MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, April 18, 2014

bila anak2 tak sihat

ahad lepas adik ngan kakak dua2 demam serentak kakak chicken pox adik demam..kalai chicken pox ni biasa la akan amek masa lama nak elok..kita dok risau jangkit kat adik tapi tiba2 plak adik kena warded sebab doc saspek denggi..

cite nye masa ari selasa kita balik umah time lunch tgk darwish tak aktif sgt biasa dia mana dok diam ni dia dok melepet je..kita pon tak sedap hati tros bawa g hospital..tambah plak aritu masa g klinik doc dah ckp nanti bawa dia g check kt hospital sebab asik on off demam dalam masa sbulan tu

ari selasa g hospital doc kata platlet darah turun sikit, xperlu admit sebab esok dia suh dtg buat 2nd blood test, kalau turun juga lagi memang kena admit katanya..ok la esok datang lagi amek darah kali ni turun lagi..tros doc suh masuk wad.kesian btol hari pertama amek drah 3x try baru bole 3 tempat diorang cocok, hari kedua amek darah pon sama 3x cocok baru dapat darah...

mujor la xlama kena tahan wad dok semalaman je doc memula syak denggi sebab platlet turun..tapi lepas nengok darwish kat wad kemain aktif demam pon dah xde..doc kata viral fever je.btol2 dugaan tau..dua2 anak tak sihat..malam tu tido wad teringat kat kakak..seb baik ada tokwan jaga

chicken pox kakak arini masuk ari ke6 dah kering sikit dah dah kurang gatal klw tak masa ari isnin tu kesian nak tido pon garu2
nengok xpadan ngan sakit mana dok diam doc tampal plaster kt tempat cocok abes dia bukanye
budak paling aktip dalam wad sikit pon xdok diam, tu malam masa masuk wad tu doc amek darah lg skali kt  kaki plak sebab tangan dedua dah cocok kesian doc kata kaki la plak

p/s: skang ni mmg musim anak2 tak sihat la kan..tgk kt fb ramai kawan2 anak dia orang masuk wad ramai juga yg demam, selsema batuk..risau tau anak xsihat ni nak keje pon xde hati rasa

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

9 ribu orang memberikan idea bernas:

Azura Aziz said... [Reply to comment]

semoga dua2 cepat sembuh yer ;)

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

huhu
sayu je tgk muka darwish
moga darwish cepat sembuh

Eda Ejai said... [Reply to comment]

musim.. same naik ngan musim frozen.. heheh.. semoga cepat sembuh ye..

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Haah musim..
Semoga darwish cpt smbuh

mama tisya said... [Reply to comment]

bila ank2 tk sihat mmg susah ati..nk2 dua2 skali kn...smoga cpt sembuh

Ezna said... [Reply to comment]

cocok cocok ni aunty pun ngeri. Apatah lagi yg baby....moga dipermudahkan dan cepat sembuh! Mama kena jaga kesihatan juga yer.

Iz Salim said... [Reply to comment]

sekarang mmg musim.. kwn sy pregnant die kne chicken pox.. perot die keras.. risau effect kat anak... huhuh.. budak2 kalo sakit kite kesian sgt.. sbb nk ckp tak tau... nangis jela mampu.. :(

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

zaman aku ank2 masuk wad ni 4 - 5 thun sudah
dari zamannya si aqil sampai ke ke ara
still jaga2 jugak since aqil tu ade asthma
haih

adianiez AIDA said... [Reply to comment]

last week izzat pun tak sihat. but tak warded la. dpt antibiotik. aida pantau kat umah aje.
sian dia warded, cucuk tgn amik darah :-(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...