MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, February 7, 2014

gile kentang!

 sape yg ada instagram sure perasan ada satu post ni pasal kentang..memang klakar 
nak cite pasal kisah kentang kita plak..aritu kan kita wat lamb chop, wat la mashed potato.memang kita dah bli kentang siap2 dah seguni kecik tu ala klw guni kecik kat giant tu dalam 10 biji je isi dia.dok buat2 mashed potato dlm 10 biji tu nampak cam sikit je..kita pon sms la amrul kebetulan dia kat luar

kita wasap dia, blikan kentang kat giant yg seguni kecik tu, nak wat mashed potato
skali dia balik...hambekk ko seguni btol dia beli hahaha...

dia balik dah tengah malam, kita xtau la dia bli kentang tu banyak mana..esok pagi nye kita masuk dapor tgk la eh amenda plastik besar sgt ni..skali buka tgk..kentang seguni besar tros ketawa sambil terduduk kat tepi dapor tu hahaha..lawak nye la hai...kita kat umah ada 3 orang je yg makan dia g bli kentang sguni dh mcm nak meniaga karipap gayanya...kalau gini hari2 kita makan kentang la yang eh..kentang sambal, kentang kicap, kentang halia, kentang putar, kentang lambung seme kentang je la menu kita nanti hahaha..

P/s : gini la gaya laki xpandai masak..klw dia jenis pandai masak mest dia tau eh banyak sgt kentang ni..kat umah aku ada 3 orang je makhluk...hahaha tu la kita xberapa harap nak suh dia bli brg dapor..klw nk bli barang mmg kita ikut skali.incase la xleh nak ikut dia bli brg, kita kena wasap gambar skali..baru tak salah beli

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

10 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

bole buat kentang goreng sambal yg garing tu ltk tempe..sedap...kunyah2 ralit gk

Lynda Che Lah said... [Reply to comment]

jujur dan ikhlas :p

Zee Suhaini said... [Reply to comment]

lawak la..
sib baik kata seguni..kalu 2 guni mau sebulan makan kentang siang malam..hihihihi

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

betoi2 membeli tu...kikikiki...tak e la amrul pelan2 nak belajar beli barang dapur..kalo sue asik akob la membeli..kalo sue beli, ada je tak kena

zety said... [Reply to comment]

same kes dgn laki aku..klu bli brg mcm utk bekalan bwh tanah dah..hrp2 kentang tu tahan lamelah..hehe

Sue-Rya Qistina said... [Reply to comment]

xpe..bole wat sup kentang or sup ayam berkentang. sedap jugak tu. hehehe. fav saya dan anak2 :)

Cik Jue said... [Reply to comment]

betul2 gila kentang nie...hahahahahhaha

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Hahaha..! Adoi, lawak la.. Teringat abg ipar nana yg kes kurma tu hehe.. Bleh la kot sedekah kentang pd mak nana.. Buat sup ke, sambal goreng ke.. Hihi..

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

beli utk buat stok tu...hehe..

byk tul mcm nk meniaga karipap..haha

attyfir said... [Reply to comment]

selalu para suami mmg lurus bendul

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...