MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, March 7, 2014

Umah xde air?ni jalan penyelesaian nye

umah xde air???jom lari tido hotel...

phuii..statement tak bole blah cam orang kaya je hahaha... Sesapa yg dok kl ngan slangor skang kan tengah krisis air...kita kat umah tu abes seme baldi tadah air..xbeli tong air pon sebab dulu2 ada bli tong sampah hitam buat isi air dlm toilet sebab toilet xde kolah.

Klw ikut jadual mmg zon kita mula xde air 4hb tp umah kita masih ada air, umah mak mmg xde air dah 4hb tu, nak jadi cite amrul dpt 1 bilik free pasal urusan keje dia la...dia pon ajak kita dtg shah alam dtg tido hotel, kalau ikutkan malas sebab jauh kan..lagi plak kena drive sendiri risau darwish mlalak..tp mengenangkan kak mia pon asik la tanya ibu bile kita nak tido hotel ni..so kita redah jugala..penuhi hasrat dia nak tido hotel,sambil tu jimat air tadahan..g perabih air kat hotel haha..

Ari selasa balik keje amek baju seme pastu amek budak2 tros g grand blue wave.darwish memula ok sampai je area damansara dia mlalak..kita pon sumbat susu seblah tangan pegang stereng sbelah tangan pegang susu haha...seb baik jalan jem masa tu..abes la juga susu tu...sampai tol subang mlalak lagi..adus..xtahan dgr benti kat stesen minyak kasi direct bfeed diam kejap..pastu tawakal je pasni klw mlalak juga mmg xbenti sebab dh nak masuk shah alam xjauh dah hotelnye..

Adui jenuh nak menggaya dh mcm2 gaya binatang ibu dia buat haha..buat bunyi kucing la bird la cow la...menjadi juga buat bunyi kucing diam plak dia..bertahan la juga dia diam sampai ke hotel..fuhh mencabar sungguh drive jejauh bawa anak kecik ni..tu baru g shah alam je tu

aritu tido sini view xlawa kali ni view cantik ngadap masjid shah alam







 pas balik makan mia kata mia mandi la eh..sup tumpah tadi dah bau2 masam dah ni..
alasan..hahah mmg dia nak berendam pon tapi xlama la sebab malam kan..sejuk
esoknye kul 6.45pg dah gerak balik kul 8.30 br sampai umah tobat la pasni klw dpt stay weekday xmau pegi dah haha..letih wei! kete dah la manual ngan adik mlalak lagi..start kt bandar sunway dia dah mlalak..kita wat kering je drive sampai keramat sesambil suh kakak main2 ngan dia on off la nanges dia
p/s; sehingga entry ni ditaip alhamdulillah kt rumah blom putus bekalan air..kita dok tadah air dari minggu lepas penuh bilik air ngan sgala tong, baldi siap ada jentik2 dah dalam baldi siap buang air tadahan sebab banyak jentik2

kalau nengok list zon xde air tu area umah kita memang xde dalam list..pelik plak kat umah mak memang 2 hari ada 2 hari xde

9 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Best la mia dpt gak tdo otel hihi.. Tp agak jauh jugak tu dr keramat..

Petak Bunga said... [Reply to comment]

oh..sedap tak ada air g hotel..
kat rumah ni pun 2 hr ada air, 2 hr tak ada air.

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

syok tido hotel :)

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Alhamdulillah..rumah akk pun msh ada..pun xd dlm list..syukur

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

mcabar tu..drive keta anak melalak..hihi...

darwish tk besa jln jauh mama bw kot tu..tk per yg penting slmt smpi...

ok gk..dpt tido hotel time tk de air kan, free plak tu..

attyfir said... [Reply to comment]

betul jugak.kalo dpt weekend besh sikit stay hotel.

adda syuhada said... [Reply to comment]

Alhamdulillah kat umh ni belum lagi putus airnya...

mama tisya said... [Reply to comment]

nana au3 untung la ada air...umh inlaw au2 smlm ada air sbb 4hb tkde air...esok ni start blk tkde air...nk kena blk gombak...mmg best tdo otel tp kalo weekdays p shah alam hrp maklum ler jammed kn

Sue-Rya Qistina said... [Reply to comment]

hubby kita pun ckp camtu aritu. kalau xde air kat rumah, kita tido hotel. adoi..takkan 2 hari 2 malam nak tido hotel kot. mcm kaya bebeno la kita ni kan. hahaha..darwish sgt2 matured la muka dia. berbeza sungguh dgn zayyan saya tu..dah la lahir tarikh yg sama. hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...