MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, September 17, 2014

hari potensi tadika kemas 2014 daerah gombak

last week ari rabu amek cuti teman kakak  pegi hari potensi tadika kemas.aritu kan dah masuk nasyid dah tapi aritu menang no 2 so kena bertanding lagi ke peringkat daerah plak, aritu peringkat parlimen.kali ni masih kat tempat yang sama kat dewan area selayang nun..

kali ni peserta nye terdiri daripada mereka2 yang menang no 1-3 untuk semua acara ada pertandingan bercerita, tilawah, rekacipta, kompang formasi, nasyid, pidato, tarian ada 9 acara semuanya...kakak macam biasa la masuk nasyid, untuk pertandingan kali ni diorang masih nyanyi lagi yang sama macam aritu..

sebelum pertandingan nasyid ada pertandingan kompang formasi,masa start je kompang tu ada satu grup berjaya buatkan kita tetiba bergenang air mata haha..cam hape je..anak sendiri buat pesembahan tak de plak bgenang air mata tapi bile nengok budak2 kompang serius rasa mcm bangga nengok budak2 ni buat persembahan ngan mana nak main kompang sambil buat formasi paham tak?hehe bukan dok tegak je main kompang diorang ada cam kawad2 siap joget2 sambil main kompang.serius kagum nengok budak2 umur 5,6 tahun buat persembahan sungguh2 plak tu

lama juga la bertapa kat dewan tu dari kul 10 sampai 5.30 petang mmg tunggu sampai penyampaian hadiah lah..aritu kita g skejap je lepas kakak abes nyanyi tros balik sebab adik dah tak leh nak dikawal hehe..kali ni g sensorang je xbawa adik..dd plak outstation so tunggu la sampai abes kan..kasi semangat kat kakak....

untuk nasyid ada 6 kumpulan bertanding kumpulan kakak dapat no 3, ok la kan dari xmenang..hehehe...bangga tau nengok anak buat persembahan gini

kakak tengah siap tunggu turn nak wat persembahan



kakak yang hujung skali blah kanan tu main alat muzik


smart budak2 ni main kompang sambil kawad

yang ni menang tempat pertama kompang best tau kita siap rakam lagi
budak2 tengah menari kiut gile nengok
acara penyampaian hadiah


balik nasyid tu kejap je dia duduk kt kusi pastu tido..haha sian kakak..dari pagi sampai ke petang mana tak letih kan...sebelum tido tu borak2 dulu ngan dia..dia cakap tak best la kakak dapat no 3 kakak nak no 1. so kita pon kasi la kata2 semangat..
kakak..atleast kakak terpilih antara ramai2 tau buat persembahan pastu nyanyi depan2 orang plak tu...ingat senang ke nak nyanyi depan orang?kalau ibu..ibu malu
yeke?dia cakap hehe...
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

6 ribu orang memberikan idea bernas:

Lynn Damya said... [Reply to comment]

Salam, wahhh comelnye kak anak kau...kiutt sgt ade bunga besar kat tudung dia tu..comel je..hehe..amboi siap terharu ni haa tgk budak main kompang..kalau aku, terharu masa dgr kompang org kawen even bukan majlis aku..hahaha~

Masya said... [Reply to comment]

penatnya seharian kesian kakak mujur menang no. 3 hihihihi .... bdk² ni mmg kt kena bg semangat sikitkan.. nnt dia org lg bersemangat.

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said... [Reply to comment]

Assalam nana,
salam perkenalan..
meriaaaaaahnyaaa event kat tadika yer...
he3
sha dah laaamaaaaa baca blog nana..
ni baru jer mula blog sendiri..barula ada bran nak ngomen...he3
jemput2 la singgah & join blog sha yer..
harap dapat berkawan & kongsi ceritera bersama2 yer

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

seronok tgk mia join XTVT tadika kan...nampak lain muka mia make up

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

tahniah kakak! :)

mummy_ayu said... [Reply to comment]

Oo...ni yg nasyid tu... congrats damia..ok la tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...