MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, November 29, 2013

application PHONEMYPC best weh!

 minggu lepas ada opismate ni tunjuk app ni, dia kata kak akk tengok ek..dia pon demo la app phonemypc ni..bile dia dah tunjuk wahhh bestnye..kita pon tros la dload app tu..tapi masa nak dload tu tengok app ni berbayar la plak..RM14.99 tapi sebab kita ada app blackmarket yang mana kita install masa beli tab kat kedai dulu (install app blackmarket RM80 pastu bole dload seme app yg berbayar tu secara percuma)

apa tu app phonemypc?
app ni membolehkan kita access pc kita dari jarak jauh..kalau kata kita kat umah pastu ada la menda urgent bos suh emend ke..nak print ke..kita bole buka pc kita thru phone dengan syarat phone ngan pc kita ada internet lah...pastu pc mest kena on

camane nak dload?
pertama sekali g kat playstore untuk pengguna samsung la..dload app dia bila dah abes nnt dia minta kita masukkan username, password ngan nama pc kita mcm kita nama pc NANA so masukkan nana
 lepas dah install kt hp. kena download software phonemypc kat pc kita, gugel je software phonemypc pastu dload. kita dload sini
bila dah siap install nnt kat bawah tu akan kuar ikon phonemypc
makesure masukkan password ngan username yg sama kita reg kt henpon
  pas dh install kt hpon ngan pc bole la connect
.
so bila dah connect keluar la apa yg ada dlm pc kita tu kuar kt henpon kita
bole la buka folder2 kita tu..apa saje la yg ada dlm pc seme bole, video pon bole play
 bole print dari jauh ni yg best ni..hehe kita dah try ari rabu g klinik pastu buka pc dr phone test print..ahah sonok je senang idup kan
 bole juga buka m.word taip2 thru phone
canggih kan?haha..brilliant nye sape yg mencipta app ni, sape nak tengok camane cara nak guna bole la g kat youtube

http://www.youtube.com/watch?v=iMoDWvnuHd8

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, November 28, 2013

Selamat pengantin baru wani & hanif

Klw ikut plan jumaat lepas ktorg g perlis sebab ada konvo adik amrul,lpas konvo nk balik penang.kemain la lama plan nye skali amrul kena dtg outstation kt kl, xdpt g konvo tp dpt makan nasi minyak sedara kawen.

Majlis nikah ari sabtu kt masjid area umah pas nikah, kenduri kt umah mak kita, sebab umah dia sempit tu la diorg tmpang buat kenduri umah ktorg.masak sendiri mak kita yg masak utk nikah tu dlm 80 orang makan.antara menu mak kita masak ayam masak lemak cili api, gulai lemak ikan talang ngan nenas, ayam rempah.pastu ada menu special makcik dr klantan buat kerabu sarae(habis licin ok, pandai org kl makan)
 dr kiri ayam masak lemak cili api, masak lemak ikan masin talang ngan nenas, telor asin, ayam rempah
 air kita buat kahh nak gak mention, buah oren,, talam durian ada org kasi ngan triffle sedap gile
 ni paling special, kerabu sarae, atau pon rumpai laut, biasa klw g sabah rumpai laut dia besa2 kan ni spesis halus mcm mihun tu, makcik kita dtg dari klate bawa ni, sare ni dia bawa yg kering punya sampai kl baru di rendam pastu wat kerabu, ni la satu2nye menu yg licin xde tinggal sehelai pon
 Majlis nikah mmg sempoi je.mini pelamin utk amek2 gamba adik kita buat, pengantin plak makeup kakak kita makeupkan, fotographer abg ipar kita..masing2 ada peranan hehe kita pon tlg juga..tlg buat air haha tu je termampu nk tlg..ada bb kecik ni susah skit nk lama2 kt dapor.
pelamin sempoi je adik kita buat lipat2 kertas pembalut hadiah pastu tampal kt tirai (trend zaman skang menda alah kipas ni)
gamba kt masjid, kita tak ikut diorg g nikah payah ada bb kang mlalak
sweet kan makeup dia?berminat bole gtau hehe...kakak kita tukang makeup nye


Ari ahad nye plak majlis bersanding kat dewan keramat.mia ngan kazen dia jadi flower girl.bunga pakai atas kepala mia tu anak buah kita form2 yg buatkan hihi.terer kan?tu je la cite weken bizi ngan kenduri.
Ppm
damia & kazen


sorry la gambo gegar..amek pakai tab je malas angkut dslr
gamba atas pelamin ni pon curi kwn2 perantin tag kt fb ehehe

Wednesday, November 27, 2013

honeymoon @ Grand bluewave hotel

Phuii animum sangat! kahhhh...Khamis lepas amrul ada dtg kl ada keje kt subang, sebab kan dtg kl ni atas urusan keje jadi nye dia xle la nak balik umah.amrul plak dh 3 minggu xbalik kesian plak kat dia rindu kt budak2.

Amrul suh datang hotel grand blue wave shah alam bawa bebudak, pastu suh kita tido sana sekali sebab dpt bilik sorang satu,memula tu cam xberapa nak yakin nak drive jauh2 nak bawa darwish.ye la takut dia melalak ke apa kan..kang nak kena benti mana2 petrol station plak kan..

Tp sebab fikir kesian amrul rindu ngan bebudak kita pon tawakal je la drive dr keramat ke shah alam bertiga je ngan damia ngan darwish.dalam hati dok berdoa jangan la darwish nanges..kita gerak dr umah tu darwish baru tido..sepanjang jalan dia xbangun sampai la kat parking hotel baru dia bangun, fuh lega rasa...dah la kat pj area tu jem gile seb baik darwish xjaga...

Sampai je otel tros amrul terkam darwish, bukan terkam kita yea..kita dah xlaku dah skang hahaha....pas lepak2 malam tapau mcd makan dalam bilik bb kecik susah skit nk mkn lua kang makan tercekik2 kang...dh abes makan mcd tu amrul bole turun dinner plak kat restoran bawah, dia dpt makan tp utk sorang je xpela kita pon dh kenyang main je ngan bebudak dlm bilik

Masa tengah dok lepak dlm bilik tu mmg dr siang lg dengar bilik atas memekak2 bunyi cam ramai budak2 lompat dr katil ke bawah smpai magrib xberenti2 darwish tido pon tekejut2, last 2 xtahan kita call recep komplen..xlama lepas komplen tu tros senyap dh bilik atas xde dgr bunyi bising.pastu dlm 20 minit pas komplen staff dia dtg tanya ok x puan ada bunyi bising lagi x?hehe..bagus btol cepat bertindak

luas gile bilik dia 

cekci la perut adik



 ni la sebab kenapa dia suke sgt nak dok otel bole berendam

Tuesday, November 26, 2013

tropika virgin coconut oil

darwish ni dari seminggu lahir dia mmg dah kena ruam kt pipi dia doc kata bukan ruam susu tp ruam panas.doc kasi krim suh sapu memang tak elok2..kadang tu kejap ada kejap xde..tah camane aritu dok kemas2 umah ada la jumpe minyak tropika ni.

sebenarnya minyak ni dah lama wujudnya..sejak kita memula pindah dok kluang lagi nengok dalam bilik.bila tanya amrul beli kat mana dia kata dia xtau dia lupa..so dh pindah randah ritu dok dalam kotak ni baru kemas2 jumpe balik

saje la sapu kat pipi darwish sebab tgk dia tulis elok utk bb yg kena ruam lampin, ruam susu, ruam panas ngan ekzema.2 ari lepas sapu memang kurang dia nye ruam berkesan betol!.slain dari tu minyak ni elok juga untuk lebatkan rambut.sedap bau dia...bau lavender

gamba atas sebelum pakai minyak gamba bawah lepas 2 ari guna minyak tu
tido mulut tesentil hehe
 sape nak bli on9 bole masuk sini
 senarai harga

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, November 25, 2013

kat mana nk bli starvalve avent?

stress btol...skang ni bila pam je starvalve dia selalu tercabot...dah tercabot tu kita kena buka satu2 part nak pasang balik valve tu..dah buka tu sikit sebanyak susu tu bole tercemar la kan?kotor kena jari kita..

dah lama dok cari valve ni..kebanyakan penjual online seme dah tak jual..dah discontinue katanya..kalau kt kedai lagi la kan jangan arap nak ada jual..sebab skang ni pam avent dah pesen baru..ni pam turun temurun dari zaman mia lagi..dah sebaya mia dah pam ni..

kita pon cuba la tanya kat fb..post gambar valve tu mana tau kawan2 dapat tolong..alhamdulillah...bagus tol kawan2 kita ni mmg bagus nak cr pape kan tanya je kat fb mesti xkan menghampakan..hehee...tq afne kasi link penjual on9 yg ada jual menatang ni

valve tu letak nye kt tengah2 pam tu
ni la starvalve tu

 ada pon org juai online...bli kat mom n baby 
rege dia RM15.90 ada dua ketol postage RM6

masa tanya ngan sorang penjual on9 ni dia kata pakai duckvalve pon bole juga masuk tapi nye dia ckp ada yg komplen suction jadi kurang so xmo amek risiko la..elok2 dia banyak dapat susu kang jadi kurang plak tuka dia nye valve
pheww..lega dapat cari spare part ni..dah beli pon sehari dua lg sampai la kt umah tu, tq banyak2 afne!


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, November 22, 2013

menang kad touch n go edisi jack n jill


 tq kat julia sebab tag kt fb.contest like & share kt fb ni ramai pemenang ada 100 orang.nama kita antara yg terselit
 adiahnye dah dapat dah ingt dapat kad kosong ada isi RM10


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, November 21, 2013

stroller untuk dijual

 kepada sesiapa yg tengah mencarik stoller untuk anak,
ni kita nak tolong orang jual ni.
stroller baru blom pakai lagi (masih dalam kotak)
brand : combi miracle turn elite
retail price RM2500 nak letgo RM1700 (bole nego)
berminat bole wasap jue : 0196503426


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

self service laundry

dah 2,3 ari bwa toto dalam kete kononnye nak basuh..sebab nengok kt area opis ni ada satu kedai dobi baru buka dia wat promosi free selama 10 ari.tapi nye asal nak basuh je masuk kedai tu xde orang...mmg xde orang jaga dia buka gitu je kata pon self servis kan...mmg buka 24 jam..nak tanya kat orang lain yg anta cuci pon xnampak ada orang cuci...

sudahnye semalam masa opis blackout dekat 3 jam, kita pon usha la masuk kedai tu nengok ada orang tgh basuh, so tanya la budak tu camane nak guna..dia pon ajar la camane nk basuh camane nak kering..


harga dia
 memula tu tuka duit duit syiling kat vendor machine, machine ni hanya terima 50 sen baru je..dah tuka duit tu kita bli la sabun singgit rege dia sekotak (lupa nak bawa sabun ngan softener sendiri)
 dah tuka duit tu masukkan kan washing machine RM5.50 tapi sebab kan dia free masukkan coin tu buat syarat meter dia berjalan je..masuk duit nnt dia kuar balik.cukup sampai 5.50 (utk cucian warm) masukkan toto dalam tu, tutup pastu masukkan sabun, pilih temperature start..tunggu la dalam 24 minit dia cuci..
 toto tengah di basuh, kita amek mesin 9kg je
  dah siap cuci kita bawa plak ke dryer masukkan toto dalam tu, masukkan duit rm4 pastu pilih temperature start pon tunggu dalam 20 minit untuk kering..
semalam kita kering kan toto 20 minit tu xbape nak kering sgt sebab tebal kan..so klw rasa nak kering btol bole tambah lagi 50 sen utk 3 minit

 kepada sesiapa yg dok area setiawangsa ke nak basuh baju free datang la sini, opposite giant setiawangsa tu.free sampai isnin depan, cuci je free dryer kena baya

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, November 20, 2013

darwish 4 bulan

alhamdulillah..adik membesar bagai johan sihat walfiat semenye...dah masuk 4 bulan dah kejap je kan..

antara perkembangan darwish

- pantang letak niarap je keje nye..
- dah pandai gelak besar, ketawa bedekah2 kalau bgurau ngan kakak...
- pandai duduk bangun dah kalau dokong dia sambil duduk tu kejap dia bangun kejap dia duduk adeh lenguh ibu dik..
- masih menyusu ibu campur juga dengan fm tapi cam biasa la fm tu untuk saat kecemasan je kadang2 je tak sempat nak panaskan susu kita tu mak kasi la susu fm 3oz je xbanyak..bukan apa fm ni mmg perlu saat2 emegency mcm ritu la kita tengah drive g shah alam mak dokong darwish dia plak mlalak nak susu, apa lagi kasi la susu fomula..kang nak bawa bekal ebm mana leh lelama kt luar kan?kalau dah suamkan sejam je tahan susu fm xpe.

xpela walaupon idok 100% susu badan kira 98% gak la darwish nyusu badan tu pon kita dah bangga dah...

 baju askar kedua yg adik ada tq aunty anis...blikan darwish baju ni
 rambut lentik nampak tak?hihihi tu je gen ibu ngan jari gomok2 tu je sama ngan ibu
 ni kalau ada masa lapang kita wat video call kasi dia cakap ngan dd dia, hehe pandai dah nengok dd dalam henpon
 kelmarin buat pertama kali nye darwish kena kembung, selama 4 bulan ni xpernah lg dia melalak teruk sampai cam gitu skali melenting2 sakit perut..kesian nengok abes belemuih badan sapu minyak angin...dah balik keje tu kul 6.30ptg kita direct bfeed baru dia ok skit tu pon tido xleh letak nnt dia nanges..
dah kul 9 malam dia kentut2 pakej berak skali baru la muka ada sinyum..


p/s: aritu g kenduri umah makcik kat shah alam ada la sorang akak ni dokong darwish...pastu dia cakap cam gini eh adik ni mcm muka pakistan la...pastu akak tu tanya suami awak INDIA ke dik?hahahaha...kita nengok akk kita, kita gelak sesama..xla..kita cakap husband mak dia orang penang owh..akak tu kata

memang klw g memana mesti ada orang tegur darwish mcm pakistan la arab la, mamak la, xpe la xkisah pon india pon india la kan dik kan..janji sihat hihi..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...