MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, October 29, 2014

mencari satar & keropok lekor kemaman

hari kedua tu pepagi kul 6.50 mia dah bangun..bawa la dia lepak depan pantai tengok matahari naik..kakak sia tulis nama kat pasir.kul 7.30 keluar g breakfast..memang nak brakfast makanan kampung..g la cari kedai2 tepi jalan tu..makan nasi kerabu, nasi impit & sambal kelapa ala klate

balik bfast kasi kakak chance mandi sampai lebam pastu kul 11 checkout..ktorg tros ke arah cherating.dari chalet ktorg ni nak g cherating amek masa dalam 40 minit..memula tu ktorg tros ke arah kemaman, dekat chukai, kira sempadan pahang & terengganu masuk chukai tu semata2 nak bli satar geliga..bli satar RM10 & otak2 RM10 buat makan dalam kete..

abes bli satar singgah plak kat are pintu gerbang kemaman tu bli keropok lekor..kita klw g pahang mmg suke bli keropok lekor dekat keropok cap bubu awie..kita mgm suggest la tempat ni..klw korang datang sini sila bli kat situ ok..kopok dia sedap gile..

dalam banyak2 kedai keropok kt situ kedai ni je yang ada tester dia buka satu khemah kecik dia letak keropok keping buat tester..mmg keropok lekor dia yang dah siap2 bungkus tu cepat je abes..tak mcm kedai lain bertingkat diorang susun...klw kedai cap bubu awie ni diorang sentiasa topup keropok yg dibungkus tu atas meja sebab cepat je licin orang borong



jom kita balik..
budak ni suke bebas tak suke di pegang2
satar geliga terbaik!


dalam setiap ketol satar ni ada sebiji cili api mebeles weh! pedas2+manis fuhh!
.
singgah bli kopok lekor klw korang dari arah cherating nnt akan nampak pintu gerbang kemaman ni kedai dia belah kanan jalan 
.

ni je kita bli
bli yang siap goreng RM8 makan dalam kete

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

6 ribu orang memberikan idea bernas:

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

huhuh
satar tu feveret

Lynn Hamzah said... [Reply to comment]

satar kemaman memang sedap...x jumpa kat jb nie yang sedap macam kat kemaman...

Lynn Damya said... [Reply to comment]

Salam, wahh satar!! fevret sy!! dulu time pergi balik hantar adik balek U kat machang, selalu singgah gerai2 tepi pantai tganu tu sbb nak beli satar, skang dia dh habis study xtau lah bila lg nk ke sana..kat johor ni susah betul nak cari yg pure sedap cm kat sana..wuwu~

~MaMa RX SToRYMoRY~ said... [Reply to comment]

Pre order Bagelen atau Brownies Kartika Sari dan Amanda fresh dari Bandung
Whatsapp ina 0192633431

Afasz said... [Reply to comment]

satar tu tk penah makan . nak sikit.

ayu Ismail said... [Reply to comment]

akak memang suka makan sata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...