MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, July 25, 2014

berbuka puasa di rumah anak yatim / miskin

 lepas upacara bagi duit raya kat opis kitaorang seme konvoi ke cheras berbuka puasa bersama anak yatim.ni event yang office buat la..klw tahun lepas diorang bawa seme staff buka puasa kat hotel tapi tahun ni diorang buat buka puasa bersama anak yatim/miskin.

gerak dari opis kul 5.30 sampai sana kul 6.30 jemmm gile la jalannye..sampai kt sana nama dah siap ada atas meja campur dengan 5 orang budak dalam satu meja tu..so kat meja kita tu kita kenal2 la adik2 kat situ..salah sorang nama damia umur 6 tahun sebaya ngan mia nama pon sama...sedih je tgk muka dia..kesian tau..jadi kesian tgk muka2 adik kat situ..bila tanya puasa tak?puasa dia kata..tak pernah tinggal lagi sampai arini!

lepas tu kita amek kesempatan tanya dengan diorang kenapa duduk sini..diorang ni jujur je cerita mak susah..ayah xde (ada kes ayah dalam penjara, ayah hilang tak dapat dikesan, haruan makan anak & mcm2 kes lagi) ada tu adik beradik ramai...mak tak mampu so 4 orang adik beradik di hantar kat sini..

paling sebak bila kita tengok ada penghuni paling muda kat sini adik faiz umur baru 2 bulan allah..kesian nye dia..kita amek dia dokong bagi susu..tahan je air mata dari nak jatuh..kesian awak adik..kecik2 dah duduk sini.

kat sini diorang buka nye semua anak yatim anak juga datang dari keluarga susah mak tak mampu bela so diorang dihantar kat sini..bila tanya raya nanti semua balik kampung ke??ahh diorang cakap nanti ari sabtu seme balik kampung..

lepas berbuka puasa boss bagi duit raya kat diorang..nampak la muka diorang happy sangat2 & rasa dihargai seronok semua..pastu sebelum balik diorang siap buat persembahan qasidah 2 lagu.masa diorang qasidah tu tengok muka masing2 tiba2 air mata bergenang..pastu masa nak balik kita terdengar ada sorang budak laki tu cakap kt officemate abang dah nak balik ke????esok abang datang lagi tau...janji...siap amek no telefon officemate tu

ni la nama rumah anak yatim/miskin tu

 yang duduk atas kita tu nama damia umur 6 tahun


 bb faiz umur2 bulan






Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

sebaknya la hai... :(

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

sebaknya la hai... :(

Lynn Damya said... [Reply to comment]

Salam, a'ah kan gak..bagus jugak office2 ni buat jamuan buka puasa kat umah anak2 yatim or orang tua mcm ni..atleast berkongsi rasa gembira masa buka dgn diorang..seronoknya..sayu bace entry ni..sedihnya..wuwu

mummy_ayu said... [Reply to comment]

sedihnya..Ayu tak pernah pegi tapi tiap kali baca cerita2 kuar paper or mcm ni..mesti sedih + sebak..leh bayangkan betapa diaorang seronok bila tiap kali raya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...