MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, February 25, 2014

jangan abaikan keselamatan anak2

 pantang! memang cukup pantang klw nengok situasi mcm ni...aritu nak g keje tengah2 jam tu sempat la snap pic tengok sorang budak umur dalam 2 tahun gitu stengah badan dah keluar kat tingkap..aduii ngeri nye nengok..si bapak plak sambil drive leka dok bercakap dengan telefon konfem tak dulikkan si anak dah

lepas je dari jam tu kemain si bapak pecut laju anak still lagi duduk tepi tingkap buatnye la kalau brek emegency adui...jangan menyesal kemudian hari lah..

lagi satu cukup pantang klw tengok mak/bapak drive sambil pegang anak! please lah..eii rasa nak jerit je..kak, abang bahaya la...memang la kadang org kata ala bawa slow je...ala dekat je..menda klw nak jadi xkira slow, xkira dekat..bukan la kita nak doakan menda tak baik jadi..tapi fikirlah..kalau terjadi macam mana??


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

7 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Btulll..
Seriau tgk makpak yg tak amik berat keselamatan anak anak
Contoh cam yg nana share ni
Malang tak berbau...

Cik Jue said... [Reply to comment]

betul...
setuju sangat..
kemalangan boleh berlaku bila2 masa dimana saja...
tapi lebih baik ambil langkah berjaga2kan

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

trueeee!!!!

Gieyana said... [Reply to comment]

Betui2 beb..mmg sokong sgt..

Falsya said... [Reply to comment]

mesti naha terasa bile baca entry ko nie sbb die pun penah wat gitu..pegang bang aji dr umah aku smp umah mama..sbb adam ngamuk xnk duduk dlm car seat..abislah ko banana..nasib baik adiah birthday dh bg..ahahahahaha

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

kan mmg seriau, ...syawal tu tgk org kiri kanan suke buat, dier pon sebok nak buat jugak..kena marah ngan abah dier..,langsung tak mo minta bukak tingkap dah..kalo tak, bising la minta bukak, sebab dier tak pandai bukak...

Sue-Rya Qistina said... [Reply to comment]

mmg pun..yg paling sadis bila mak pak naik motor pakai helmet, tapi anak x dipakaikan helmet pun. huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...