MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, December 10, 2014

kunci kereta terkopak lagi

 haih.................ni kali kedua la ni kunci kete terkopak pastu cip dia terkeluar.3 tahun lepas pernah jadi dah skali masa kt opis lama..masa tu kunci jatuh kat atas carpet kita tak perasan ada cip dia terkeluar..balik keje start kete enjin xle hidup..jenuh la suh opismate tolak kete nak idupkan enjin xle..siap ada yang buka battery kete masuk kete kita pon xle start..last2 balik umah amek kunci spare baru bole start..

rupanya punca xle start cip dia tercabot...esoknye datang opis nampak ada satu ketul cip atas lantai masa tu tak tau lagi tu apa dia..bile tunjuk kat opismate diorang kata ni mayb cip kunci kereta..skali masuk kat kunci kete mmg sah! adoi dah la kecik cip dia..mujor la terperasan..kalau tak perasan abes la makcik cleaner vacum

ni last week masa tengah kelam kabut kemas barang nak checkout kt hotel..terjatuh plak kunci kete..jatuh masuk bawa katil plak tu..kebetulan masa jatuh tu kita nampak ada satu menda hitam tercampak.kita pon cepat2 la amek..sebab dah tau tu cip dalam kunci kete..sebab dah penah kena kan..kalau la kita xperasan cip tu jatuh mati la..kena buat kunci baru..kalau original key proton nye harga RM300 lebey

jadi kepada sape2 yg pakai kereta proton ke perodua ke sila hati2 ek ngan cip yg ada dalam tu..mesti ada yang tak tau dalam remote kunci kete tu ada cip ni..ilang cip ni xle idup la enjin kete



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

kete akob blm pon kunci dier penah jadi gini...parah jugak...

Ummu Athiyah Ismail said... [Reply to comment]

oo ada cip yer?..baru tahu..thnx for the info.
Selalu tau kalau tekan2 kete takmo bukak sebab bateri dah abis hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...