MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, June 3, 2014

short trip to cameron hinghlands

sabtu lepas gerak g cameron saje bawa anak2 g cuti,masyallah tau tak bape jam sampai cameron?5 jam weh! jem kat sungkai sian amrul dah la malam sebelum tu dia balik keje kul 2 ngantuk la xckp tido last2 kita oper nak drive start dari lembah beringin (sebelum r&r tapah) sampai la cameron kita drive.pheww kecut juga perut makcik...ari hujan ngan lori beso2 nak potong 

ni kira last minit juga la ni kot..2 ari sebelum g baru book hotel...memang hotel yg best2 dah penuh la yea kata pon musim cuti sekolah..ingat nye nak stay kat rosa pasadena atau star regency, paling best star regency la sebab turun je tangga hotel tros pasar malam brinchang..tp udah penuh..kita tros book kat tudor home inn, ni kira fevret tempat juga ni masuk ni kali ke3 stay sini sebabnye sangat convenience g pasar malam jalan kaki je..tau la cameron kan jem ngan parking susah, parking je kete depan hotel, pastu g makan g pasar malam seme jalan kaki je dekat

kita amek bilik 1katil queen & 1 katil single rate RM150.malang btol g cameron kali ni 2x blackout! sekali masa malam..malam tu ok la sejuk kan xde la kepanasan dalam bilik cuma xle tgk tivi je la..lama juga blackout dari kul 11 smpai 2 pagi..esoknye pagi masa nak siap2 keluar makan tupp blackout lagi..dah nye 3 beranak xmandi sebab sejuk haha dd dia je mandi xsanggup nk mandi mcm mandi ais rasanya

cubaan ber monopod tak bli pon pinjam nana keding punye ehhe try dulu klw ok nanti nk bli juga dulu kan pakai tab mana bole sangkut kt monopod ngan besar beratnye
bilik hotel ok la..stakat tido semalam je..esok kul 9pg dah checkout, ktorg slalu mcm tu biasa checkout kul 9 sebab nak tros g boh tea centre dengan jalan yg jem mmg xsempat nak singgah2 amek barang kt hotel tu pasal lagi baik tros checkout
 blanje selfie kekeke
 seme dah kebulur makan tepi hotel je
 budak ni sgt la happy lain mcm dia nye happy dapat g oliday
ni oliday darwish yg pertama tau hehe
 ktorg makan steamboat sorang RM20 sedap gile ok!

 kuah dia kasi 2 satu tomyam satu sup dedua sedap
 nama kedai dia restoran fauzi tomyam & steamboat
 malam pas magrib g pasar malam masyallah sesak weii separuh jalan je amrul ajak keluar g belah lintas jalan sana cari sweter darwish
 ini harusla diborong

 stoberi coklat wajib bli!
.
ni utk bff suke sangat FM ada love love kan
 ni ole2 utk opismate, ni je mampu nak kasi sorang satu kotak stoberi tunggu kita buka ladang stoberi dulu hahaha

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

10 ribu orang memberikan idea bernas:

adda syuhada said... [Reply to comment]

sedapnyerr strawberi....

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

bestnya....!!!!!

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

seronok jalan2 ni..kikikiki....

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

alahai..bestnya..jeles..kita dah lama sangat tak pegi CH

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... [Reply to comment]

Kalau pergi CH ni tak beli stoberi memang tak sah lah kan Nana...
Enjoy betul tengok Nana sekeluarga..
Lama dah akak tak pergi CH ni.. tahun 2010 kot..

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

dh berkurun me tak gi CH ni..

Lynn Damya said... [Reply to comment]

Salam, wahh besar biliknya ! best2...pasar malam tu pun best gila..meriah malam2...dulu sy pergi, sy stay kat hotel yg mmg tepi pasar malam tu je, berbaloi lah, sbb meriah..hehe

mummy_ayu said... [Reply to comment]

tu la tgk kat FB Nana..rajinnya holiday ke CH... best!!

Falsya said... [Reply to comment]

amboiii cantek gambo dh skang nie..wakakakaka...larikkkk..

mrs kayrul said... [Reply to comment]

merah2 betul strawberry tue..kita klu g sana pun sellau borong FM utk bebudak opis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...