MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, May 15, 2014

cuti hari wesak di manfaat sebaiknya

 konon2 nak bangun lambat la public oliday..jangan harap! haha..eh xelok juga kan bangun lambat nnt rezeki susah nak masuk...so pagi2 ari wesak tu dah bangun siap2 nak anta kek ada kastemer oder dari kuantan..

oleh disebabkan dia oder banyak 20 biji dia sendiri request pos pakai bas..lebih jimat klw nak pos guna poslaju..ok ni first time kita guna khimat pos bas ni..sebab nak pos ke kuantan jadi kena la g stesen bas jalan pekeliling, untuk sekotak kek tu driver bas cas RM30 dia tak de timbang2 mcm poslaju.

dah bayar kt driver seme amek no phone abang driver pastu wasap kt kastemer pape2 suh dia deal ngan abang driver tu.alhamdulillah dah slamat sampai pon..kul 10.30 pagi kita pos..kul 1 dah sampai kuantan.

kotak besar tu pos ke kuantan kotak kecik2 tu seme pos pakai poslaju
 balut ngan paper baru bungkus kotak
 amek gambo bas sebab nak kan no plate utk kasi kepada kastemer senang sampai kuantan kang dia tau mana bas nye
 dah abes urusan pos kek gerak g makan besarr sudah untung kan..hahah tokei blanje makan ikan bakau, sotong bakau ngan udang bakau kt ikan bakar jalan bellamy blakang istana tu
pas lunch balik umah petang tu keluar amek stok kek, hambekkk ko penuh dah peti ais ready stok ada 75 biji rasanya
 tempat beku penuh xde ruang nk letak stok masak2 mmg xmasak la haha
 abes amek stok balik umah anta kek ltk dalam peti ais pastu keluar plak dinner memang gantung kuali btol hahaha..tak leh nk msak2 la tak larat
amrul ajak makan nan cheese
 tarik jangan tak tarik..suke btol mia siap minta tambah kuah..
kuah nye beef kima sepinggan seploh hengget mmg xckp neks time kena oder 2 pinggan beef kima

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

6 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

fuyo mmg bizi benar ni kuar masuk umah..tp x pe rezeki ada kan..alhamdulillah

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

rezki, rezki...
part mia tarik tu mmg menggoda iman! bila la nak terjah ni, tak sabo nak makan! :P

mama ila said... [Reply to comment]

fuhhh..penuh peti ais yer..amik peluang makan kat luar lah ..hihihi.... rezeki =)

mama tisya said... [Reply to comment]

masyukkkk bisnes....cheese naan kt danau kota dh buka..dkt skit...kita tk pegi lg

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Kemahen tau dia..
Siap mkn besau lg

adianiez AIDA said... [Reply to comment]

wow! good idea pos dgn bas ekk.... hmmmmm i like...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...