MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, September 9, 2014

bila terlebih rajin

jumaat lepas kan opis buat potluck..masa kemas2 nak balik tu tegok nasi impit ada banyak lebih...kita pon bawa balik umah sebab rasa nak masak rendang utk bfast pagi esok, sebab mmg ada stok ayam sekor dalam peti ais mmg nak abeskan sebab nye amrul outstation lama malas nak masak..

malam jumaat tu balik keje tros masuk dapor masak rendang..tengah2 masak tu nengok ayam mcm skit sangat plak..dia nye bahan2 yg diblend tu cam banyak.. amrul plak tak balik lagi..gigih la kita kuar malam2 bawa budak duorang tu g kedai bli ayam lagi seblah.pastu dah balik umah masak2 skali daun kunyit plak tak de...hahaha adoi itu jam rasa nak jadi hulk hogen dah bape kali turun naik g kedai ni la susahnye klw kedai jauh kan klw kedai bawah umah je xkisah nak 10x pegi kedai pon hahaha...

dah siap2 rendang tu kita bahagikan 3 bekas 2 bekas letak kt beku sebekas lg letak kat blah bawah esok pagi makan nasi impit breakfast nengok amrul makan sampai jilat2 jari haha..kakak plak tah bape ketol ayam dia makan suke sangat dia ngan rendang.

kononnye lunch nk masak nasik makan ngan rendang nengok nasi impit banyak lagi malas nk masak nasi..sudahnye bfast sampai lunch makan nasi impit ngan rendang bukan ari sabtu je ari ahad pon dok repeat menu sama bfast & lunch makan nasi impit & rendang hahaha..ingat nak bawa g umah mak skit skali dua branak tu kemain makan ratah2 ayam kan..bole habis utk ktorg je sekor stengah dalam masa 2 hari tu..

kita mmg suke nasi impit ngan rendang tu pasal dua hari pon xpe makan menu sama..haih nak merendang pon kena ada kesabaran yang tinggi..rasanya dalam 5,6 kali juga stop masak, tgh2 masak tak de daun kunyit tutup jap api, pastu masak lagi darwish mlalak tutup kejap, masak lagi darwish nak susu tutup lagi..hahah sudahnye kul 11 malam br siap rendang




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

7 ribu orang memberikan idea bernas:

Ratu Hatiku said... [Reply to comment]

Sedapnya....teringin pulak nak masak rendang hehehe

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sebab tgk nana buat rendang, sue pon buat jugak rendang semalam, bawak pagi tadi break1st..kikikiki

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

pergh! sgt menjadi...
kite tak reti masak rendang..slalu yg masak rendang kat umah ni, papazakwan

lia said... [Reply to comment]

wallaaaa ni seyes terlebey rajin nih...

Azura Aziz said... [Reply to comment]

sedapnya rendang.. mak buyong nak skitt hehe..

Falsya said... [Reply to comment]

ishhh ko nie..aku xkire..weekend nie ko kene masak jamu kiteorg..weekend kiteorg dtg serbu umah..

Lynn Damya said... [Reply to comment]

Salam, haha haa gigih masak rendang even kol 11 baru siap...sedapnye rendang! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...