MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, July 17, 2014

SHOPPING BAJU RAYA @JALAN TAR

 ari selasa cuti nuzul quran memula tak plan g memana pon...sampai la tengahri tu amrul ajak g jalan tar. ye la orang tu kan dapat duit raya krajaan kasi hehe...kita plan nk g shopping minggu last puasa nanti, dah orang ajak mana bole tolak.

memula tu amrul tanya nak g malam ke nak g siang, oleh sebab kita tak sabar nk carik baju raya anak2 tros ajak dia g siang je..aduii mencabar dan dugaan btol eh..kita biasa g jalan tar time puasa blah malam je sebab xla penat sgt..pheww dengan panasnye kering tekak hehe..

tu pon tak ronda sampai abes tu kita start dari kdai deret mydin sampai blakang semua house je pastu balik sebab tak tahan panas..memula carik baju kakak...aih berkenan sgt la baju dia tu..kita nak pakai segan pasal glemer sgt..tahun ni raya kt penang xsesuai la rasa nk glemer2 gitu hehe..so kasi kakak je la glemer..baju dia tu kita sebey juga kedai2 lain range dalam RM120,130,135. so kita bli yg murah skali RM120 kedai tu btol2 dekat nga mydin yg kecik tu.kain dia jenis shiffon suka la kakak..glemer2 baju raya dia hehe

pastu misi cari bj melayu amrul & darwish.baju amrul ok xsusah nk cari tp baju darwish banyak kedai dh abes kaler royal blue..sampai la hjg semua house tu br jmpe baju mlayu size 1 warna royal blue tu pon xberapa nk pekat sgt kaler dia tp okla..dari xde kan.baju darwish RM35 dapat RM30.

pastu seblah kdai jual baju darwish ada bj mlayu amrul kaler sbijik cam baju darwish apa lg tros rembat sepasang RM95 sampin RM35.nak bli kt jakel tp royal blue dah abes..murah je jakel nye bj mlayu aron aziz RM100 siap sampin tp colour byk xde.

ni tak abes lagi ni..nanti nak g sekali lagi carik tudung kita, tudung mia songkok amrul & nk cari kerongsang besar nk pakai ngan kebaya kita.kita nye baju dah lama settle sebelum puasa dah bli.hehe..over mak budak thn ni ada 5 pasang baju raya.

santik kan baju raya kakak
ada juga size utk mak rege dia RM250
arghh geramm tgk dia pakai bj mlayu
ni la warna tema kami thn ni 
kaler tu ada lari skit
adik & dd sama, kakak nye pekat skit ibu pon lain skit ahh xpela janji biru kan



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

9 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

glam kaka mia...hah darwish pn dh dpt bj melayu...p gk kt jakel tp tu la byk color size beso2 pastu yg rege mhl...tgk je la...mmg panas tul la...tgk bdk2 minum air telan air liur...blk umh rs nk berendam je...hehehe...panas lain mcm la aritu..mcm kena p mlm plak lg skali

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

cantek tema kaler thn ni ;)

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

lepas ni mmg org akan pandang mia sajork la...kikikiki..sue pon ada nampak aritu..berkenan jugak..tp dok PK dah macam nak kawen lak,..hahhahahha...sama la tema kiter ye tahun ni

dya said... [Reply to comment]

cantik gak kaler royal blue nih yangg

Ayu Ayunie said... [Reply to comment]

kiter kan memula plan nak warna biru ni jugak tau. dah survey sesiap kat jln tar. skali nak beli baju hubbby aaron aziz tu dah takde size dia kaler biru tu. last2 beli kaler pink. so sudah tukar warna pink.

ibuayu said... [Reply to comment]

samalah tema kita...agak jenuh gak kat sini nak cari royal blue..so ala2 blue akak dapat huhuhu

mummy_ayu said... [Reply to comment]

ala tomei2 nya.. :-)

juelee said... [Reply to comment]

sama plak entri kita smlm pasal baju raya hehe.. sy plan memula royal blue ni la.. pastu kemain susah cari baju adik.. aihh terus kensel, malas nk cr... tukar ijau terus hahah

LYAfrina said... [Reply to comment]

cantiknya baju kakak damia..
mcm princess dh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...