MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, August 26, 2014

potluck raya @ office

jumaat lepas opis buat potluck raya..kita saje la cakap kt hr jom la kita buat potluck raya pastu hr pon kata ok..so kita handle budak2 level 2 tanya diorang masing2 nak bawa apa nak makesure tak de bertindan menu kan...so kita sendiri decide nak bawa lontong ngan sambal ikan bilis..pastu bos kita dia kata tak tau nak buat apa..kita suh dia buat laksa..tp dia kata tak pandai..dia ckp klw akak kasi awak duit awak buat kan bole?kita xde hal je..laksa kan mmg master hahaha...

sebenarnya majlis ni dah plan seminggu lepas raya..masa naik cuti raya aritu ktorg dah plan & pilih date 22.8.2014 tu nak buat potluck..nak buat date lain ada yg balik kg la tak available la..so 22hb tu seme ok...terkena plak malaysia umumkan hari tu hari berkabung..xkan nak cancel sebab last week tu la last minggu raya kan..terpaksa la proceed juga..cumanye diorang plan  nk pakai baju kaler hitam sebagai tanda menghormati...kita plak xde baju kaler hitam blasah je la baju warna purple.tu baju raya yang tak sempat nak pakai..

seronok plak buat majlis camgini masing2 pakat bawa makanan masing2 pastu tak abes seme tapau bawa balik hehe...

baju ngan kain bli online kat instgram ada kisah pasal kain tu sebenarnya kain tu kita beli ngan baju raya biru tp bile sampai kain ngan baju tak  match kaler dia hehe kita tgk dalam gmbar mcm match skali sampai lari la plak..tu terpaksa cari baju lain kat ig nak match kan ngan kain dia
bgamba dulu sebelum start makan
majlis buat kat lounge ground floor meja pool jadi tempat letak makanan hehhe

ni yang kita bawa laksa kita masak lodeh ngan sambal ikan bilis ma tolong masak
antara menu yang ada rendang ayam, lemang, sambal goreng sedap gile! macaroni bakar
xde dalam gambar : kuah kacang, mee kari

ni plak desert budak2 ni bli kat kedai kek pistachio




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 ribu orang memberikan idea bernas:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... [Reply to comment]

Sedapnya makanan potluck tu... masa utk menggemukan badan ni Nana..
Ofis akak pun buat juga pada 20hb tuari.. tapi sempat nak upload gambar :)

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

sedapnya dah la tengah lapo nih..ahahaha

mama tisya said... [Reply to comment]

opis kitorang pn ptt 22/8 gk wat majlis raya tp tunda sbb psl malaysia berkabung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...