MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, September 30, 2014

kereta kena langgar

ari khamis 2mgu lepas cam biasa nak g keje masa sampai kat kereta tengok kat atas jalan tu banyak kesan lampu pecah mcm bekas eksiden yang teruk...kita pon sebelum masuk kereta tu dok belek2 la kat atas jalan tu masa tu tak perasan pon kereta kita ni kemek skit..

masa tengah dok tengok atas jalan tiba2 dengar ada orang jerit dik...telefon nombor kat kad tu kat cermin kereta awak..kita jenuh la cari mana datang suara tu..rupanya ada sorang makcik tingkat 4 tu jerit kat kita kat parking.pastu baru la kita tengok kat kereta tu kesan orang langgar & kat cermin kereta ada orang tinggalkan kad

tak la teruk mana kereta kita, kemek sikit la kat mudguard belah kanan tu..sampai opis kita pon call no kat kad tu..dia kata bukan dia langgar dia orang perodua yang dtg tlg settlekan kereta budak yg langgar tu..kita pon dapatkan no budak yg langgar tu pastu jumpe dia masa balik keje kat kawasan umah

masa jumpe tu..kita pon tanya dia camane dia bole langgar...kata dia brek kete dia xmakan..kete dia baru keluar 3 minggu mmg baru lagi baru servis 1000km pertama, dia ckp brek problem...masa tu kita parking kereta mmg tak gerak la kan..dia langgar satria neo lepas tu neo tu langgar plak kereta kita..

nasib baik la masa dia langgar tu ktorg xde dalam kereta..cuba ktorg ada dalam kereta allah..takutnya tak dapat bayangkan..masa kejadian kita balik kul 9 malam, eksiden tu jadi kul 10 malam.satria neo sebelah kita mmg terukla hancur depan dia lepas tu tayar tercabot...

memula kita igt nak setel sendiri je la xyah report polis bagai...tapi budak tu xnak bayar...so terpaksa la buat report claim insurans budak tu...dah la amrul tak de...buat report kul 10.30 malam terpaksa ajak budak yang langgar tu teman g balai polis trafik jalan bandar.

abes je report teros tinggalkan kereta kat balai tu..ada sorang runner yg budak tu berurusan bawa kete ktia g wokshop.dia janji kereta siap dalam 2,3 hari.banyak juga dokumen yang dia nak...tapi nasebb baik seme dokumen tu ada dalam simpanan...kalau tak de mmg delay la nak repair kereta tu..

memula tu amrul kata xyah la buat report leceh nanti berurusan ngan insurans lembab...tapi kalau kita xbuat report budak tu plak xnak bayar ganti rugi kemek gitu je la kereta kita kan..sakit ati plak nengoknye tu kita decide buat je la report walaupon sikit je kemeknye...hantar workshop dia tuka seketol mudguard tau bukan ketuk j. seb baik kejap je siap khamis anta sabtu dah siap

antara dokumen yg dia nak utk bawa kete g workshop & utk urusan claim insurans budak yg melanggar tu

1. salinan ic
2. salinan lesen memandu
3. salinan geran kereta
4. salinan cover note insurans
 leceh nak g sini kemain jauh kat area petaling street nun
mmg klw kes eksiden orang kata kena report kat balai polis jalan bandar
kena isi form dulu sebelum amek no & buat report
masuk ni dah kali ke-3 orang langgar kereta kita..so far sepanjang memandu 13 tahun ni tak pernah lagi jadi eksiden or kita langgar orang..minta jauh la kan...aritu kena gesel ngan alam flora kemek tak g ketuk2 pon diorang bayar RM200 pastu ada skali kena gesel ngan wira sorang pompuan lembab bawa kete dia main sagat je kete kita pastu blah langsung tak berenti memang kohaja...ni kali ke3 pon sebabkan kecuaian orang juga haih..saba je la


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

huhu..akk plak dalam sejarah langgar belakang kereta vios..brek tak makan..akk byr seratus je kat dia..habis citer..tapi kereta akk bumper naik sikitla..keta dia xd apa sangat..derr...

Lynn Damya said... [Reply to comment]

Salam, huaaa nasib xde pape...kerete je kemik sikit ye..and alhamdulillah jugak lancar jugak nak setel..hmm..tu lah, kadang2 kita dah betul, org lain pulak yg wat hal..sabo je lah hai~ take care!

lia said... [Reply to comment]

mujur ko x de dlm kete, kot x mesti gegel gak terkejut kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...