MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, January 3, 2014

back to school


hai seme..semalam kita cuti nguruskan kakak masuk tadika.tahun lepas tadika kt kluang, sekolah tadika agama johor, tahun ni masuk tadik kemas plak.tu tadika yg paling dekat ngan umah.kebetulan kazen mia umur 5 tahun skolah situ juga so senang kasi satu sekolah, sebab urusan amek & anta budak2 ni nanti tak yah susahkan tok yah diorang nak g amek sorang sana sorang sini.xpela skolah mana2 pon kan, dia atas budak sebenarnya klw jenis cepat blaja insyallah..

memandangkan ni tahun kedua masuk tadika jadi eksited tu dah xde la mcm dia 5 thn dulu xsaba2 nk tgk dia masuk skolah..hehe pesiapan memang ala kadar je...stationary recycle tahun lepas nye, suar sukan ngan baju sukan pon recycle thn lepas nye..

cuti new year aritu ajak deah teman g hari hari & kasis taman permata, carik beg mia, ngan sikit2 kelengkapan yang xde.jimat...beli baju sukan, stokin kat hari hari je..murah masa g bli barang mia pelakon ely suriati pon soping barang skolah anak kat situ..gile kan esoknye skolah arini br g carik brang hahaha...pastu paling gile kasut skolah mia semalam petang baru g beli hahah..kita igt nk recyle je kasut skolah lama tu sebab xjejas pon lagi skali amrul balik kl dia kata beli baru la..ok la g la beli baru

semalam start skolah kita ngan amrul g la anta kakak ok la dah biasa skolah kan xde masalah..kat skolah tu pon sorang dua je yg nanges tu pon nanges gitu2 je xde la meraung2 panjat2 pagar mcm kat kluang dulu hahah..fes day skolah memang xdan amek gamba sebab bawa adik skali tadi g anta skolah baru amek gamba

ni beg, colour & botol tu beli kat kasis sebelah hari hari
 baju sukan bli kat hari hari selai je sebab baju thn lepas elok lagi
 comei spende budak cam spenda mak hahaa
 bekas makanan  & botol air adiah dari diah..padahal new year tu beday dia, dia plak yg kasi orang adiah hehe tq rodiah!
 kita memang carik botol air yg xde straw sebab klw ada straw nanti itam dalam straw susah nak basuh.susah juga nk cr botol air yg jenis cam gini.ingt nak bli botol je tapi xde plak dia set ngan bekas makanan
.
semalam g skolah tak pakai tudung, arini baru pakai tudung amrul yg suh pakai ,tudung tu pon petang smlm baru g carik kat giant kat pusat pakaian hari hari tudung dia labuh walaupon saiz s, klw kt giant ada satu kedai jual baju skolah area avon tingkat atas, kecik skit tudung awning dia nampak kemas size xs rm10 selai
.
uniform tak dapat lagi minggu depan kot baru dapat so sementara pakai baju sukan dulu
.
damia & batrisya sorang 5 thn sorang 6 thn


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Happy schooling!!comel both of them

attyfir said... [Reply to comment]

kty pun suka soping kt hari2 kalo beli brg2 sekolah ..
sekolah rajin2 ye kak mia.

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Comel!
Kami pun last day baru beli brg skolah zakwan
Esoknya dh start skolah
Hehe

Iela Fazielah said... [Reply to comment]

ala cutenyer damia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...