MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, September 10, 2014

tiba masanya asingkan tido si kakak

alkisahnye last week konon2 dah dapat rumah 3 bilik ingt nak packing la nak pindah lepas atas sebab2 yg tak dapat dielakkan tuan umah xjadi nak sewa umah tu...so pastu kita pon malas dah nak fikir soal pindah..duduk je la umah skang..

umah skang ni 2 bilik je satu bilik buat bilik stor..sebab dah kemas konon nak pindah aritu kan tapi xjadi..so kita pon decide la, nak kena kemas bilik tu elok2 letak katil mia dah masanya nak asingkan tempat tido dia..

makanye bermula la operasi membuang mana2 barang yg xperlu berkotak2 la baju, tudung sedekah kat orang semata nak kosongkan bilik tu mmg terpaksa buang mana2 barang yg terperap je dalam kotak sejak pindah dari kluang lagi..dua hari punya keje mengemas sabtu & ahad siapkan bilik kakak ni.

katil dua tingkat tu kakak kita punya kita beli kat dia sebab dia xnak pakai dah..katil still elok lagi.mmg dah lama nak cari katil dua tingkat utk mia.lagipon jimat space skit kan klw pakai katil dua tingkat..mana tau esok2 adik dah umur 4 tahun bole la asingkan plak dia tido..

buat masa skang ni tak sempat nak deco apa pon lagi..mmg nak kena bikin lawa2 bilik dia ni kasi dia semangat skit kan..ada bilik sendiri cantik2 baru dia sonok..so lepas ni slow2 nak bli cadar, langsir, nak cat bilik dia tengok la nanti insyallah akan diusahakan

last week cubaan pertama pisahkan tempat tido xde masalah..kakak pon dah besar kan..cumanya kita xbagi dia tido dalam gelap la..buka lampu yg malap2 skit tapi bila dia dah tido tak ingat dunia kita tutup la lampu tu pastu pintu tak tutup rapat bagi cahaya lampu dapor masuk skit dalam bilik.berjasa juga lampu malap tu adiah kawen tak pakai2 haha...

bila tanya dia kakak ok ke tido sorang2? ala kakak tak takut pon jawab dia..pastu dia cakap nanti klw dd xde kakak tido bilik ibu, bila dd ada kakak tido la bilik kakak..heheh..bagus...teman ibu kan

semalam ada tgk jue share 18 Tip Untuk Kanak-Kanak Tidur di Bilik Mereka Sendiri, klik la link tu klw nak baca



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

5 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

dah ok dah tu tidoq sendiri...rasa nak join tidoq sekali je

mama tisya said... [Reply to comment]

dh deco2 nk2 ada pink sure teruja mia tgk bilik die..tisya pn ckp nk bilik sdiri..bila ntah nk dpt..hehe

Ratu Hatiku said... [Reply to comment]

Beraninya kakak..bagus2... auntie pun x berani tdo sorang2 kdg2 tu..hehehehe

amiey lee said... [Reply to comment]

aku memang dah tak sabar nak buat bilik anak2, since depa dua dah besar..cuma stress sbb nak kna buat dua bilik sekali..budget pun nak kna dua kali ganda..ashraf nak bilik dia sendiri gak... ari2 dia letak mainan dlm bilik dia..setakat ni jadi stor dulu..

ingat nak ltak katilyg leh pullout ti dlm bilik sarah.. so dia leh tumpang tido bilik kakak dia sementara nak tunggu dia berani tido sendiri

hadina said... [Reply to comment]

anak dara kat rumah ni dah sampai masa kena tido bilik sendiri gak dah, tp bilik dia skrg dah jadi bilik mainan...
kena kemas semula lah juga..

baguslah kakak dah boleh tido bilik sendiri..

xdelah kaco ibu dgn dd :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...