MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, February 25, 2014

balik dulu sebelum bos balik

emm..what say u??

adakah korang nye style gitu?blah je klw bos ada?kita ni dari mula masuk keje mmg dah didik diri sendiri sharp kul 6 tros balik..rasanya bos pon tau & faham kita ada anak kecik..so mmg xle nak stay lama2 cukup time je blah!

lagipon mmg kita saje buat gitu sebab xnak biasakan balik lambat2..kang klw klw bos nengok kita balik lambat dia tau kita ni mesti neks time available je klw nak suruh balik lambat..kalau kt opis ni level 2 ni la..esp kita la orang pertama skali balik haha..cukup je kul 6 mmg pc dah shutdown

pernah ada skali masa tu banyak keje dalam 6.10 tu tak balik lagi..budak2 opis ni perli eh! kak nana ada lagi la...selalu kul 6 dah hilang! hahaha kohaja je kan...tah la bagi kita dah mmg state dalam offer letter working hour 9-6 so xde sape bole pertikaikan klw kita balik sharp2 kul 6.klw kt sini bos pon xde la nak halang pon ye la dah abes waktu keje kan balik je la

dulu2 masa kerja kt satu opis lama kan balik kul 5 tu mcm satu kesalahan je..serius selagi tak kul 8.30 malam xde sape berani balik cam bodo je..klw orang balik kul 5 bos bole sound aii awal balik..pernah juga menjawab bukan waktu keje kita sampai kul 5 je ke???diam je dia puii la suh org stay ot xbaya mmg bodo

sama juga masa keje kt Petro*** dulu..balik keje kul 6, bila kita balik sharp2 mula la seketeri2 bos2 department lain menjeling2 kita ahh lantak kau lah...yang tak bestnye esok2 terdengar la kat office yang kakak tu bcakap2 dengan staff2 yang lain dia kata kita ni xde keje ke bole balik on time?menyirap je..seb baik kau tua..malas nak gaduh hahah..

so opis skang ni klw bos ada pon kadang kita balik je..ye lah dah xde keje nak tunggu apa kan?ada orang plak berpandangan biarlah bos balik dulu baru kita balik...ahh tu hak memasing la kan..bagi kita xde pon nampak kita kurang ajar klw kita balik dulu dari bos..lain lah klw ada kerja ko tinggalkan je keje tu semata nak balik on time tu memang la kohaja namanye

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

9 ribu orang memberikan idea bernas:

Linda said... [Reply to comment]

saya balik dulu sebab saya masuk shift awal dari boss hehe

Petak Bunga said... [Reply to comment]

janji siap kerja kita.

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sama la sue kat sini, sharp pukul 5pm mmg balik...tp kadang lajak sampai ke 5.30pm gak, sebab akob lambat amik

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

geng la ngan sue...sue pukul 5pm pon terus zass..melain kan jaga kunci pintu , mmg lambat la balik

mama tisya said... [Reply to comment]

kita sharp 5 blk..melainkn ada kj yg urgent kena siapkn mmg stay la...paling lewat pn lps magrib tp pernh lewat sbb stuck banjir dpn opis so tgu reda skit...tp bos ok je if blk on time ...melainkn ada urgent

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Slgi ikut peraturankan..lgpun rsanya kul 6 tu mcm dh lewat sgt plak..hehe..kul 530 tu jz nice..tp dlm law dh habaq gitukan..neway happy working

attyfir said... [Reply to comment]

bagi kty..kty setuju cara nana..
kty pun cukup time angkat kaki ..

Cik Jue said... [Reply to comment]

biasalah kat gov nie...banyak kerja kena stayback..memang balik lambat sama ngan bos..klu tak memang balik awal pada bos..kadang2 bos balik awal pada staf....hahahhaha

Sue-Rya Qistina said... [Reply to comment]

mcm bos saya, mmg pilih waktu kerja 8-5 sama ngan saya jugak. mmg tiap2 hari balik on time. dah xde keje, watpe nak dok terpacak kat ofc lagi. wat semak je pun kan. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...