MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, May 2, 2014

mangga harum manis

 kali pertama kita makan ni masa tahun 2004 masa tu keje ngan finas, ada rombongan persatuan seniman yg bawa artis2 veteran pergi event kt universiti malaysia perlis.

masa event tu bole kata kat setiap venue ada mangga harum manis makan dengan pulut masyallah..sedap gile kot..pastu plak dalam atucara ktrog tu ada la satu sesi melawat ladang harum manis masa tu seme orang beli berkotak2 kita bli sekotak yg 3 kilo punya bawa balik kl..gile makan sampai lebam

tu la pertama & terakhir kali makan mangga harum manis, baru2 ni tgk dalam paper pasal mangga harum manis..adeh terlior la ha..dah 10 tahun xmakan.kita pon saje tanya amrul..awak xde ke kawan2 dok perlis?nak soh diorang poskan..

skali amrul kata ada..kwn dia wife dok perlis..nnt dia suh kwn dia bli kan katanya...esonye wife kwn dia call minta add...kita ni ye ye la nak bayar harga mangga ngan postage skali dia kata tak bayar..dia kasi free je...alhamdulillah...murah rezeki dia..

kawan kita pos 3 biji rasanya ni sekilo RM20 postage RM10 
sedap gile maniss & wangi

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

terliur dah ni hehe

Mar Mansor said... [Reply to comment]

rezeki dapat makan harum manis ye..ishh..terliur lah..

mama tisya said... [Reply to comment]

tu la lama tk mkn mesti terliur kn...lps tgk gmbr nana & nett tup2 rezeki arini dpt mkn...kalo mkn ngan pulut bertambah222 sedap kn

FiZ said... [Reply to comment]

huhu.kat umah ada je parents belikan,tak makan pun.ni la org kata, kalo depan mata ada, buat tak heran je,kalo susah nak dpt mcm akak..baru trngat agaknya.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...