MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, December 31, 2013

Breakfast kelantan sedap @ kg padang balang gombak

Ok, sebenarnya dh lama dh kita try makan nasi dagang, nasi kerabu ngan nasi berlauk kat kedai ni masa keje opis lama memang selalu kirim ngan opismate je xpenah tau mana kedai dia.makanan dia memang xdinafikan sedap!semuanya sedap.

Bila dh benti keje kat batu caves tu tingin la plak nak mkn nasi kat padang balang tu..ada la 2x pegi tapi xjumpa kedai dia.minggu lepas dh tekad xkira nak cr juga kedai ni, wasap ngan opismate tanya direction akhirnya! Jumpe pon..kemain tersorok dalam2 kawasan umah orang, umah2 kampung dalam kampung padang balang tu.

Sampai je kete ngan moto penuh tepi jalan,ramai gile orang klw nak makan situ xde la panjang sgt q tp klw tapau mmg panjang.pastu bila dh duduk kan kiri kanan depan blakang seme org klate majoriti yg dtg makan mmg org klate,mrasa mcm dah ada kat klate hehe

Ok la pada yang nak tau direction kedai ni.landmark dia dekat ngan markas pas taman melewar gombak, dari markas tu terus je sampai hujung jalan dia tulis jalan marmar ada simpang 3 amek kiri, pastu depan skit ada simpang 3 amek kanan dalam 200meter jumpe la kedai ni belah kiri.kalau nak senang kat gugel map tu taip je jalan sepakat 2 kampung changkat.memang susah skit nak cari kedai ni sebab dia dalam2 kawasan kampung.

klw sape nk tapau mmg panjang gile q harap bawa besabar la ek klw g makan sini, tempat duduk pon full
ni kita nye nasi berlauk lauk daging
deah amek nasi kerabu
tak cukup makan situ diah tapau plak lagi nasi kerabu ngan nasi dagang utk makan lunch

Monday, December 30, 2013

Pjj kali ni sungguh mencabar

Haihhhhh..panjang ngeluh tu hihi..dekat nak masuk 3 bulan skali lagi pjj ngan amrul...kalau dulu lepas kawen dh pjj sampai la beranak kan mia sampai la mia umur 5 tahun rasanya pjj yang dulu tak la mencabar macam sekarang

Sebabnye dulu duduk dekat ngan mak, umah mak bawah umah kita atas.so mmg xterasa sgt susah nye pjj ngan laki masa anak kecik lagi sebab ada family tolong.tapi kali ni dh pindah dok jauh skit dr mak pjj nye sungguh mencabar...naseb baiklah sementara je 3 bulan, bila dh keje 3 bulan mcm cepat je masa tu

Kenapa kita ckp mencabar?

paham je la kan klw ada anak kecik keutamaan seme pada dia..klw kata dia mlalak kena plak waktu tu kita tengah nak jemur kain, tengah nak makan, tengah masak seme kena stop sebab nak handle dia dulu.yela..sape nak dokong dia klw dia mlalak..kita juga la yg kena nguruskan nya

Paling kesian ngan diri sendiri la..nak2 masa makan..mmg klw mkn tu xde nak slow mo nye..suap2 laju2 kadang2 sampai tercekik tulang ikan sebab dok teruskan makan laju2 dlm masa yg sama dia dh meraung2 minta di angkat

Kalau pasal dokong dia dr umah g ke kereta tu xde masalah cuma yg masalah bila dapat parking jauh kena plak hari hujan yallah rasa cam nak nanges pon ada..masa mula2 start keje aritu ingat lagi balik keje ujan lebat masa tu dah pening dah fikir strategi eh camane nak buka payung ni pastu klw payung dh buka camane plak nak dokong dia.xkan nak dokong dia dlu br payungkn dia adoi..dah terkebil2 dlm kereta fikir cara xbg hujan kena kepala dia

Cara nak setel masalah tu tutup kepala dia ngan kain pastu payung yg dh dibuka letak atas bumbung kete.so dokong dia kua dr kete dengan kepala ditutup ngan kain sambil tangan cepat2 pegang ayung yg dh siap dibuka atas bumbung kete.haa.paham x cite tu?nampak cam senang kan?cuba try buat ada x rasa mcm nak mnanges masa tu...dah kuarkan dia nak payungkan kakak mia plak.

Yallah seksa wei...lagi2 klw ari hujan mmg susah hati la klw balik keje ari hujan.tu pasal la kita slalu doa ..tq ag mudahkan urusan harian kita xkira la urusan kerja ke urusan rumahtangga ke

Alhamdulillah...xtau nak kata kebetulan atau naseb baik ke apa Setiap kali hari hujan sure ada 1 parking yg kosong dekat ngan tangga umah.selalunya klw balik keje tu ujan, g amek budak2umah mak dok doa dah yallah..hujan ni harap2 ada la parking dekat2 sampau je umah mmg cantik je ada kosong parking yg plg dekat ngan tangga.

Pastu satu lg klw balik lambat dr biasa kata la singgah giant dulu ke isi minyak ke kn dh amek masa kt situ..oleh sebab lewat skit dlm 15-20 mnt kita slalu risau takut xde parking tp alhamdulillah...allah selalu bagi jalan yg mudah la..ada je parking dekat.kat umah kita ni klw balik lambat mmg jauh la parking nye.

xpela..sementara waktu ni kena bersabar..xlama je lagi...seminggu@2minggu lebih je lagi..

Friday, December 27, 2013

menang hadiah weekly contest mentos

saje la join contest mentost, sebab nye modal murah kan hehe bole la join..tu pon 10 je kita join kadang ingat beli, beli la..kadang lupa tak beli..semalam dapat sms dr mentos kata kita pemenang harian..memula tak tau apa adiah..pastu buka fb baru tgk hadiah dia apa weekly prize 54 x voucher kfc adiah utama utk hadiah harian dapat henpon ( tu sape plg banyak anta la)

ni sms kita dapat menang utk 7.12

buka fb mentos dah ada nama dalam ni
5 minit lepas tu amrul foward msg ni, amrul pon menang hadiah harian 9.12 ( ni kita la nye keje masukkan utk dia haha)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, December 26, 2013

menang beg bling2

 lama dah tak menang..sebab dah malas nk join contest ni pon join sebab senang nye contest hehe..just share adiah yg pernah kita dapat..share la gamba menang ipad tu..pastu menang plak..adiah nye beg bling2 kale pepel plak tu...nak bawa g mana la beg ni...g dinner ok la...

masalahnye opis ni cam xde jek dinner..hehe xpela kasik mak je la, bia dia melaram g kenduri kawen hehe.klw dapat beg beso ok juga bole bawa g keje beg besa ni bole muat bedak ngan lipstick je la

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

rumble tuff breast pump nak letgo


 Rumble tuff pam nak letgo br pakai skali, rp rm599, nak letgo rm500 bole nego kalau btol2 nak.sape minat bole wasap kita 0197942480 tq
ni bukan kita nye...kakak nye dia beli pam lain yang ni tak sesuai ngan dia. 
pam ni bole pakai manual, letrik & battery 3 in 1
.
 ari selasa tgk keyword nuff tersembur maruku dalam mulut
xyah la sesusah nak picit tetek..lambat kuar susu..nak cepat meh la beli pam letrik ni ha..hahaha

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, December 23, 2013

cerita pasal Nursing wear

Selama ni kita xpernah ada nursing wear...kenapa?ok ni sebab kenapa kita xpernah ada nursing wear

1. Kebanyakan nursing wear yg kita nengok orang jual online, maaf kata la...design seme ala makcik2 corak bunga2 cinta besar2 satu taman kat baju tu, ngan tangan plak jenis kedut kudup haha..paham x?xpaham sudah...very out of fesyen la..maaf yea..ni pandangan ikhlas ni.sebelum ni ada juga terjah kt fb org jual on9 xberselera nengok, pendek kat xpernah jumpe lg nursing wear yg menepati citaras tu yg xpela pakai jela baju biasa xyah la nak nursing wear sangat!

2. Nursing yg dijual on9 atau off9 adalah sangat mahal! Blouse saje rm99 tak gile nama nye??xkuasa kak non..ulang suara xkuasa nak bli blouse seketol rege rm99.rata2 kita tgk org jual nursing wear range harga dlm 70 keatas.hoi memang xla aku nak bli...tak paham la asal eh mahal sangat?klw la aku ni pandai jait dah lama jait sendiri!

Tapi lepas je terjumpa ngan nursing wear brand autumnz tetiba persepsi kita psl nursing wear ni dh berubah..bila tgk eh not bad design modern, lengan panjang & labuh tutup bontot, kain plak sedap.harga plak berpatutan...range harga nursing wear autumnz dlm 59.90.tu yang terembat sampai 3 helai nursing wear walhal duit dlm walet ada 50 ingit haha..diah la penyelamat bangsa dan negara...loan sementara tgu elaun masuk.

buat sementara ni, baru ada 3 lai la nursing wear. yang ni brand autumnz seme RM59.90 selai
 Weken aritu dok umah xde buat apa saje la gugel nursing wear murah..skali terjumpe ngan satu web ni www.mammahouse.com fuyoo sumpah lawa2 nursing wear dia seme design dr korea & japan, memang moden, baju seme sopan2 lengan panjang, labuh& paling penting harga masih dalam bajet & berpatutan.klw blouse xlebih rm70 tu bagi kita murah atas je rm70 sorry....mahal dah tu rasa.

Siap dh print screen mana2 baju yg bkenan di hati pasni bole la soping nursing wear sbulan 2,3 helai.
kt sini klw beli atas RM150 free posting.

P/s: klw korang tau mana ada jual nursing wear murah meh info sini..kita dah share kt korang mana tempat best korang pon share la eh...sharing is caring kan.hihi

rambang mata masuk one baby world

ari jumaat tengahari diah wasap tanya lunch g mana?kebetulan jumaat tu mmg xde plan..diah ajak teman dia g carik barang bb kat taman permata katanya...ok la kita pon on je..dengan berbekalkan duit RM50 dalam wallet ni kononye nak nengok2 je..hah! skali dah sampai xde mana nak tengok je kan haha terjebak sudah haku! tak guna punya rodi..dia yg nk soping last2 aku yg lagi banyak kuar duit dari dia haha..cam bese rodi bank beso..mana cukup berbekalkan duit RM50 dalam wallet..cam bese la loan rodi dulu ckp bulan bayo hahaha...

besar kedai ni..mcm2 ada sebut je je sayur ngan ikan je xde haha...adoi meroyan la hai masuk kedai gini seme nampak cam nak bli..last2 meroyan nengok nursing wear dia..memula nak bli 1 skali dah try tgk eh ada yg lain lawa pastu eh ada lagi yg lawa..parah! dari 1 baju KONON nak bli jadi 3 lai haha..napsu tak leh menahan btol la..hish!

bila nengok kan rege barang dia kan kira murah dari tempat lain la..contoh nye eh, menda alah home & car bottle warmer ni kita bli RM99 kat sini RM79.90 je ok! hoi rugi duaploh inggit duit makcik bole wat makan prosperity bege haha













 newborn starter set ni mahai sebab kita bli on9 ritu RM150 je kat nuriz shop kat fb kt sini dia juai 299



amek 4 lai nursing wear nak try pastu dah try 3 je yg rasa ok
kita amek pepel tu, grey yg ada bunge2 tu
 pastu satu lg baju ala2 peplum ni selai RM59.90
lokasi : kat dengan giant permata ada oldtown kedai ni kt tingkat atas ada lif jgn risau..tau mest malas nak naik tangga kan?haha gimme 5

GPS Coordinate
Latitude: 3.2058290
Longitude: 101.7520990
pada sape yg nak soping on9 pon ada sila terjah web dia
www.onebabyworld.com
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, December 20, 2013

pestaim pakai baju loreng

haaa..caya tak?nak masuk 8 tahun kawen ni la pestime kita try pakai baju loreng amrul hehe..dulu masa memula kawen ada la skali try baju overall keje dia tapi bukan corak loreng, overall kosong kaler ijau askar tu..

ni ari rabu lepas la amrul wasap suh carikan dia nye tali pinggang kawad, kita ni mana tau tali pinggang kawad mcm mana...hahah hampeh kan?dah kawen nk msk 8 thn tak tau lagi..ye la biasa duduk sama pon skejap je dulu masa kt kluang tu pon dia siap sendiri xde kita nak tlg sedia2kan baju dia.

oleh sebab tak tau mana satu nye tali pinggang kawad apa lagi g masuk bilik amek gamba tali pinggang yg ada wasap kt dia haha rasa cam xguna pon ada..tak tau mana satu haha...memang tak guna.dah tu..uniform dia bukan 1 je..ada 3 jenis, baju kawad, baju uniform kemeja ala2 opis tu, baju yg pakai time repair heli plak baju lain.

dah korek2 tali pinggang dlm kotak terjumpe baju loreng dia haha..apa lagi kita pon melaram la nk amek gamba.lain orang suh carik lain dia buat kan
fuhh baru pakai 10 minit je dah berpeluh ketiak haha..salute la ngan abg2 & akak2 askar bole pakai baju ni seharian

sarjan fauzana datang melapor! heheh

fakta menarik yg anda perlu tahu :

1. ayah saya ialah bekas askar dalam ramai2 adik beradik 9 orang xde sorang pon jadi askar..last2 dapat menantu sorang askar hehe..
2. arwah bapak mertua saya juga seorang askar last dia keje kat mindef sebelum pencen
3. mak mertua saya juga adalah bekas askar, beliau berenti askar lepas beranak kan amrul kot rasanya
4. masa zaman skolah kan cikgu selalu tanya apa cita2 nak tulis dalam buku rekod kan?ada 3 pekerjaan yang cikgu tanya no 1,2,3 apa pilihan kerja mengikut turutan kita paling suka, dari darjah 1-darjah 4 mest pekerjaan pilihan pertama tu kita tulis askar hehe...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, December 19, 2013

mandi @ kolam klcc

cite weken ktorg lamaaa sungguh tak g jenjalan mengenangkan dd nye dah lama tak balik kan..3 minggu tak balik so xde la kami anak beranak g jenjalan..patutnye last week amrul keje, cam biasa la..dia wat seprise balik tak bagitau..tau2 ari khamis kul 2.30 pagi dia call suh buka pintu umah..padahal kul 12 malam tu kita dok wasap2 tanya dia kat mana dia kata ada kat jb...suke je kan wat orang tekejut tapi xpela..kita dah tak terkejut dah ngan pandai dia suke muncul2kan diri tetiba ni haha....

so klw dd ada kt kl, memang wajib la dia bawa ktorg kuar jalan..amrul jenis xsuke dok umah..weken sure nk merayau..xkisah la g jj yg dekat sekentot ngan umah pon xpe dah bagi dia janji keluar berjalan.ari ahad kita ajak dia g bekpes kt area opis lama kat batu caves semata nk makan nasi dagang sedap, kat restoran tu dok ko..taman samudera.sanggup tu dtg dari keramat nk bekpes nasi dagang hehe..kita klw sedap xkisah jauh mana mesti datang.

pas bekpes memang xde plan nk g mana..memula masa kt umah mia ajak g mandi, ok la bawa siap2 baju mandi dia, nak mandi kt mana memang xplan..pas makan amrul tanya nk g mana kita tros ckap klcc dia pon bawa la g klcc..

caya tak?walaupon dok kl kita xpernah bawa mia mandi kolam klcc haha..sampai dah pindah kluang sana..dah balik sini balik baru ni la bawa dia mandi kolam klcc.kat situ senang sebab air cetek so xrisau nak biar dia berenang biawak ke apa..konfem xlemas kita just perati dari jauh je.xlama pon mia mandi sejam gitu je..panas xtahan..abes mandi g window shopping kt klcc..usha2 dulu gaji nnt bole la soping ahah...tak tahan godaan la masuk baby gap hailahai...seb baik nama pon window shoping

nasi dagang sedap setanding mak kita buat




adik muke sedey je xdapat join kakak mandi..saba ye dik nanti adik besa skit ibu celup adik dalam kolam


.




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, December 18, 2013

bremed baby food dispensing spoon

dah lama dok usha menda ni..aritu terlepas deal kat lazada ada promo skali nak beli tinggal 1 je stok.kita skang menda2 utk anak2 ni xleh nk bli satu lagi2 menda yg bb lain bole pakai, sebelum beli kena wasap gepren dulu tanya nak kirim skali tak bole oder sekali..kang tak tanya kecik ati masing2 beli sorang2 je xmo pon tanya haha..yang penting nak jimat postage..kan penjimatan berganda tu..aritu dah bli sarung carseat kat uk sana tu beli 4 seme sama petern..kata nak jimat postage kan haha..seb baik seme anak pon lebey2 kurang je beza 4 bulan je memasing.

kalau sevey rege spoon ni dalam 45 keatas..kena rajin2 gugel la carik mana2 website yg jual online jual murah..gugel nye gugel terjumpa web ni www.kasihkusayangku.com nengok ada less rege before less 39.90 after less 31.90 postage RM7 ingat nak tunggu stok nak bli 4 dah 2minggu tunggu xde restok last2 nye isnin ritu kita beli je la 3 nanti takut abes stok yang 3 tu kan..

senang ada menda alah ni..klw g travel la esp..xyah nak bawa sudu, mangkuk tuang je makanan dalam tu..prepare awal2 bulan depan darwish dah bole makan nanti bole kasi dia pakai spoon ni jek, masukkan nestum, puri dalam bekas tu picit kuar nant ikut spoon dia tu.comei jek bentuk carrot spoon dia ada penutup ala2 daun carrot.kale plak xde pilihan tinggal merah je..belasah je la mana ada.

kalau gugel food dispensing spoon ni ada la 3 brand munchkin, boon & bremend paling mahai munchkin RM79 rasanya..boon dalam RM49 bremed paling murah so far tp kena pandai sevey sebab ada org jual brand bremed ni RM45




pantas btol ari isnin kul 5 beli on9 selasa kul 11 pg dah sampai
nampak dalam web kecik je skali sampai besa juga bole muat 3oz makanan nye
sesape yg nk bli maybe korang bole usha FB marissa shoppe diorang pon ada jual juga
ni aritu nengok kt ig diorang 
 

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...