MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, January 16, 2014

darwish- 6 bulan

dah 6 bulan darwish..kejap nye lahai ibu rindu la adik masa baru2 lahir..huhu skang tgk bb kecik2 rindu sgt jangan la cpt sgt besar dik..huhu

berat skang dah nak masuk 8 rasanya..kalau g anta kakak skolah sure ramai tanya bape bulan?bila ckp 6 bulan seme kata besarnya...ingat 8 bulan.hehe..tah la bg kita la besar mana, badan je berisi skit xde la ketak2 mana ketak pon ada 2 line je blom bole kalah michelin haha...

perkembangan darwish skang ni bila meniarap dia dah pandai terbalikkan badan dia pastu skang dah pusing 360 darjah so klw tido kat katil tu klw tinggal kan dia memang kena kepung ngan bantal sebab dah pandai golek dan bergolek takut jatuh katil je..mia dulu masa umor 6 bulan la jatuh katil tros fobia bape lama tido xpakai katil haha..pastu skang dia suke geleng2 kepala...cam tanda TAK NAK hehe..so bile kita cakap adik tak nak mcm mana?bila kita geleng kepala dia pon ikut geleng haha cam paham je arahan org

pastu darwish juga dah start makan solid food, first solid food kita kasi dia puri epal.pastu kita buat juga puri pear.pisang tu picit2 je kasi hancur masuk dalam mulut dia, suke btol dia makan pisang emas.pastu nestum dah campor dalam susu.

pestime darwish g kenduri kawen, dah la dd xde..kena ajak paksu dia teman, bukan xkonpiden g sorang2 tapi masalah nye kalau g sorang2 memang xmakan la jawabnye..heheh kita makan kuih pon dia dah tarik2 pinggan skit lagi nak terjatuh kuih.


peace yo!
 dia klw dok dalam carseat time kereta berjalan mmg ok je diam je tapi klw kereta benti haa mula la dia meraung hehe...dia tau klw berenti tu makna nye dah sampai

 dah pandai bergurau ngan kakak gelak terkekek2 kalau kakak main ngan dia
 yang warne putih tu puri pear, kuning tu puri epal
kita xde piuk kukus so kita rebus sekejap kasi lembut pastu blend buat stok seminggu.


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

12 ribu orang memberikan idea bernas:

NinaAz said... [Reply to comment]

Betul tuuu.. baby kejap sgt membesarrr..

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

sekejap je kan??

Iela Fazielah said... [Reply to comment]

dah besar dah..persis apaknyer....

Nana said... [Reply to comment]

nampak semangat badan darwish...
mesti besar tinggi orgnye nanti..hehe

mummy_ayu said... [Reply to comment]

kejab jer kan..masa berlalu

mummy_ayu said... [Reply to comment]

kejab jer kan..masa berlalu

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Kejap sgt rasenya kan..
Nana, awat slim ni.., bestnya!

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

kejap je kan...semangat tau kfc spicy ni tau...geram2...

Cik Jue said... [Reply to comment]

kejap je...
peha macam KFC...
rasa mcm nak gigit- gigit

Hani Fadhlina Abdul Rahman said... [Reply to comment]

Kejap nyer lah hai ...
Sihat dan membesar dgn jaya nyer ...

CaDLyNN said... [Reply to comment]

bulat si adik

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

berketul2 darwish ni..
dh 6bln pon..
cepat masa berlalu kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...