MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, December 29, 2014

persiapan perskolahan 2015

last week baru la kesempatan nak bli baju skolah kakak..ni baru bli sikit je ni..beg skolah satu tu xyah bli dapat masa jamuan akhir tahun skolah tadika, pastu lagi satu beg skolah dah lama bli on9.so tinggal stationary je ngan buku2 tak bli lagi..

kita bli baju skolah kt hari-hari je..xle bli tempat mahal2..biarpon anak sorang je skolah tp terasa sangat wei...ni baru part baju ngan kasut dah abes RM200 tu pon seb baik bli kt tempat murah...memula tu nengok sample kita nak la amek baju kain cotton sebab xmo kain licin tu mcm panas je..skali kain cotton dah abes..tibai je apa yg ada..size xde masalah banyak je stok.

untuk skolah agama baju kita bli tudung, baju&kain, anak tudung seme 2 pasang.kasut bli 2 pasang je satu skolah agama satu skolah kebangsaan.skolah kebangsaan plak baju 2 pasang je.stokin harus bli banyak sebab tau sgt nnt kotor gile stokin sure sehari selai kena basuh.

settle bab baju..nanti orientasi nak bli buku skolah ngan yuran.haih..sakit wei..anak nk masuk skolah mmg banyak pakai duit..tu pasal cuti skolah ni kita xde nak g oliday mana2..save duit utk anak masuk skolah..xle nak suka2 merambu sana sini...baju sendiri pon xle bli bulan ni settle kan skolah anak dulu.

kata skolah bukan 12hb ok la..ada masa lagi nak g cari mana2 kelengkapan yang tak cukup lagi.cop nama pon xbuat lagi.naseb la sape suh buh nama anak panjang2 NURUL DAMIA AMNAN BINTI MOHAMMAD AMRUL FAZLEE  ko mampu nak tulis kat bulu latihan panjang2 gini?hahah..tempah cop je la jawabnye

p/s : mcm mana la adik2 kt kelantan tu nanti nak sekolah?rumah pon xde kena hanyut,mcm mana la diorang nak bina balik kehidupan bermula dari 0?dah la kebanyakan orang kampung keje kampung je...tah2 rumah yg ada tu la satu2nya harta.allahuakbar..tabah la kalian...dalam kita suka, jangan sesekali lupe dengan mereka yg ditimpa kesusahan...kita nak makan pon teringat diorang yang tak cukup makan, pakai


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

7 ribu orang memberikan idea bernas:

Masya said... [Reply to comment]

alhamdulillah dah siap keperluan... bila anak dah sekolah mmg bnyk belanja utk mereka... samalah kt org pun cari yg murah kat pasaraya MU, adik beradik jgk tu cam pasaraya hari² hihihihi ...

Lynn Damya said... [Reply to comment]

Salam, wah tgk persiapan si damia ni, rasa xsabar plak nak sediakan persiapan utk anak sendiri nanti~ hahaha tp kan, time tu mesti lagi mahal harganye kan..ish3.. :\ hmm, yup terfikir juga psl anak2 mangsa banjir..kesian betul mereka.. :'(

lia said... [Reply to comment]

haaaa aku pon p pasarayaMU ajer... fengsan kalau nak canggih, professor ke hu3

cikjaja said... [Reply to comment]

Semalam nampak akak..kat tempat kenduri..dewan koperasi polis..nak tegur tapi segan...hehehee

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Huhu.akk pun dh hbs rm1k utk depa 3beradik punya sekolah.tu pun ada lagi yg xckup..huhu

nurfadilah suardi said... [Reply to comment]

Alhamdulillah dah siap kelengkapan sekolah. Qistina pun dah ready nak sekolah. Tak sabar katanya

mama tisya said... [Reply to comment]

bj sekolah kain licin tk panas..yg cotton tu panas...sbb utk sekolah agama tkde yg jenis licin...tisya pn dlu bli kt hari2 gk ms masuk darjah 1...utk darjah 2 ni tk bli apa pn lg..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...