skali sebelum esok nye beranak haha..pas buka kt luar kita ajak amrul carik baju kurung mia & mulanya plan nak cari baju mia je..skali amrul pon nak bli baju melayu kita ni plan nye xmo ada baju raya sebab dalam pantang alih2 terjebak juga membeli haha..mana aci diorang berdua ada baju raya amrul saje bakar...awak xmo ke baju raya??eh dia dah tanya kita pon apa lagi eh eh nak juga la haha....dah tak pasal2 tahun ni tetiba kaler pink sebab memula carik baju mia dulu dah dia nak warna pink kan so seme kena pink lah

gigih gila ibu mengandung sarat2 tu esoknye nak beranak sempat lagi g jalan tar haha..
masa pegi ni kul 8.30 orang tak ramai..so kita sekali lalu je nampak mana berkenan tros amek xdaya nak pusing 2,3 kali, tq bb dia kasi ibu dia settle soping raya dulu baru esoknye dia nak kuar memahami sungguh anak ibu dalam perut hihi
memandangkan tahun2 sebelum ni kami bese soping last minit & agak susah mencarik saiz baju melayu amrul so kali ni kita ckp xpe la dd, kita bli je la baju melayu awak memang tau nanti harga akan drop jadi rm 70 sepasang tp masalah nak mencarik saiz kita suh je dia bli...ala baju melayu siap RM100 kira murah gak la kan?kita plak bli baju kurung moden saiz L RM130 pas beranak try pakai ketat tang dada ngan bontot harap2 time raya nnt dah slim muahaha..baju mia plak RM60 peplum comei sgt!
 rasanya murah gila ni..sebab nye pernah tgk sama mcm ni dlm website RM90 kakak pon kata dia tgk kat kajang area umah dia sama mcm ni patern ni RM90 kata dia
eh adik kena la carik baju kaler pink juga kan?baru sedondon haha..xpe la dik nanti kita pakai kan dia rompers kaler pink je lah hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...