MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, March 5, 2014

Chocolate museum

Lama dah nak pegi xpenah kesempatan..yelah dengar muzium cam menarik je kan apa lagi muzium coklat.ekceli sabtu ritu xde pon plan nak g sini..balik dari paradigm mall tu memang lalu area damansara...amrul main drive je...kita pon nengok eh ni bukan jalan nak balik..tanya dia nak g mana ni?dia kata saje pusing2..

Ha memang pusing btol la kan..tah ceruk celah bedah mana dia masuk ntah jalan area kilang2 sampai jalan mati, uturn jalan lagi nengok jalan cam sunyi je..dah cuak dah eh sesat kat mana plak la ni..tetiba je tgk sampai muzium coklat ni.

Jangan tertipu la yea..memang nama dia muzium tp xla sebesar muzium negara tu ha.sampai mia kata eh ibu.kata muzium kenapa kecik je..hahaha abes tu dah memang dia kecik nak buat camane..mmg kecik je..dalam tu just dia letak gamba2 coklat je..pastu dekat ngan entrance kedai coklat tu ada la mesin buat coklat.

Alang2 dah sampai kedai coklat amrul apa lagi..cam hilang ingatan dia amek seme coklat yang dia suke klw kita ni suke coklat dia tu lagi gile ngan coklat.mcm2 gak ada coklat kt sini cadbury,kitkat,daim,hersheys eh mcm2 la..harga tu kita xde la usha seme pon tapi yang pasti coklat daim tu klw kat jj rm35 kat sini rm22.90 je, jangan la bandingkan ngan langkawi kan...15 inggit je sepeket.

Tapi utk budak2 tu ok la..orang kata nak bagi pendedahan ke nak kasi info kat dia ke, suka la bebudak lagi2 klw nampak kedai coklat kan kemain tangan capai itu ini sudahnye daddy la yg baya haha..

Lepas ni ingat nak g bread town la..patutnya sabtu lepas nak ajak amrul g bread town kat shah alam tp amrul keje plak...xpe la nanti nak g juga bawa kak mia.

masuk percuma, isnin- ahad buka kul 10 pagi-5 petang, nak tau info lanjut masuk sini :
http://www.chocolatemuseum.my/



 serabai nye rambut ko kakak..hahah dah tu balik dari paradigm dia baring2 plak kt blakang abes la rambut tburai lantak kan situ..kita dah ada adik ni payah dah nak betulkan2 rambut dia


.

daim ni murah RM23.90 aeon RM34.90 tau
 ni seme amrul la yg pilih kita makan je apa yg dia bli kit kat, daim tu mmg pebret

7 ribu orang memberikan idea bernas:

Zee Suhaini said... [Reply to comment]

dok berangan jugak nak gi sana..
tapi kalo tak berapa nak best tak jadi la kot..hehehe

Nana said... [Reply to comment]

teringin jugak nak pegi nii...

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

sini mcm nmpk duty free shop kan..
byk coklat..tp rege dia lain la..hehe..

Sue-Rya Qistina said... [Reply to comment]

x pernah singgah lagi. ramai dah update psl ni. teringin gak nak pegi. huhuhu. murah jugak kan kalau nak dibandingkan kat tempat2 lain. klau langkawi jgn ckplah kan, mmg murah sungguh

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

masuk sini kena ade duit byk
ank2 aku antu cokelat, acke cokelat, brownies cokelat, cupcake cokelat, cokelat fondu, pendek kate seme yg ade coklat.

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Xpenah tau pun wujudnya muzium ni
Ni baru tau :)

Ezna said... [Reply to comment]

x pernah gi lagi...nmpk cam best jer....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...