MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, July 17, 2014

bunga kantan paling mahal

last week dari ari rabu lagi mak pesan suh blikan bunga kantan..ok la g keje tu singgah pasar tani ari rabu..tengok xde sorang pon jual...singgah plak giant pon tak de juga..eh biasa senang je nk cari bunga kantan ni...kali ni susah plak..

sampai la ari jumaat ari yang mak kita nk buat laksa..tak bunga kantan katanya dah cari kedai2 runcit seme xjual..ok la kita pon balik keje stengah ari ari jumaat tu g la pasar jap..nak cari bunga kantan..tgk dalam pasar ada 1 kedai je yang jual...kita tanya makcik tu satu brapa?

dia cakap RM4 sebantang yang kembang tu RM5 tu dia..tekejut la kita tros cakap HAH????RM4??biar benar makcik....dia pon jawab..iya..memang benar...yang jualnye benar yang beli nye benar juga...adoi..nak tak nak bli juga la kan..xde bunga kantan dalam kuah laksa bukan la laksa namanye...

uihh serius ni la paling mahal kita bli biasa sebatang singgit..ada skali bli masa time raya dia letak RM2.50 sebatang.biasa time ari raya time2 org buat open hse mmg melampau rege dia..haih..balik umah tros ckp ngan mak tanam sendiri la ma..mahai gile!

 ni klw kt kampung besepah2 je kan


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

9 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

kt tmpt kita ni nana, aritu tgk 1 ikat ada 3-4 batang rm4 ke rm5 camtu...

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

mahai gak tu...mmmm..nasib nak buat laksa kan

azievee said... [Reply to comment]

mahal giler....huhuhu

eima said... [Reply to comment]

ai beli 2-3 hr lps sbb masak laksa..rm2.50... tp klu 2 kali gnda dr tu melampau la

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... [Reply to comment]

Perghhh 5 henggit Nana..
Memang mahai giler tu..
kat tempat masih lagi RM1.50 tak taulah kalau raya nanti.. lagi melambung tu.. pakat tak buat laksa lah nampaknya :)

Nafisa81 said... [Reply to comment]

Betul...kat kampung bersepah...sampai kembang setaman...

PoohGumux said... [Reply to comment]

kite biase beli rm1 je satu

Mummy Faeeq said... [Reply to comment]

salam perkenalan..
mintak izin copy pic bunga kantan u nak publish kat isnta..
same la kita..terkejut beruk nak beli smalam..skali tnya arga 4henget sebatang..gilaa

zilozz79 said... [Reply to comment]

Saya menjual BUNGA KANTAN MALAYSIA dari kebun saya sendiri secara pukal/borong kpd sesiapa yg berminat utk memborong atau beli utk kegunaan sendiri
Sesuai utk pekedai restoran, pemborong di pasar, pengilang makanan & katering
Harga murah dan kualiti bunga yg segar, cantik & besar
Boleh lawati website www[a]bungakantan[a]com
Lokasi di Hulu Langat, Cheras
Utk tanya lebih lanjut whatsapp/sms 0183879434/0122740022 fazil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...