MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, March 7, 2014

register online kemasukan tahun 1 tahun 2015/2016

seb baik cikgu azrine update pasal ni..kita pon cecepat la register untuk kakak mia.

minta skolah yang dekat ngan umah tokwan dia je..dalam 1km je dari umah tokwan sebab nanti klw balik skolah bole kita g amek, balik keje kul 6 bole la g amek dia plak kita ni patutnye thn lepas dah kena reg tp sebab thn lepas duduk johor blom tau lagi naseb mia darjah satu kat mana tu tak register tu, 

sape yang nak register anak mana yg lahir tahun 2008 & 2009 (skolah negeri selangor) buka sini http://apps.moe.gov.my/esppsel/ ikut je arahan diorang..senang jek..nanti dah isi2 seme print kan pastu anta kat skolah yang dimohon kena bawa skali dokumen2 yang diperlukan :

1. salinan surat branak
2. salinan ic ibu
3. salinan surat nikah
4. salinan bil api


harap2 tak direjek la..senang anta sini sebab seme sepupu sepapat skolah sini.
 bila dah reg nanti diorang akan email
pagi tadi g la anta kt skolah rendah pilihan kita tu..skali tak lengkap plak dokumen yg diperlukan padahal dalam checklist tu seme kita dah sediakan..ada lagi beberapa dokumen tambahan yg diorang nak, terpaksa la balik umah amek dokumen yg tak cukup mujor mmg seme dah ada kt umah.

ni dokumen tambahan yang tak diberitahu dalam website:
1. surat beranak yang asal ( untuk di cop belakang nye)
2. salinan kad pengenalan bapa
3. sampul surat 2 keping
4. setem 60 sen 2 keping

klw skolah negeri lain xtau la plak kan...klw kl rasanya kena tros direct g kat skolah rasanya..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Zakwan dh reg thn lepas. Pastu pindah klang plak. Kelam kabut settlekan hal tukar skolah kt pej.pen.daerah huhu

Sue-Rya Qistina said... [Reply to comment]

senang dah skang ni sbb semuanya online je. next year mungkin kelam kabut sikit sbb anak sulung darjah 3, time tu kitorg mungkin akan pindah rumah sendiri. huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...