MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, February 14, 2014

DARWISH - 7 Bulan

arini genap la darwish 7 bulan.perkembangan?selain pp yang kembang ni ada lain2 perkembangan dia

- dah pandai meniarap abes la dia tawap satu umah..kira lantai umah tu mmg bersih sentiasa sebab darwish tlg mop haha..letih lahai nak kejar..takut dia capai wayar letrik aritu terleka sekejap je dia bole masuk wayar tv dalam mulut eiii seram sejuk ibu dik cepat2 amek dia

- masa 6 bulan start makan solid food kita mulakan ngan puri & nestum masuk minggu lepas kita dah try kasi nasi bubur pulak. masak nasi letak ayam, sayur2 seme pastu blend buat dlm suku cawan, tahan la 5 ari.banyak makan ni kakak kita yg jaga dia kata darwish kuat makan...klw kita bekalkan pisang lemak manis tu 2 biji pagi 2 biji petang dia makan.ala tapi pisang tu kecik cinonet je hehe...

- dah kenal orang..aritu g wedding opismate, ada sorang opismate amek dukung dia melalak satu dewan dengar...hahaha..tp tak selalu la perangai melalak klw org tak dikenali dokong ada masa2 ok..

- sejak dah makan solid food ni susu dah kurang kakak kata..ye la biasa la kan budak klw dh start makan mmg xbape nak susu dah

- bole duduk kan dia tp still kena jaga belakang dia takut jatuh

- sangat pantang klw tengok orang makan! klw tgk kita makan dia ckp mamamamama..heheh...kita ni jenis dr besa2 gini kita sumbat je apa yg kita makan kasi dia rasa skit..sikit je la..cam aiskrim, roti, biskut klw menda keras2 tu kena kunyah dlu kasi dia makan..durian pon penah suap dia skit hehe..

- pantang je nampak apa menda kang dia amek masuk mulut..mainan2 dia tu mana dia pandai main..masuk mulut je keje..remote tv, remote astro, tab ibu seme nak masuk mulut

 ni ada gamba2 budak umur 7 bulan, fresh from oven nih pagi tadi amek ni





Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

6 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Encem ni besar esk..haha

Adlin Mohamad said... [Reply to comment]

wahhh pejam celik dah 7bulan dah ya ...jari2 tu geram tgk

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Alololo comeyy jek dia
Senyaaap jek
Tk sabar nk tgk dia lari2 main ngan kakak mia...

Ehhh jgn cepat sgt la, kang ibu awak rindu awak kecik2 hihi

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

nampak semanagt adik beso ni sekarang tau...suek3...teringat waktu melawat dier aritu

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

happy 7mts darwish

smngt tul dia..
mkn pun byk ha..

semoga mbsr bagai juara ye
sihat sll..

Sue-Rya Qistina said... [Reply to comment]

eh nana..anak kita sebaya la. 14 feb aritu pun anak kita genap 7 bulan..lahir 14 julai gak ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...