MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, July 16, 2014

renew lesen & buat ic baru @ utc sentul

ari sabtu lepas ajak amrul g utc nak renew lesen.kita xpernah sampai lg utc ni so tak tau apa lg yang ada dalam ni..so sampai je utc tujuan utama nak renew lesem kita g la jpj amek no..masa amek no tu giliran nye no 50 kita nye 1142 so ada 92 orang lagi nak kena tunggu! mak aii ramai nye orang..oleh sebab no nye lambat lagi kita ronda2 la..tengok seblah2 jpj tu ada jpn hah apa lagi....dari buang masa tak pasal2 kita tros masuk jpn buat ic baru hehe padahal xde plan pon nk buat ic dah jpn ada kt situ apa lagi kan..gunakanlah peluang sebaik mungkin

masa kt jpn tu sekejap je..amek no, tunggu nama di panggil untuk amek gambar seme amek masa dalam 15 minit aje..dah siap amek gamba bole balik esoknye bole datang balik untuk collect ic baru.bayaran utk buat ic baru RM10.

dah keluar jpn g tgk jpj baru no 1060 aduii lambat lagi ni...amrul plak yg memang nak cabot gigi tak plan pon dtg utc nak cabot gigi..oleh sebab tengok ada klinik gigi sebelah jpn so dia pon g klinik gigi cabot gigi...kita plak nengok kat klinik gigi tak de orang tros kita pon buat scalling.

kat klinik gigi ni register RM1 bayaran utk rawatan plak RM2.yang bestnye kat sini awak datang tros bole buat rawatan..tak mcm kenek gigi gomen yang lain awak datang dia cek2 dulu then dia kasi date appointment baru dia buat treatment kan..kt sini tros bole buat..tapi utk rawatan yang minor2 aje la..mcm scalling, cabut gigi, tampal gigi.

memula amrul nye turn cabut gigi..lepas tu kita nye turn plak buat scalling..doc tanya bile last buat scalling, kita cakap masa pregnant darwish 6mths, dia kata tebal sgt karang gigi awak ni..hahah mgm pon doktor..tu pasai la kita nak buat scalling.

ok pas abes buat rawatan gigi g jpj balik (seme sebelah menyeblah je jpj, jpn & klinik gigi) tengok no baru 1070 aduii duii duii...lambatnye..kita pon usha seblah jpj ada pejabat pos dia ada banner kat situ bole buat lesen baru hah! cantik

so masuk la pejabat pos..tanya dia camane nk buat lesen baru dia kata gamba dia scan pakai ic..memandangkan ic kita ic lama, ic baru plak esoknye baru dapat so kita buat keputusan bijak untuk datang balik buat lesen ari ahad lepas amek ic kat jpn, buat kt pejabat pos sekejap je siap sebab orang tak ramai..

esoknye ari ahad datang jpn amek ic baru pastu singgah pejabat pos buat plak lesen, dia scan gambar guna ic baru..yesss settle urusan.bagusssnye seme ada dalam satu bumbung..slain dari tu ada juga imigresen, pasar pejabat polis kat bawah tu





mia intai dd cabot gigi hehe kita pon gertak la dia..
haa mia nnt klw malas gosok gigi jadi mcm daddy kena cabot gigi
balik utc dia mandi pastu gosok gg hahaha...kalau tak sehari skali je dia gosok gg tu pon klw orang tak tanya dia tak gosok..nk kena tanya dulu baru nk gosok
tembam plak pp den haha
eh sesape nk g amek gambo ic sila pakai tudung gelap2 yea..kang klw pakai tudung cerah2 naseb la korang kena sarung tudung indon yg disediakan hahaa...tak rela aii


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

5 ribu orang memberikan idea bernas:

Sue-Rya Qistina said... [Reply to comment]

next year nak renew kat utc jugak la memandangkan kt JPJ shah alam tu selalu je sesak..huhuhu..bole singgah klinik gigi sekali :)

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

best kat utc semua ada kan

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

senang..hari tu buat passpot kat utc puns enang dan sekejap je

adianiez AIDA said... [Reply to comment]

wah. ic baru...
hmmmm tq la sebab remind, aida pun dah kena buat ic baru ni :-)
utc melaka pun ok, semua ada. semua urusan boleh settle 1 hari in shaa Allah...

Ann Shahar said... [Reply to comment]

Tq for the info coz license saya hilang. Nasib baik gambar dia hanya scan dari IC sebab tak sempat nak pergi ambil gambar. Tak perlu 2 3 kerja kena ambil gambar then tunggu nak buat license pulak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...