MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, April 29, 2014

dugaan demi dugaan


allahukbar...lepas satu satu dugaan datang..baru je darwish baik dari demam viral aritu sampai kena warded kali ni kena HMFD pulak.. atau dalam bahsa melayunya penyakit kaki tangan dan mulut.

puncanya dari anak kakak yang jaga darwish minggu lepas dia kena, tak g skolah seminggu...dia dah baik adik dia plak kena..lepas tu jangkit pulak kat darwish.

sumpah kita xperasan plak tanda2 HMFD ni..patut la weken lepas dia asik merengek je..ingatkan saje buat perangai..kasi susu pon dia xnak..bfeed ok tp susu formula dia xnak.last2 semalam masa dok buat keje kt opis adik call dia kata abah suh balik bawa darwish g klinik nampak tanda2 mcm kena HMFD sebab abah perasan dalam mulut darwish penuh ulser..

kita ni dok perasan masa weken ritu kt siku dia ada naik mcm gelembung air ala2 chicken pox ingatkan nak naik chicken pox..semalam siang balik la umah kejap bawa g klinik..bile doktor cek sah la kena HMFD..banyak ubat doktor kasi..ada ubat sapu ada ubat makan,katanya nanti dia akan gatal2..pastu klw pijak tapak kaki akan sakit sebab bintik2 tu naik kt tapak kaki sekali

yallah...harap tak melarat la..ni nampak mcm baru nak kena je..harap2 tak teruk la..kesian kan..kita ni orang tua klw kena ulser sbijik dalam mulut pon sakit ni kan budak pastu banyak plak tu ulsernye..biarlah kita yang sakit jangan anak2...xsanggup nengok merengek...dah tu abes je diorang bole buat nak cakap tak reti menangis je la..

 ni kat lutut dia naik bintik2
 sorry sayang..ibu ingat adik buat perangai nakal...asik mlalak je sabtu aritu rupanye dia sakit mulut
 yallah..kau berikan lah kesihatan yang baik kepada damia & darwish..amin



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

12 ribu orang memberikan idea bernas:

Izni Hafiz Abdul Rashid said... [Reply to comment]

Teman doakan semoga anak akak cepat sembuh. Amin

notti netti said... [Reply to comment]

Semoga cepat sembuh Darwish....

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

cepat sembuh darwish

Nafisa81 said... [Reply to comment]

Semangatnya...

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

syawal penah kena gitoo dolu....minta di jauhkanlah izz pulok kena....seksa tgk anak2 tak sihat kan

Sura Mohd said... [Reply to comment]

anak akak pun kena 2 bulan lepas memang teruk..tak makan/minum 2 hari..semoga cepat sembuh..

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

sedihnya...sabar ye nana
moga darwish cepat sembuh

salwana nordin @ che'wa said... [Reply to comment]

comel sgt 2 beradik ni :)

sorang ensem, sorang lawa :)

harap2 both sihat hendaknya..

mama tisya said... [Reply to comment]

smoga cpt baik darwish

Lynn Damya said... [Reply to comment]

Alahai kesiannya..berjangkit dari anak baby sitter pulak ya..semoga cepat sembuh adik Darwish.. :)

Falsya said... [Reply to comment]

alahaiiiii..siannye anak2 mommy..cpt2 sembuh ye dar ngan kakak mia..

dar dlm kotak tuh nak pos gie sri gombak ker...

ietams said... [Reply to comment]

siyannya..
cepat sembuh ye!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...