MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, January 30, 2014

kidzoona @ aeon au2

weken lepas ari sabtu xde ke mana2 dok umah je pagi tu buat breakfast utk yg tersayang ingat lunch nak masak la..skali yang tersayang tu kata xyah masak arini kita makan ikan bako istana..YES!! dapat cuti masak haha.... lepas g makan ikan bako blakang istana, mia ajak dd dia g jj...kemain dah terjumpe port mainan baru tiap ari berzikir tepi telinga dd nak g jj..nak g jj.

biasa klw g jj tu port menan kt tingkat 1 tu kat area barang budak..tp kali ni try masuk kidzoona belah blakang skit dekat ngan diy tingkat 1 juga, utk weken kena cas RM10 main la sampai lebam...bes skit yang ni besar mcm2 menan ada..

sejam lebey juga la lepak...abes2 main si kakak ajak makan kfc plak..adoi kuat makan btol anak aku skang ni....haha padahal baru je makan ikan bako nak makan kfc plak.kakak..kakak....klw dd ada kemain ko kan minta apa je dapat...

sronok rasa skang ni...dulu nak jumpe 2minggu sekali je..banyak masa weken kami tak dapat abeskan sesama..so mulai skang insyallah..tiap kali weken kami akan gunakan sebaik mungkin..nak cover balik weken2 kami dulu yang tak dapat spent time sesama..

kemain suke adik

nyawa saya


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, January 29, 2014

western @ la pelangi

last week hari gaji...konon2 nak masak la...kita ni kan klw angin rajin nk masak tu mgm rajin la...ingat nk masak skali amrul kata jom siap kita makan luar..nk makan western katanya..(memang peminat western tegar) pasni kena usha2 lg kedai western area keramat sebab dia dah dok kl mmg keje nk makan western je la nanti..blom pernah lg masak western nanti nak blaja juga la..masak sendiri lg banyak dapat kan kos pon murah jek

ktorg ni klw nk makan western biasa g al-azzezah al ansar tu tp aritu amrul ajak g try kedai lain..terperasan ada satu kedai western kt area umah tu kat au3, kita ajak la amrul try situ.la pelangi nama kedai dia..kedai tak ramai orang..

komen pasal makanan not bad la..tak la teruk sgt, kita amek black pepper steak dalam tu ada mash potato, coslow & spageti, spegeti dia sedap, kuah cair sikit klw pekat sedap dah tu...kira bole la nak rekemen kawan2 g makan sini tak la mengecewakan..cuma amrul nye lamb chop daging nye liat.lain2 dah ok dah


 western & goreng2 pon ada
  
black pepper steak RM17
 lamb chop RM17
 bermula la episod makan secara rotate skang ni haha..dah lama tinggal alam makan gilir2 ni..
nak bawa stoller budak kecik ni pandai dia mana mau dok lama2 klw stoller tak bergerak so kami terpaksa la amek jalan rotate makan...kita makan dulu pasai kita makan cepat,
 nampak tak mata budak tu kat mana haha dia mengigil2 nak capai makanan kita kasik la skit whipped potato tu beria dia makan

lokasi : dekat ngan sekolah rendah au3
49-85 Jalan AU 3/31, Taman 
Sepakat, 54200 Kuala Lumpur


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, January 28, 2014

hadiah udah sampai

 skang pemalas gile update blog kan..asal bole je..ringkas2 je haha..bukan malas la ekceli bizi..bizi sesangat..kadang kt opis tu dah ptg2 baru buka blog..klw boz xde curi2 la buka blog kejap..nak membalas komen2 mmg xdan dah skang ni..kadang tu kat umah baru bole approve komen2 korang..
sorry yea kawan2 tak leh sekatip dulu nak skodeng blog korang..

ni ada adiah menang contest kt fb adiah beg bling2, comei jek yg penting kaler pepel...
tah bile nk pakai tak tau la..kot2 klw mindef ada wat dinner nanti bole la pakai hehehe
 pengajur contest suh amek plak gambo ngan aiah & post kt fb deme..dapat la muke pagi2 sampai opis tros amek gamba


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, January 27, 2014

apa khabar heartbeat

 lama gile kot tak buka heartbeat...semalam xde keje saje la buka dekat setengah jam lupe password haha..mmg lama tak buka..tak pernah amek peduli dah.

skali buka nengok ada RM42.69 eh..banyak juga tapi kena tunggu bape taun lagi baru nak cukup RM50 tak tau la..haha tak pernah lg makan hasil duit heartbeat ni..

menda ni bukan cam nuffanng anggap xde je..tu pasal sampai lupe pasword bagai tu.hehe.korang pernah ke cashkan HB ni?

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Saturday, January 25, 2014

little bean food processor steamer blender & warmer nak letgo

 baru pakai sekali..nak letgo RP RM199 nak letgo RM160 klw sape nak meh wasap kita 0197942480

  • Stainless Steel
  • Auto lock
  • Steam cooks,chops & blends
  • Heat & Defrosts
  • Transparent view
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, January 24, 2014

kakak mia

 dah lama tak cite pasal kakak mia kan..biasalah mak nenek tu membebel je keje mcm orang tua haha..part banyak menyoal tu memang dia lah..biasala sape ada anak baya2 mia mesti paham camane perkembangan budak baya2 dia..suke tanya itu ini dah jawab pertanyaan dia dia tanya lagi itu ini sampai kadang2 letih ibu dia kohaja cakap mia..bole tak jangan tanya lagi?dah penat la nak jawab hahah kang dia kata ala..please..please last je jawab pasni xtanya dah

selalu kalau balik keje kan amek dia umah tokwan on the way balik umah tu borak2 la ngan dia..rasa mcm borak ngan budak darjah 6...heheh dalam kete macam2 la dia cite pasal satu hari tu, pasal skolah, pasal adik la mcm2 dia cite ngadu kuat tu haha..

ada skali tu tanya dia..mia baju sukan bile cikgu nak bagi?dia kata lambat lagi..cikgu kata CONFIRM bulan depan, ewah pandai nye cakap confirm, tanya dia mia confirm tu apa?

dia jawab confirm tu maksud dia : betul2 la..hehehe
pastu ada aritu dia tanya ibu mana dd tak balik lagi ni?kita cakap daddy ON THE WAY
faham tak apa tu on the way mia?
dia kata paham la...tengah jalan ibu xtau ke maksud dia?? ada otak fikir la sendiri...hahaha..maksud dia bukan la nak kohaja ngan kita..dia cakap tu maksud dia tu pon tak reti ke..on the way tu

pastu dia pernah tanya
ibu mia tak nak masuk syulgel (syurga)
aik kenapa xnak masuk syurga plak..seme orang nak masuk syurga kita cakap
dia kata ye la..kalau nak masuk syurga kita kena mati dulu kan?mia tak nak mati..
haha..mana la dia tau nak masuk syurga kena mati dulu, banyak nengok drama budak ni
kita cakap ngan dia kalau nak masuk syurga kena rajin tolong ibu..paham?
kalau ibu suruh amek pampes adik, buang pampes adik..seme kena buat baru bole masuk syurga
haha..baik tak mengayat..kasi rajin sket nolong sebab klw datang angin malas dia..memang malas


ni konon2 pakai mask dia amek wet tissue adik tepek kt muka, ingat dia tido rupanya dia set masa dalam 5minit pastu dia bangun cakap
ok dah.selesanya..hahah poyo sangat nak bermask2 bagai kita pon xpernah pakai..
ni masa dok kluang dia nengok aunty dia la buat gini dia pon buat sama
dah abes pakai kat muka abes la dia merepek ikat kat kaki motip?
ni masa mood rajin dia datang..nak semayang katanya..amek air semayang
pastu pakai sendiri telekung rambut terkuar2 cam kak limah hahah
 aritu dia memandai edit gambo dalam tab ni bubuh nandek kat dahi adik haha
 adik kena buli lagi..kakak pakaikan cekak flower girl atas kepala adik comell katanya
skang adik dah besa skit kan..dia kata ibu kawen la lagi..mia nak adik kecik, tak nak adik yang besar2 mcm ni...mia nak adik girl..hahaha...nanti la kakak...buat masa skang blom ada plan nak tambah bb tapi tu la..kang adik dah besa sure rindu plak ngan bb kecik2 kan...kita ni kadang cakap je beranak tu sakit, serik tapi geram nengok bb kecik kena la produce lagik hahah...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, January 23, 2014

cash out kali ke-9

 gile lama tak cash out, last cashkan tahun lepas.masuk je tahun 2013 mmg be dah slow, kalau ada pon berapa sen je..tu kumpul pastu memang lama tak cek nuffnang hehe..ari selasa cek nengok dah seratus lebey apa lagi terus tekan cashout.

 total income dari nuffnang stakat ni RM1,231.17 jadi la kan..sape nak kasi

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, January 22, 2014

first time dapur berasap :)

 gile tak gile la...3 bulan stengah dapor tak berasap..nak kata tak berasap langsugn tipu la kan...berasap juga stakat goreng nuget, hotdog, buat air barli haha tu je la berasapnye..memang selama pindah kl tak pernah lagi masak...

minggu lepas amrul dah balik kl ari khamis tu kan..so ari sabtu baru la g beli barang dapor..selama ni peti ais mmg kosong je..ada air, susu, koko krunch nuget je..sayur ayam memang xpernah beli..soping baru dapor kt giant, bli ayam, sayur segala nak masak..hehe...cam best je..xsaba nak mulakan balik aktiviti memasak..

ni minggu lepas ari sabtu lunch masak ayam paprik ngan telo dadar je..sempoi xde kuah2 seb baik amrul mmg biasa makan gini jenis simple..janji ada kicap jalan..buat sementara ni konon nk masak2 weken je..tah tgk la nanti camane klw weekday partner kita tu lapa malam2 terpaksa la masak juga kan..kita memang xmakan nasi dah malam2


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, January 21, 2014

Cheese nan @rsmy best in town

Ok lah..memang stuju ngan trademark rsmy, cheese nan best in town.nila pestaim makan sini dulu kan penah sekali g amrul yg bawa masa tu mia kecik lg dlm umur5,6 bulan, masa g tu awal sgt dia blom buat nan..sudahnye smpai kesudah xpegi2..

Sampai la lately makin ramai blogger yg update g makan sini tu ajak amrul g makan...xleh jadi ni kita yg dok kolumpo tak try lg kengkawan dr luar kl dtg cuti kl seme dh try hehe...

Weken lps xplan pon nak g sini puncanya ptg ty g area hkl amek barang dah alang2 smpai hkl kita ajak amrul g makan sini sebab dah dekat kan..tp sebenarnya kita xla brapa lapa..bile tanya amrul lapa ke tak dia kata dia lapa ok la..kita pon oder la juga siap ckp kang sy xabes awk makan eh..jangan harap xhabes..sebab sedap sgt abes licin ok haha..memula kemain blagak saya kenyang ni konfem xabes.mia pon suke berebut2 memasing cicah dlm kari kambing tu

Sekeping nan cheese rm6 puas ati cheese penuh kot mantap gile.kuah dia kita amek daging kambing hancur xde kuah pon kering je, sedap sepinggan rm10.

 kakak mia ngan adik pakai baju tido je..dah tu xplan pon nk g sini hehe

 pizza hut pon kalah hehe
11 & 13, Jalan Medan Tuanku, Kuala Lumpur,
Malaysia
Telefon : 03-2697 0700
Waktu operasi:
Isnin hingga Jumaat : 11:00 pg – 12:00 mlm
Sabtu: 4:00 ptg  - 01:00 pg
Ahad & Cuti Umum: 4:00 ptg – 12:00 mlm

Monday, January 20, 2014

Selamat memulakan tugas sarjan amrul :-)

Akhirnya...ye akhirnya berkat doa dan kesabaran, dekat 8 tahun bersabar, menanti, menunggu hari ni la hari paling ditunggu2 selama ni...hari di mana amrul start keje kat kl.

Alhamdulillah...mula hari ni dengan rasmi nya amrul start keje kat kl.dari mula kawen duduk bjauhan sampai mia umur 5 tahun.start mia tadika 5 tahun kita pindah duduk kluang merasa la 5 bulan duduk serumah, masak, basuh baju dia.sebab start hujun bulan 5-7 last year amrul ada kat lahad datu.

Pastu pindah kl hjg bln 12 terpaksa skali lagi pjj kali ni ngan ada dua anak, darwish masa tu umur baru 3 bulan, kelam kelibut juga hidup pjj ngan anak kecik, anak skolah sgala..tapi xpe..kita sabar je lalui hari2 yang allah dah tetapkan...

Nila dia berkat kesabaran, berkat doa, berkat doa kawan2 juga...alhamdulillah..syukur tak terkata lepas ni kita orang bula mula hidup mcm biasa...darwish xkan merasa mcm kakak mia selalu kena tinggal.cukup lah kak mia je yg selalu mengadu, komplen rindu kat dd, klau boleh ibu xnak darwish rasa mcm apa kakak mia rasa

Semalam amrul siap2kan baju, kasut, baret.siap bli spray kiwi kleen starch tu utk gosok baju...percaya tak selama dekat 8 tahun kawen xpernah sekalipon kita gosok uniform dia?hehe..sungguh..bukan apa masa kt kluang keje repair heli mana pakai uniform askar yg g opis tu, pakai overall.

Tau la kan baju askar kemain leceh nak gosok nak kena ada side la..apa la..kita ckp awak gosok la baju awak sendiri ek..haha kohaja nye bini xde bukan apa klw kita gosok sure xsecantik dan seperfect yang dia nak...jangan xtau tali kasut pon kena gosok tau! Hohoi dahla iron baju paling meroyan nak buat haha ni kan lagi sampai kena gosok tali kasut.hehe..xpela yang awak gosok la dulu ek sementara ni saya peratikan dulu cara2 sok2 kalau dh pandai saya tlg la iron kan heheh...blom masul baret tu kena gosok juga nak kena ada site.

 mlm tadi amrul gosok sendiri baju dia hehe..kita kasi alasan xreti
 baju lama xpakai dah la pasni
 menda ni pon kena gosok siap kena ada side

Thursday, January 16, 2014

darwish- 6 bulan

dah 6 bulan darwish..kejap nye lahai ibu rindu la adik masa baru2 lahir..huhu skang tgk bb kecik2 rindu sgt jangan la cpt sgt besar dik..huhu

berat skang dah nak masuk 8 rasanya..kalau g anta kakak skolah sure ramai tanya bape bulan?bila ckp 6 bulan seme kata besarnya...ingat 8 bulan.hehe..tah la bg kita la besar mana, badan je berisi skit xde la ketak2 mana ketak pon ada 2 line je blom bole kalah michelin haha...

perkembangan darwish skang ni bila meniarap dia dah pandai terbalikkan badan dia pastu skang dah pusing 360 darjah so klw tido kat katil tu klw tinggal kan dia memang kena kepung ngan bantal sebab dah pandai golek dan bergolek takut jatuh katil je..mia dulu masa umor 6 bulan la jatuh katil tros fobia bape lama tido xpakai katil haha..pastu skang dia suke geleng2 kepala...cam tanda TAK NAK hehe..so bile kita cakap adik tak nak mcm mana?bila kita geleng kepala dia pon ikut geleng haha cam paham je arahan org

pastu darwish juga dah start makan solid food, first solid food kita kasi dia puri epal.pastu kita buat juga puri pear.pisang tu picit2 je kasi hancur masuk dalam mulut dia, suke btol dia makan pisang emas.pastu nestum dah campor dalam susu.

pestime darwish g kenduri kawen, dah la dd xde..kena ajak paksu dia teman, bukan xkonpiden g sorang2 tapi masalah nye kalau g sorang2 memang xmakan la jawabnye..heheh kita makan kuih pon dia dah tarik2 pinggan skit lagi nak terjatuh kuih.


peace yo!
 dia klw dok dalam carseat time kereta berjalan mmg ok je diam je tapi klw kereta benti haa mula la dia meraung hehe...dia tau klw berenti tu makna nye dah sampai

 dah pandai bergurau ngan kakak gelak terkekek2 kalau kakak main ngan dia
 yang warne putih tu puri pear, kuning tu puri epal
kita xde piuk kukus so kita rebus sekejap kasi lembut pastu blend buat stok seminggu.


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, January 15, 2014

Minggu yang memenatkan



Yallah..sungguh tak terkata penatnya.2minggu lepas mia start skolah xla rasa penat sgt sebab amrul cuti khamis ngan jumaat tu. lps mcm biasa amrul dh blk kluang jadi rutin baru pon dah start la..

Dulu mia tdika 5 tahun kita xkeje, dok umah je kejenye g anta ngan amek dia balik skolah.tahun ni hambekk dengan ada anak kecik, laki plak xde, ngan nak g keje lagi anta kakak g skolah, anta adik umah tokwan phewww..penat..sangat penat

Tambah plak kat opis pon tengah bizi gila..banyak keje lagi2 klia2 nak siap dah ni byk menda btol nak buat.kat opis blog memang xsempat langsung nak buka komen2 pon dh malam baru sempat approve.

Disebabkan penat yg mlampau mgu lepas sakit kepala yg amat sgt rasa mcm nak tumbang..tros g klinik dpt mc.rest kat umah xfikir pasal keje hah baru la ok...ya tuhan tak terkata letihnya..bangun cam biasa 6.45 klw dulu pas subuh bole tido blk sebab opis dekat je kan skang pas subuh mandi tros ngan kakak skali siap nk g skolah.

Tu blom lg kita buat bekal dia bawa g skolah tu..klw buat bekal kul 6 dh kena bangun dah..gile la salute ngan ibu2 bekerja yg bekalkan anak makanan g skolah..kang dh blk keje nak masak plak pheww kita skang ni mmg xde masak2 lg sejak pindah kl.tgu amrul dok skali nnt br la nk masak..esok2 klw amrul tuka kl nk gosok baju dia lg, baju kita lagi, baju kakak mia lagi.yallah..semoga diberi kesihatan yg baik la..dpt nak nguruskan keluarga ni

Skang ni tido mmg awal la kul 9.30, 10mlm dh tido..pastu bila bdn penat selera makan pon xde...makan ikut dan je..aduii

Monday, January 13, 2014

diah selamat bersalin

alhamdulillah....akhirnya complete la seme bff dah jadi mak orang..lama tunggu anak bongsu ni keluar..hehe xsaba2 nak jumpe dia...11.january 2014 lahirkan si montel rayyan aramie bb boy diah...masa scan doc kata bb 3.4kg sekali keluar hamekk ko 3.99kg kalah adam danish anak nye nana keding 3.92kg je...

kalau dah bb 4kg adalah mustahil nak beranak normal kan..dengan saiz badan maknye yang kecik tu..alkisah di sebalik diah bersalin, 9.1.2014 dah buka 1cm, warded doc induce esoknye buka 2cm, esoknye baru bersalin..tu pon dah buka 8cm tapi bb xnak turun, oleh sebab jantung bb dah slow doc terpaksa la czer...nana keding, pasya & diah seme beranak czer kita sorang je beranak normal.

semalam ktrog sesama g spital tgk bb rayyan..anak memasing transit umah nenek haha..nana je bawa adam tu pon terpaksa take turn sebab spital kan xleh bawa masuk budak..kita naik ngan pasya dulu gomol2 rayan pastu turun jaga adam nana keding plak naik.haih..geram nye budak montel ni dah gaya bb umor sbulan sedap pegang..xsaba nk tunggu dia balik umah nanti bole selalu g gomol2

rayyan aramies share beday ngan siti nurhaliza curlasstt hehee

 rasa dh mcm dokong diah plak hahah sama cam muke diah kan

 balik spital singgah makan kat coffe box area umah pasya.dh lama ngidam 3 layer ice tea dia ni
 mehun spore ni dah xbape sedap la..huhu dulu2 sedap
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, January 10, 2014

mee tarik warisan asli @ dang wangi

last week ari sabtu kuar la g pertama kompleks carikan henpon baru adik amrul.dah abes bli henpon igt nak ajak g makan western kt kg baru..skali masa on the way g kg baru ternampak mee tarik baru buka kat dang wangi..memang dah lama nak makan..aritu ada try sekali kt sungai besi nak g sana cam jauh je..seb baik dia ada buka kt sini dekat la skit pasni klw nak g.

memula sampai tu xla ramai orang sangat dah duduk tu baru la ramai...kat sini portion nye sangat besa..xabes pon makan yg abes daging kambeng tu apa nama tah sedapp.kot sesape nk try bole la g landmark nye xjauh dari balai polis dang wangi terus je nnt nampak shell belah kiri jalan depan skit nanti nampak kedai ni blah kanan sebelum simpang belok ke kampung baru, xjauh dari opis nuffnang


ni daging kambing tak tau nama nye dah sedap
kita nye
amrul nye
.
adik ipar nye
nape muke adik gitu?hahaha


terkuar2 perot anak hehe


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...