MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, October 30, 2014

sara thai kitchen balok, kuantan

eh dah terlompat2 entry haha..semalam tak sengaja terpublish entry kopok lekor dulu patut entry ni dulu ahh gasakla

masa sampai kat resort ada terserempak ngan kedai sara thai kitchen, rasanye dulu pernah makan kat bandar kuantan, ni dia buka kat area balok dekat ngan chalet.petang tu amrul tanya nak dinner kat mana?kita pon start la gugel2..orang kata klw kuantan femes kat ana ikan bakar petai..tapi ada kata mahal...kita pernah nengok ada kawan review sara thai kitchen cam terlior2 je nak makan..dulu makan dah lama tak ingat dah rasa dia camane  hehe....

so saje la gugel2 juga review dari org lain pasal sara thai ni..seme bagi review bagus2...pastu masa g kedai runcit bli rokok amrul ada tanya orang kedai kat mana makan sedap??orang kedai tu cakap klw area beserah femes sri jembal dengan sara thai kitchen..so amrul kata pilih la nk makan mana...

kita pon tros pilih sara thai...pas magrib je tros kuar sebab takut seat penuh kan..sampai2 byk seat kosong..cantik restoran ni...cozy gile..menu aritu ktorg oder siakap 3 rasa, udang tepung, tomyam campur dengan kerabu mangga..minta sambal belacan dia kata sara thai mmg tak de sambal belacan..ala potong stim..hahaha

ok nak komen pasal makanan dia plak:

tomyam campur - dari 5 bintang kita kasi 2.5 sebab tomyam dia terlebih rasa lengkuas..bukan tak sedap tapi bau lengkuas tu kuat sangat
siakap 3 rasa - 5 bintang! ikan cukup garing, pedas & manis dia balance
kerabu mangga - 5 bintang masyallah sedap gile rasa ni kerabu mangga paling sedap kot pernah makan...mangga tak terlalu masam kita suke
udang goreng tepung - 4 bintang, kita tak bape suke udang tepung ala tepanyaki gitu lagi suke udang tepung biasa yang kembung2 tu..udang tepung kat sini ala sia, dia nye kulit garing2 dia letak bread crumb

overall, puas hati...tempat cantik, selesa servis pantas makanan sedap total ktorg makan aritu RM66 bagi kita kategori murah sebab biasa makan kt kl klw 4 lauk gitu RM70++ biasanya..sangat rekemen klw sape2 nak try makan sini klw g kuantan sila try ok

Sara Thai Kitchen, Balok
Jalan Kuantan-Kemaman, Kampung Chengal Lempong, Balok 26100 PAHANG
Tel : 012 - 949 3466
 







udang tepung
kerabu mangga
tomyam campur
siakap 3 rasa

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

8 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

tengok kerabu mangga dia nampak sedap..next week nk g kuantan kot kalau smpt nak singgahla makan

Lynn Hamzah said... [Reply to comment]

tq for sharing...nanti leh try...

lia said... [Reply to comment]

wahhhh berbaloi la rege sbb tmpt mmg super chantek sgt...

Lynn Damya said... [Reply to comment]

Salam, eh berbaloi juga harganya makan banyak camtu..haha adehh, kerabu mangga!! terliuq naa aku, gemor betul teman makan kerabu mangga...tp bila kat kedai, aku selalu tersilap amek kerabu babat, aku igtkan manggaaa...wuwaaaa...dah lah xmakan babat, dah 3x aku salah ambil T_T

mama tisya said... [Reply to comment]

dlu time p kuantan pn , mmg rmi ckp ana petai tu tp sbb jauh nk pegi so mkn kt kawasan sekitar je....tmpt ni nmpk best gk tu..view pn cantik

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
mmg sedap gile kak try la

Nana said... [Reply to comment]

@Lynn Hamzah

ur welcome

Nana said... [Reply to comment]

@lia
tu la tempat dah la cantik murah plak tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...