MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, November 18, 2014

Aroma ikan bakar,jeram kuala selangor

Sebelum gerak bukit malawati ktorg singgah aroma ikan bakar ni nak reserved tempat.sebab klw baca review orang cakap tmpt ni biasa ramai..jadi nak mengelakkan dr kena tunggu lama takut nnt kebuluran adalah baiknya kita book awal2.masa otw tu kita call lah nak bolk tapi tak berangkat tu yg decide tros je pegi book masa sampai tu kul 5.30 req kat diorg nk meja ngdap laut. Lepas dah dpt no meja kita tros amek seafood segar2 pilih siap2 nak masak apa..sebab nanti klw pegi pas magrib sure q dia panjang.

Dah timbang pastu gtau dia nk masak apa seme ktorg tros gerak g bukit malawati.diorang kata nnt klw kita datang balik dlm kul 7 just inform kt diorang seafood yg dipilih td dh bole dimasak. Pas balik dr bukit malawati ktorg sampai restoran kul 6.30,sampai je tros g kt diorang no meja kita & gtau makanan dh bole masak.duduk kejap kat meja xlama dalam 10minit sampai udang tepung,sotong tepung & pepahat sambal pastu kena tgu dalam 15minit lagi utk menu pari bakar.

Sambil makan bole tgk matahari terbenam..tengok laut pastu ujan turun sejukkk kemain dengan angin laut nye kan..

Klw nak komen pasal makanan,servis& kebersihan& facilites meh kita komen skit

makanan dari 5 bintang kita kasi 4 bintang,dari segi rasa mmg sedap tapi kita mmg pantang skit klw oder udang tepung or sotong tepung kedai tu pesen buat ala celup tepung kfc gitu kita suka mcm kedai siam udang tepung kembung tu.udang ni mia la nak dia nye Fevret skali dpt udang camni dia xabes mkn dia ckp mia xsuke udang garing2 mcm ni mia suke udang kembung tu haha..nengok xpadan ngan budak nak komen

Ikan pari plak kita minta pari sambal tp dia bagi pari kosong je malas nk suh tuka kang lambat makan je la..tp xpe sedap juga

Pepahat sambal dia mabeles! Isi dia gemuk2,kat sini pepahat tu dia siap buh dalam satu pack rasanya berat dlm 1kg. Klw tempat lain kita bole amek bape byk yg kita nak je kan tp sini dia dh siap2 dlm pack 

Dr segi servis bole di kata cepat juga sebab biasa g mkn seafood nng berjjnggut skit nk tgu makanan smpai.

Surau,tandas & kawasan parking disediakan,restoran ni besar gile..siap ada pondok2 klw kata korang nak duk tempat lawa skit yg btol2 ngadap laut kena bayar la utk tempat cantik skit ada harga rm10 & rm20.ada juga kawasan yg ada ekon 

Harga rasanya xmahal sangat 3 orang makan rm77 tu kira standard makan seafood la..penah dlu makan kt tanjung harapan rm120 utk 2 org mkn tros serik tak pegi sampai skang haha

dulu kan kita selalu fikir jauh nye lahai jeram ni mmg dah lama tingin nak pegi tapi fikir jauh tu malas nak pegi...rupanya2 naik highway LATAR kalau dari hospital sungai buloh tu 33km je nak g jeram dalam 45 minit je klw dari sungai buloh..dekat je..mmg tak terasa pon borak2 tetiba eh dah sampai!kalau gini neks time bole la terjah lagi harus!

sampai2 kul 5.30 tros book tempat
 sesi memilih binatang laut

 meja ktorg hujung skali ngadap laut
 sementara tunggu makanan sampai kakak main2 tulis nama kt pasir
 sotong tepung amek size kecik je sekor RM7.68
 udang goreng tepung size besar RM16.50 8 ekor je
 pepahat sambal mabeles RM25
 pari bakar RM12.08
 sementara tunggu ikan bakar sampai kita ratah2 dulu mana lauk yg ada

6 ribu orang memberikan idea bernas:

Sue-Rya Qistina said... [Reply to comment]

kitorg pun makan kt sini aritu. rumah baru pun dekat dah nnt. mmg akan selalu ke sini la gamaknya kalau rindukan pantai. hehehe

www.suriaqistina.blogspot.com

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

jarang makan sini tpi boleh la.. ahaha
jeram bukan pantai dia tuk mandi
tuk bbq n lepak2 selalu la kat sini sbb dari meru bru 25min
klu dari kl ni mgm cepat je..
wei.. tak singggah assam jawa meh?
ceondol bako dia femes

Lynn Hamzah said... [Reply to comment]

pernah gie makan sekali kat sini...tp time dtg tu dah malam...tak dapat nak tengok pemandangan pantai...nanti nak pergi lagi...

Nana said... [Reply to comment]

belum pernah cuba mkn sini lg...

lia said... [Reply to comment]

ko terbalik dgn aku... aku & family mmg suka sotong/udang goreng tepung ala kfc tu... kalau yg kembung tu, mmg akan hangen x ingt... aku panggil itu cekodok, bukan sotong goreng tepung ekekkeeee

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Teringin nk g makan kat sini..bilala

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...