MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, July 22, 2014

cuti raya berapa hari??

 tahun ni giliran beraya kat penang plak..tahun lepas amrul raya kat kl kan so tahun ni kena la beraya blah dia plak..sabtu tu pas buka baru nak gerak balik penang pastu ikut kata amrul pastu malam raya ptama atau raya ke2 balik kl balik

plan nye kita memang tak amek cuti raya ni..sebab amrul cuti seminggu sebelum raya & raya ke3 dah start keje..memandangkan cuti kita pon dah abes ( amek masa darwish masuk spital aritu pastu dia demam la ciken pox la hmfd la apa la..) kat sini dia kira pro rate cuti tu..so utk stakat bln 7 mmg kita dah guna semua dah..nanti bulan 8 baru ada balik shari cuti sampai la ke bulan 12 cuti masih berbaki 5 hari lagi tapi tokleh nak amek la sebab dia kira pro rate kan

skali opis kuar memo..hah padan muke..kena paksa amek cuti..makanye kena la tolak gaji 2 hari tu..mujor opis kasi cuti free sehari klw tak 3 ari la tolak gaji 
sure semua orang apply direct seminggu tu kan..
haih...kita ni cuti dok umah je la nampaknye..dah amrul kije..
tak leh beraya mana2 la tunggu weken baru sambung raya balik


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

7 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

kite...papazakwan cuti raya 1,2,3
pastu dah keroje huhu

mama tisya said... [Reply to comment]

kita cuti seminggu direct...cuti thn lps baru abis..cuti ry ni br nk guna cuti thn ni

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... [Reply to comment]

Akak tahun ni cuti raya rumah mak akak dulu.. lepas tu raya ketiga baru balik rumah en suami akak.. jadi direct lah cuti tiga hari tu .. hari isnin start kerja balik..:)

fazilzura said... [Reply to comment]

aku cuti start sabtu smp 4hb ...

sibbaik le opis aku leh kje dr umah , so jimat le jgk cuti .. kalau rs2 susah , aku mc jew.. kui3

Lynn Damya said... [Reply to comment]

Salam, haa sy cuti seminggu tanpa tolak gaji, sbb bos sy tundakan cuti2 umum dulu then bawak ke hari raya..cuti ganti lah kiranya, hehe..

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Dh nak dekat raya dahkan..
Kita pun blk penang..

adianiez AIDA said... [Reply to comment]

wow ganas memo raya. hi hi hi paksa cuti! aida and asben cuti seminggu next week :-)
selamat hari raya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...