MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, January 24, 2014

kakak mia

 dah lama tak cite pasal kakak mia kan..biasalah mak nenek tu membebel je keje mcm orang tua haha..part banyak menyoal tu memang dia lah..biasala sape ada anak baya2 mia mesti paham camane perkembangan budak baya2 dia..suke tanya itu ini dah jawab pertanyaan dia dia tanya lagi itu ini sampai kadang2 letih ibu dia kohaja cakap mia..bole tak jangan tanya lagi?dah penat la nak jawab hahah kang dia kata ala..please..please last je jawab pasni xtanya dah

selalu kalau balik keje kan amek dia umah tokwan on the way balik umah tu borak2 la ngan dia..rasa mcm borak ngan budak darjah 6...heheh dalam kete macam2 la dia cite pasal satu hari tu, pasal skolah, pasal adik la mcm2 dia cite ngadu kuat tu haha..

ada skali tu tanya dia..mia baju sukan bile cikgu nak bagi?dia kata lambat lagi..cikgu kata CONFIRM bulan depan, ewah pandai nye cakap confirm, tanya dia mia confirm tu apa?

dia jawab confirm tu maksud dia : betul2 la..hehehe
pastu ada aritu dia tanya ibu mana dd tak balik lagi ni?kita cakap daddy ON THE WAY
faham tak apa tu on the way mia?
dia kata paham la...tengah jalan ibu xtau ke maksud dia?? ada otak fikir la sendiri...hahaha..maksud dia bukan la nak kohaja ngan kita..dia cakap tu maksud dia tu pon tak reti ke..on the way tu

pastu dia pernah tanya
ibu mia tak nak masuk syulgel (syurga)
aik kenapa xnak masuk syurga plak..seme orang nak masuk syurga kita cakap
dia kata ye la..kalau nak masuk syurga kita kena mati dulu kan?mia tak nak mati..
haha..mana la dia tau nak masuk syurga kena mati dulu, banyak nengok drama budak ni
kita cakap ngan dia kalau nak masuk syurga kena rajin tolong ibu..paham?
kalau ibu suruh amek pampes adik, buang pampes adik..seme kena buat baru bole masuk syurga
haha..baik tak mengayat..kasi rajin sket nolong sebab klw datang angin malas dia..memang malas


ni konon2 pakai mask dia amek wet tissue adik tepek kt muka, ingat dia tido rupanya dia set masa dalam 5minit pastu dia bangun cakap
ok dah.selesanya..hahah poyo sangat nak bermask2 bagai kita pon xpernah pakai..
ni masa dok kluang dia nengok aunty dia la buat gini dia pon buat sama
dah abes pakai kat muka abes la dia merepek ikat kat kaki motip?
ni masa mood rajin dia datang..nak semayang katanya..amek air semayang
pastu pakai sendiri telekung rambut terkuar2 cam kak limah hahah
 aritu dia memandai edit gambo dalam tab ni bubuh nandek kat dahi adik haha
 adik kena buli lagi..kakak pakaikan cekak flower girl atas kepala adik comell katanya
skang adik dah besa skit kan..dia kata ibu kawen la lagi..mia nak adik kecik, tak nak adik yang besar2 mcm ni...mia nak adik girl..hahaha...nanti la kakak...buat masa skang blom ada plan nak tambah bb tapi tu la..kang adik dah besa sure rindu plak ngan bb kecik2 kan...kita ni kadang cakap je beranak tu sakit, serik tapi geram nengok bb kecik kena la produce lagik hahah...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

7 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

mia mmg cara ckp mcm bdk besar..hehe..oh nk adik girl plak ye..hehe

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

Cute jer mcm2 citer kakak mia ;)

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

kakak mia dh bsr, pandai kakak mia
nk adik plak mia?
ibu boleh ke? hehe

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Kakak mia..!
Dulu jumpa time diah kawen kecik je dia
Skrg ni mesti dh tggi lampai
Suka ar dgr dia ckp mcm2
Panjang akal kakak mia ni =)

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

hahahah....part syulgel tu kelakar lah...mia...mia...makin bijakk ek skrg...

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Haha..mia.mia..cerdik tau

watyz said... [Reply to comment]

rindu kt kakak mia. lama x jumpa dia.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...