MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, April 1, 2014

cuti sekolah ke mana?

 rasanya ramai yang g oliday cuti skolah aritu kan..kita orang oliday juga kat kampung hehe..

dah lama tak balik kampung, lepas mil pindah balik dok penang 5 bulan lepas mmg blom balik lagi...jumaat lepas bawa la bebudak balik kampung..nenek dia dah rindu..esp darwish ni pestaim dia balik penang...& pes time juga dia berjalan jauh.

balik malam jumaat pastu ahad kul 1 pagi balik kl balik..saje amrul balik dah pagi sebab nak elak jem..tak de kemana pon balik kampung slalu cam biasa la..pegi melawat kubur arwah fil, pastu kang mil rajin la bawa g jalan umah sedara...

ari sabtu tu jenjalan kt pulau, bawa mil & adik2 ipar seme nak merasa naik jambatan baru..sampai pulau singgah chowrasta bli jeruk..pastu igt nak piknik kat batu feringgi skali ujan...amrul pon pusing abes satu pulau g balik pulau seme..nila pestaim pusing satu pulau bole tahan besar..& bole tahan jalan nak g balik pulau tu bengkang bengkok..

ari ahad plak aktibitinye g mlawat sedara mara...kebetulan sorang sdara ada bela kambing..so g la bawa anak2 jumpe kambing...darwish takot..hahah mlalak dia dd letak dengan kambing..abes sesi lawatan dapat la daging kambing fresh dekat 4kg juga la sedara kasi..balik umah stengah tu mil masak sup part peha plak kita bawa balik kl suh mak masak.

so tu je la..cite cuti skolah kakak mia...dia yg tak sesaba nak balik kampung sebenarnya...dah ada kt kampung peghak sungguh..abes dia kejar itik, kambing pastu ayam berkokok dia kata ayam ejek dia haha..dasar budak bandar!

ni masa on the way balik..bentang toto kat blakang tido kan adik ngan kakak sebelah2
elok je 2 ari pas naik jambatan ni xbaya..balik kl tgk paper start arini dah kena baya hehe

 ni bli jeruk kat chowrasta

 sepeket rm5 murah skit klw bli kt pak ali tu sikit je dapat
 mlawat sedara
 cer nengok kamben blakang tu kemain dia pose..haha
ni la dinamakan senyum kamben


 ari ahad tu sebelum balik singgah jeruk madu pak ali kawan2 amrul tetiba kirim plak..kita dah beli2 kt chowrasta pastu ada plak yg kirim lg so pegi la kt jeruk madu pak ali ni dekat je ngan umah 5mnt je dah sampai

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 ribu orang memberikan idea bernas:

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

ak cuti sek pon tk ke mana..
anak pon tk sek lg kan..hikss

tu la..ak dh 3kali kot naik bridge ni..dh kena byr la plak..esok ingt nk naik bridge..hehe..

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

balik kg pun ok je kan
janji mia dpt berjalan
cantek la mia ni
dah ayu :)

Nazira Zainal said... [Reply to comment]

Sedapnya jeruk2 tu nana...
http://irazainal82.blogspot.com/

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

rindu nak balik penang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...