MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, November 17, 2014

jalan2 @ bukit malawati kuala selangor

ari sabtu lepas amrul ajak g jalan2...kita tanya nak g mana?dia kata tak tau ikut la awak nak g mana, ok la berjalan la kita atas jalan xde arah tuju..hehe tapi sebelum tu dia ajak g makan nasi kandar dulu..dia tanya kita nasi kandar mana sedap kt kl ni?kita suggest nasi kandar fareed line clear kat area sungai buloh ok la tros g sungai buloh..skali sampai area sg buloh tetiba amrul kata apa kata kita g kuala selangor?kita pon cakap ok je...bole g bukit malawati pastu g makan seafood kat jeram

haha slalu gitu la lain yg plan lain yang jadi..tapi sonok juga gini kan xyah plan2 rasa nak pegi, pegi je klw plan tu manjang je tak jadi.sampai kuala selangor tu kita g reserved meja dulu nak makan seafood kat aroma medan ikan bakar jeram, kira 10km dri bukit malawati, mmg sampai kuala selangor tu amek ke jeram book pastu naik ke kuala selangor dalam 10km sampai la bukit malawati..

sampai kt bukit malawati kul 5.30 petang..tros bli tiket trem..xkuasa nak jalan kaki menonggek naik bukit ehehe..mujor ktorg cepat sebab sebab kaunter tiket tutup kul 6 petang.tiket lepas kul 5 dah jadi murah..kalau tak harga dia RM5 untuk dewasa RM3 utk kanak2, tapi sebab kita datang kul 5.30 dapat la murah dewasa sorang RM3 budak RM2.

ni la pestime naik bukit malawati..ingatkan besar rupanya kecik je..sampai rumah api tu kita benti amek2 gambar skit pastu ada trem lain datang tros naik turun bawah plak.ok la..saje nk lepak2 kan dapat nengok laut pastu situ banyal lotong busuk! hehe...




.
 sonok btol kakak naik trem ni dia nak duduk tepi , kembang2 idong naik trem hahah

 nengok la adik pon kemain suke padahal masa dlm kete dia br nk tido skali smpai sini bulat je biji mata haha
gamba ni lawak hehe lotong tu sempat plak enterprame  dalam gamba ktorg haha...
 ha ni baru ok xde lotong hahaha...

.
nengok la adik nak join juga kawan2 dia hahaa


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 ribu orang memberikan idea bernas:

Lynn Hamzah said... [Reply to comment]

tak pernah jejak kaki pun kat sini...nama jer dah lama duk selangor...

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Pnh pegi kursus kt sni tp blm smpi lg bkt malawati..pdhal dh dekat

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

tempat lepak selalu masa kecik2
ke depan skit jumpa penambang
nak beli ikan fersh mgm kat situ la klu bwk mak abah aku

adianiez AIDA said... [Reply to comment]

aida pernah plan nak ajak adik dtg sini.
tapi adik kata ada byk monyet...
tu yg masih tak pegi-pegi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...