MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, January 20, 2014

Selamat memulakan tugas sarjan amrul :-)

Akhirnya...ye akhirnya berkat doa dan kesabaran, dekat 8 tahun bersabar, menanti, menunggu hari ni la hari paling ditunggu2 selama ni...hari di mana amrul start keje kat kl.

Alhamdulillah...mula hari ni dengan rasmi nya amrul start keje kat kl.dari mula kawen duduk bjauhan sampai mia umur 5 tahun.start mia tadika 5 tahun kita pindah duduk kluang merasa la 5 bulan duduk serumah, masak, basuh baju dia.sebab start hujun bulan 5-7 last year amrul ada kat lahad datu.

Pastu pindah kl hjg bln 12 terpaksa skali lagi pjj kali ni ngan ada dua anak, darwish masa tu umur baru 3 bulan, kelam kelibut juga hidup pjj ngan anak kecik, anak skolah sgala..tapi xpe..kita sabar je lalui hari2 yang allah dah tetapkan...

Nila dia berkat kesabaran, berkat doa, berkat doa kawan2 juga...alhamdulillah..syukur tak terkata lepas ni kita orang bula mula hidup mcm biasa...darwish xkan merasa mcm kakak mia selalu kena tinggal.cukup lah kak mia je yg selalu mengadu, komplen rindu kat dd, klau boleh ibu xnak darwish rasa mcm apa kakak mia rasa

Semalam amrul siap2kan baju, kasut, baret.siap bli spray kiwi kleen starch tu utk gosok baju...percaya tak selama dekat 8 tahun kawen xpernah sekalipon kita gosok uniform dia?hehe..sungguh..bukan apa masa kt kluang keje repair heli mana pakai uniform askar yg g opis tu, pakai overall.

Tau la kan baju askar kemain leceh nak gosok nak kena ada side la..apa la..kita ckp awak gosok la baju awak sendiri ek..haha kohaja nye bini xde bukan apa klw kita gosok sure xsecantik dan seperfect yang dia nak...jangan xtau tali kasut pon kena gosok tau! Hohoi dahla iron baju paling meroyan nak buat haha ni kan lagi sampai kena gosok tali kasut.hehe..xpela yang awak gosok la dulu ek sementara ni saya peratikan dulu cara2 sok2 kalau dh pandai saya tlg la iron kan heheh...blom masul baret tu kena gosok juga nak kena ada site.

 mlm tadi amrul gosok sendiri baju dia hehe..kita kasi alasan xreti
 baju lama xpakai dah la pasni
 menda ni pon kena gosok siap kena ada side

11 ribu orang memberikan idea bernas:

lia said... [Reply to comment]

i'm hepi for your family, dear... Alhamdulillah...

Falsya said... [Reply to comment]

Pasnie amrul boleh jd geng aku..geng semarak..naha nnt aku nak lestik muke die..ahahahhaha

iduraz said... [Reply to comment]

yeay.seronok dah boleh together2...nana, amrul keje kt mindef hq ker?kita kt mindef..huhuhu

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

alhamdulillah nana
berkat doa semua

Afasz said... [Reply to comment]

hehe... 8 thn ek tk pernah iron skali pon ek. :)

tkpela kalau dia iron sndiri baru dia puas ati.

Lynn Hamzah said... [Reply to comment]

syukur alhamdulillah...

anak Wan Salleh said... [Reply to comment]

Alhamdulillah.. dan kemasnya husband u gosok baju

anak Wan Salleh said... [Reply to comment]

Alhamdulillah.. dan kemasnya husband u gosok baju

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Alhamdulillah..hepi utk nana jugak

Iela Fazielah said... [Reply to comment]

alhamdulillah.... rezeki anak2 lain2... tp yg penting dpt stay sama2 semua

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

alhamdulillah..
lega kan beb..
suami dh bertugas dkt ngn ko..
berkat doa n kesabaran ko selama ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...