MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, November 7, 2014

alhamdulillah jumpa taska yang ok

sehari lepas insiden taska XXX tu kita tros masukkan darwish dekat taska D, sebenarnya sebelum start darwish masuk taska aritu mmg ada sevey 3 tempat.taska D ni kawan opis rekemen sebab dia anta anak dia situ..dekat pon dekat ngan opis.

masa 1st day hantar darwish tengah leka2 tros kita cabut...masa tu dah deal ngan owner taska kata saya try anta arini tgk macam mana...kalau tak ok saya akan bayar daily fees klw ok saya proceed untuk bayar montlhy nye fess.ok la owner taska kata ok

siang tu rasa mcm nak tengok dia tapi ada meeting plak abes lambat tak sempat nak pegi..cuma call je akak taska tu tanya darwish mcm mana..dia kata darwish ok tak nanges...cuma dia cakap darwish mmg suka berjalan dalam umah dia tak dok diam seme dia explore haha...xpe itu mmg kita dah pesan awal2 darwish mmg tak dok diam skit..

walaupon tak sempat nak jenguk time lunch tu..tapi hati tu xde la rasa tak keruan..ok la tenang je tak mcm taska XXX tu..kebetulan opismate dia g taska tu masa lunch jenguk anak dia..dia la kasi laporan tadi nengok darwish nanges sambil pegang botol susu..lepas tu opismate kita tegur darwish...xnak nanges..darwish good boy kan..tros dia diam kata opismate hehe...mest dia heran eh sape ni tetiba tau nama aku plak ni hahaha

balik keje first day hantar tu...kita saje la masuk pintu gate konon nak intai2 mana darwish kan..skali baru buka pintu pagar besar darwish dah mlalak rupanya dia tunggu je kita kat tepi grill dalam bilik mmg bole nampak la kat pagar besar..alamak sian nye nengok xpe ibu kena kuat! terpaksa dik

start ari selasa, rabu, semalam (hantar separuh hari je sebab cuti) & arini masuk 4 ari darwish kat taska baru..alhamdulillah kita mgm confident skit ngan taska ni...mmg darwish still nanges tiap kali kita anta & amek dia..xpela seminggu nanti ok la tu kan..memula nak biasakan diri memang gitu la

memang jauh beza klw nak compare antara taska XXX ngan taska D

Yuran :
Taska XXX : RM350 - ada yearly fees RM150 setiap bulan 1 kena bayar RM150+RM350
Taska D : RM320 - tapi dia amek deposit sebulan so first month kena bayar RM640, xde yearly fees

Bilangan budak :
Taska XXX : terlalu ramai tak terkira
Taska D : budak umur 1,2,3,4,5 dalam 15 orang gitu je, taska D ni tak amek bb bawah 1yr.

dekat taska D ni dia asingkan tempat tido, makan & main.
tido - kat dalam bilik
makan - kat dapor ada meja & kusi kecik2 comei utk budak 
tengok tv & main - dekat ruang tamu luas selesa la budak2 nak berlari2
pengasuh nye pulak seme umur 30 keatas & paling tua baya mak2 kita diorang panggil wan
taska XXX plak situ la dia makan, situ la dia tido, situ la dia main.
pastu dia nye pengasuh seme budak2 muda umur dalam awl 20an gitu




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

8 ribu orang memberikan idea bernas:

Cik JuE said... [Reply to comment]

moga darwish baik2 je duduk kat taska...
hantar anak kat taska atau pengaguh...kita kena kuat...
klu tak memang tak sanggup

Eda Ejai said... [Reply to comment]

semoga darwish boleh suaikan diri.. insyaAllah lame2 ok la die tu..

mama tisya said... [Reply to comment]

tk pernah dgr taska ada yearly fees...kalo tadika ada la..hrp darwisy ok ngan tmpt br ni

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said... [Reply to comment]

Assalam nana,
alhamdulillah :)

cheq da said... [Reply to comment]

Alhamdulillah..kena pilih pilihan yg terbaik

Lynn Damya said... [Reply to comment]

Salam, alahai menangis dia ye..hehe

Hani Fadhlina Abdul Rahman said... [Reply to comment]

Semoga dipermudahkan segala urusan ...

Naza Akmar said... [Reply to comment]

Salam sis
saya nak info Taska D tu bole
email sy: naza.akmar@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...