MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, August 13, 2014

hari raya seme baru

selama ni dekat stahun gak la dok kl umah kita memang tak de meja makan.masa dok kl sebelum pindah kluang mmg ada meja makan, bila pindah kluang kita tak bawa meja tu kasi kat kakak..dah pindah kl balik xde la meja makan..

memang plan nye menyewa umah skang malas nak bli perabot pakai mana ada je sebab umah sempit malas nk bli perabot..tapi tak bole sejak darwish suka mengacau orang makan terpaksa la juga carik meja makan seketol.

tu pon raya ke-4 ritu ajak amrul g wangsa maju cari meja makan.orang sebelum raya cari perabot baru kita dah lepas raya baru hegeh2 g beli hehe..ye la musim2 raya ni kan kalau orang datang raya xde la orang dok bersila makan kuih raya kat bawah hehe..masuk kedai tu mmg kita cari meja makan 4 kusi je xnak besar2..pastu terjumpe yang berkenan di hati tros sambar

kita wasap bff gambo ni nana keding tanya brape rege kita cakap RM299 dia kata mahalnye..
skali kita cakap ko tak tau aku masuk2 kedai aku tanya dia mana meja makan yang paling murah??hahahah...ni la dia meja makan paling murah dalam kedai tu.xpe yang penting haku suke kaler itam, meja kayu meja petak mmg itu yang aku cari
dah ada meja makan kena la ada kuih raya ni masa ari raya ke-7 baru g bli kuih haha..
tart tu buat sendiri pastu minggu lepas ada tambah lagi satu jenis tambah kacang ngan beli lagi sebekas balang kuih
dah ada kuih raya kena la ada bekas kuih raya plak hehe..bekas kuih ni nampak je mcm besar kan..jangan tertipu kecik cinonet je bli kat kedai dua inggit tp rege dia 2.50 hehe..kita carik bekas kuih yang kosong tak de corak2 bunga la apa xminat la bekas kuih corak2 ni suka yang plain je, pastu carik bekas kuih yang jual loose2 mmg tak nak bli sampai 6 ketol sebab malas nk letak kuih banyak2 nnt tak abes buang je.g giant tak xde skali g kdai 2 inggit ada pon
 bosan nengok tutup dia kosong je kan kita kasi makeover 
jadi la begini
,
ada yang tanya ko pakai kertas walpaper ke apa
ni la dia peralatan yang diperlukan, gugel je purple stripe & purple polka dot pastu print kat kertas a4 lekat ngan double sided haha..mcm art bebudak tadika


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

13 ribu orang memberikan idea bernas:

Myra Jay said... [Reply to comment]

Yg penting pepel tu tetap trademark..haha

Okla meja makan ngam2 soi korang berempat :D

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

kretip!
meja makan tu cun hehe

Falsya said... [Reply to comment]

cukup2 kusi utk kite 4 org..somi2 sile berjemaah di bawah..hahahaha

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Lawa je dah makeover

Gieyana said... [Reply to comment]

Mmg ada bdk kecik ssh klau x da meja kn..dorang kaco! Anak aku lak sula benor dok atas meja..:)

Masya said... [Reply to comment]

pandai nana kreatifkan penutup bekas kuih tu hihihihi ...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... [Reply to comment]

Kreatif tu.. makeover jadi macam kelas gitu :)

Kerusi makan tu pun akak suka.. simple ajer :D

Lynn Damya said... [Reply to comment]

Salam, wahh suka lah set meja tu, simple tp menarik..haha haa terus cantik dah tutup bekas kuih tu..hehe

eima said... [Reply to comment]

aku rasa pun nk beli meja mkn baru ...dah 7 tahun dah meja aku tu ,... kerusi pun rasa besi dah .....nk beli yg kecik cam ni jg ....

PoohGumux said... [Reply to comment]

sangat cantek..purple...kretip awak buat camtu kat penutup kuih tu
hehehe

Nafisa81 said... [Reply to comment]

Rajinnya meng make over

lia said... [Reply to comment]

wahhh kerusi meja makan tu ada lapik lembut eyh... menarik...

FidDin said... [Reply to comment]

kreatif! kedai rm2 kt mane ye?

(fida~silent reader)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...