MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, February 28, 2014

poplook Festive Pieces : less 20%

 yeay!! memang langkah kanan ni..2minggu lepas dok usha baju2 kat poplook setelah bertahun puasa dari buka web poplook haha last membeli belah kat poplook masa 08/07/2012 gile lama kan??lepas tu dah berenti keje jadi suri rumah dok diam2 memang tak buka mana2 website soping online segala..

nengok brape lama kita puasa dari menyoping kt poplook hahaa
kita konon nak cari baju nak g dinner amrul kata nanti ada messnite kat kluang so 2minggu lepas tu saje la usha baju2 kurung nengok kat poplook ada yang berkenan di hati..ok la..nanti gaji nak bli kononye..skali pagi tadi nengok kt poplook nye fb dia kasi 20% utk Festive Pieces promo sampai ahad ni..apa lagi kita pon tros la beli sebab memang nak bli pon tunggu gaji..seb baik elaun bini2 ku gangster dah masuk haha xyah tunggu gaji esok tros rembat
 kita rembat yang ni harga before discount RM119 pas discount 20% dapat RM95.20
just masukkan je code FESTIVE20 
skang dah stop beli dress kat poplook dah sebab nye kat luar pon banyak dress lawa2 skang lagi murah dari poplook
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

photobook free dah sampai

 aritu kan seme dok kecoh2 redeem photobook free dari groupon ni...kita pon tak ketinggalan juga la..dah si nana keding kata redeem la weh bayar postage RM5 je..xpe bebila ko nak buat pon sebab expired dia lambat lagi..ok la kita pon redeem la juga walaupon xreti nak buat..

dulu kita pernah la try buat kan untuk diah dia nye photobook honeymoon tapi tak abes pon sebab kita tension asik salah je..last2 kita kasi laptop kat diah suh dia sambung buat..hahah so mmg sejak tu memang tak kuasa la nak buat photobook sebab bengap skit bab2 photobook ni..

ni sebab nana keding dok hasut2 la kita buat juga..urut dada banyak2 nak buat photobook nih! ..yatuhan tak tau nak kata apa..banyak kali weh email rejek, email error email lagi dia suh try upload pakai bigfiles.com..kita email 7x ok! ulang suara 7x seme error...dari bulan 12 aritu kita try sent file ni xlepas...sampai la minggu lepas kita tengah free time pagi2 skit kt opis kita just klik sent file je sebab nye gamba seme memang dah ada tinggal nak submit je...skali tekan sent xlama tu dia tulih success! eh...aritu kemain payah nak submit...kali ni senang je..

kita ni punye bengap la xreti buat siap print screen instruction dari blog nad cara2 nk buat photobook nih...kertas kat seblah keyboard buat satu2 ikut arahan..kita syak internet connection yang problem la aritu..sebab kita try sent tu belah2 petang time2 free xde keje kan..minggu lepas kita anta pagi2 maybe time tu internet bagus trus dpat submit.ok dah tau pasni nak submit kena submit pagi2..aritu kita redeem 2 satu nama kita satu nama amrul, bole buat sorang satu adik & kakak photobook nye

dah submit, 3 hari je dah sampai kat umah, bile dah siap gini fuhh berbaloi2 rasa dengan tension2 stress2 nak membuatnye..haha..
 ini album kak mia je gamba dia dari lahir sampai skang
 bulat pp kakak kan masa kecik


 pasni nak buat adik nye plak..tapi xde gamba lawa2..sebab kebanyakan gamba2 adik amek pakai tab je..dalam dslr tu ada gamba adik masa umur 6 bulan je kita amek pakai dslr..pemalas sungguh ibu kau dik..haha skang mmg xrajin la nak usung kamera gabak tu...ada je dalam kotak baju darwish jadi pekasam kat situ

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, February 27, 2014

coklat ritter sport

 aritu ada opismate yang keje kat site klia2 blikan coklat ni..kita ni memang kategori hantu coklat..bile try makan kan, mak aii sedapnye rasa dia..rasanya tak pernah tgk kat giant ke kt mana2 pasaraya..ke ada ek?sape pernah tengok coklat ni?budak opis tu bli kat klia.

rasanya langkawi mesti ada kan?asal la dulu masa g langkawi tak bli coklat ni..klw nk compare coklat whittakers lagi sedap coklat ni..argh terasa2 dalam tekak...pasni klw ada org g langkawi nak kirim lah coklat ni

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

makan2 sempena gaji

ari selasa ritu orang tu gaji..cam bese lah ari gaji mesti kena blanje makan itu kewajipan..hehe...tak plan pon sebenarnya sebab nye amrul gaji masa ari keje kita skang ni ari keje memang balik keje dok umah je xde nak merayap2 dah..ada plak anak kecik payah nak kuar merayap malam2..

dah kul 7.30 malam amrul call suh siap2 katanya...nanti jumpe kat jj dia pon balik keje terus g jj.besiap la kita ni sepantas kilat..darwish pon pakai baju tido je..haha cam bese la...umah dekat xyah nak melawa sangat lah klw stakat nak g jj tu sekentot je ngan umah.

dah sampai jj tu amrul tanya nak makan mana mia?eh skang ni dia tanya mia je tau bukan nak tanya kite kecik ati kita haha..mia nak makan johnys tapinye payah plak adik skang ni tengah lasak kang abes kuah tumpah kang xle nak makan yg kena tunggu2 gitu..haha..nak makan kena yg jenis sedia ada nak masak2 cam johnys kenot la..tunggu dia bole duduk dalam bb chair ok la..klw dok dalam stroller xmau nye dia dok lelama klw stroller bergerak xpe klw stay je dia pon pandai xmo dok lelama

suh kak mia amekkan gamba nk kasi naa mama iqy nengok sebab dia kasi adiah skirt askar tu kan baru pestime pakai.
dd ni suke la nak buat muka xpenah serius klw amek gamba
amrul mmg xpakai baju loreng..klw tak bole sedondon loreng
dalam toilet pon jadi haha..kak mia jadi mangsa
pose khas utk naa mama iqy nih

takoyaki tak sedap lagi sedap tako tao yg kt aeon tu
mia nye udang tempura
amrul amek set salmon ni kenot go la ai...bau hanyir
kita nye makanan xdan amek haha pasai kena makan cepat2 budak botak tu melenting2 dalam stoller
tq eh sarjan..blanje kita cam bese kita gaji nnt turn kita banje plak
sebelum balik singgah bli groceries pestime g aeon orang dah nk tutup pintu hehehe

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, February 26, 2014

MENANG SAMSUNG GALAXY S4!!

 oh my english!! kita menang samsung s4!!!

tipu jek...hahaha adoi kus semangat lemah jantung aii..
semalam ayu rafikah pm kat fb tanya ni nana ke yang menang ni?
kita pon nengok eh fauzana nana?rasanya dia announce pemenang tu pakai nama fb
tapi nama fb kita fauzana ismail
dalam hati dok fikir ada ke aku tulis fauzana nana dalam contest tu..
pastu nak makesure kita pon Pm dumex fauzana nana tu fauzana ismail ke??
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ni ha dumex pm pagi tadi
hahaha...bukan fauzana ismail rupanya
tp cam kelakar plak
nama fauzana ni bole di katakan rare juga la
kena plak dia pon nama fauzana nana
kita pon nama fauzana orang panggil nana
kan dah terkonpius disitu haha
xpela...blom rejeki lagi nak menang gadjet
p/s : tahniah kepada kwn2 yang dah berjaya menang tv, henpon & susu dalam contest ni

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

wordless wednesday

seme di bawah kita buat kecuali gotong royong
tapi asal xkurus2 pon?hahaha

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, February 25, 2014

jangan abaikan keselamatan anak2

 pantang! memang cukup pantang klw nengok situasi mcm ni...aritu nak g keje tengah2 jam tu sempat la snap pic tengok sorang budak umur dalam 2 tahun gitu stengah badan dah keluar kat tingkap..aduii ngeri nye nengok..si bapak plak sambil drive leka dok bercakap dengan telefon konfem tak dulikkan si anak dah

lepas je dari jam tu kemain si bapak pecut laju anak still lagi duduk tepi tingkap buatnye la kalau brek emegency adui...jangan menyesal kemudian hari lah..

lagi satu cukup pantang klw tengok mak/bapak drive sambil pegang anak! please lah..eii rasa nak jerit je..kak, abang bahaya la...memang la kadang org kata ala bawa slow je...ala dekat je..menda klw nak jadi xkira slow, xkira dekat..bukan la kita nak doakan menda tak baik jadi..tapi fikirlah..kalau terjadi macam mana??


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

balik dulu sebelum bos balik

emm..what say u??

adakah korang nye style gitu?blah je klw bos ada?kita ni dari mula masuk keje mmg dah didik diri sendiri sharp kul 6 tros balik..rasanya bos pon tau & faham kita ada anak kecik..so mmg xle nak stay lama2 cukup time je blah!

lagipon mmg kita saje buat gitu sebab xnak biasakan balik lambat2..kang klw klw bos nengok kita balik lambat dia tau kita ni mesti neks time available je klw nak suruh balik lambat..kalau kt opis ni level 2 ni la..esp kita la orang pertama skali balik haha..cukup je kul 6 mmg pc dah shutdown

pernah ada skali masa tu banyak keje dalam 6.10 tu tak balik lagi..budak2 opis ni perli eh! kak nana ada lagi la...selalu kul 6 dah hilang! hahaha kohaja je kan...tah la bagi kita dah mmg state dalam offer letter working hour 9-6 so xde sape bole pertikaikan klw kita balik sharp2 kul 6.klw kt sini bos pon xde la nak halang pon ye la dah abes waktu keje kan balik je la

dulu2 masa kerja kt satu opis lama kan balik kul 5 tu mcm satu kesalahan je..serius selagi tak kul 8.30 malam xde sape berani balik cam bodo je..klw orang balik kul 5 bos bole sound aii awal balik..pernah juga menjawab bukan waktu keje kita sampai kul 5 je ke???diam je dia puii la suh org stay ot xbaya mmg bodo

sama juga masa keje kt Petro*** dulu..balik keje kul 6, bila kita balik sharp2 mula la seketeri2 bos2 department lain menjeling2 kita ahh lantak kau lah...yang tak bestnye esok2 terdengar la kat office yang kakak tu bcakap2 dengan staff2 yang lain dia kata kita ni xde keje ke bole balik on time?menyirap je..seb baik kau tua..malas nak gaduh hahah..

so opis skang ni klw bos ada pon kadang kita balik je..ye lah dah xde keje nak tunggu apa kan?ada orang plak berpandangan biarlah bos balik dulu baru kita balik...ahh tu hak memasing la kan..bagi kita xde pon nampak kita kurang ajar klw kita balik dulu dari bos..lain lah klw ada kerja ko tinggalkan je keje tu semata nak balik on time tu memang la kohaja namanye

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, February 24, 2014

coach leather duffle idaman kalbu

tak tido malam tunggu beg ni sampai..akhirnya setelah bertahun2 ngidam kan beg ni baru la skang dapat merasa...kalau ikutkan memang tak mampu nak pakai beg ni..syukur alhamdulillah ada orang baik hati sponser duit skit utk beli beg ni kita just tambah 33% aje dari nilai beg ni hehee

ok first skali nak tenkiu kat diah...sebab diah tolong bayarkan deposit untuk beg ni 50% diah sponser huwa..nanges lagi sampai esok..tq rodiah...i love u so strong! hahah dah dapat beg mahai kemain strong lagi kan lebiu lebiu..alkisah kawan tu dia dapat rezeki lebih..jadinye dia telah baik hatinye nak bagi RM300 kat setiap sorang dari kami diah kata korang klw ada nak bli apa2 usha2 la barang kt online..aku kasi RM300 adiah utk korang seme lebey dari tu bayar sendirik! (siap pesan ni adiah beday ko untuk 3 tahun hahah..so thn depan & tahun lagi satu xleh claim adiah beday)

kita dah dengar dia nak sponser RM300 apa lagi...mmg nak bli beg coach ni la..dah lama berangan nak bli.hehe..masa dah bayar deposit tu kat syana tetiba nana keding wasap dia kata aku tambah lagi RM100, anggap la adiah beday tahun ni..huwa...nanges lagi 40 malam hahaha..67% dari harga beg ni orang dah sponser tinggal belen 33% tu bayar pakai duit sendiri

bulan lepas cashkan nuffnang ada RM105 tu kita wat tambah2 la bli beg ni..so belen RM90 je kuarkan duit sendiri..hehe..syukur dapat juga merasa beg ni. yang menjadi idaman klebu sejak azali.kita dah puas usha dah carik harga yang murah last2 nampak paling murah kat page syana Online Shopping from UK & USA tros rembat..

jumaat lepas bayar, ari sabtu dah sampai cepatkan?beg ni tali dia bole ejas nak pakai pendek bole nak sling pon bole, besar nengok dlm gamba xbesar kan..skali sampai puas ati mcm2 bole sumbat naseb darwish je xmuat nak sumbat haha.., kaler navy (klw tgk dalam gamba mcm hitam tp sebenarnya kale dark blue cam tu)

pagi tadi dah rasmikan bawa g keje

pagi2 sampai opis dah suh opismate amekkan gamba nih nak kasi kat syana tokei Online Shopping from UK & USA
dah alang2 tu tepek la kat blog
 ni slingkan dia, klw sling gini g jenjalan sesuai la
kemain muka ada senyum kan...hahaha semangat g keje arini pakai beg baru
 ni plak kasi pendek kan dia g opis sesuai la camgini kan
p/s : sila fokus kat beg je ok jangan fokus kat tuan yg gemok tu hehe..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

angkut anak2 ke office

 minggu lepas bizi dengan tender terpaksa datang keje ari sabtu & ahad...memandangkan kita ni jenis tak pernah tinggalkan anak weken kt kakak (skang ni kakak yang jaga darwish) rasa mcm malas nak kacau dia ari sabtu..so kita bawa je la budak2 g opis..daddy diorang plak keje on call aritu xle nak tinggalkan kat daddy lagipon kita ni xberapa harap nak tinggalkan darwish kat dd dia hehe...klw dah stahun lebey ok..tp klw kecik2 gini takut dia xpandai handle

ari sabtu tu xde banyak keje menaip2 pastu 2nd floor ni seme datang keje so xde masalah nk buat keje..sebab ramai tukang dokong, ramai tukang jaga..berebut2 seme nk dokong..ahah releks ibu dia.bawa la sgala dia nye tilam, susu, nestum menan segala..dah petang2 skit tido dah dia..time tu plak baru ada keje dapatla siap kan keje dengan tenang masa dia tido tu

lemah kan klw kena keje sabtu apatah lagi AHAD! tapi nak buat camane..xde alasan tak nak datang..walaupun kita anak kecik keje tetap kena datang..dah kata keje..gini la keje makan gaji kan..tapi xpela bukan selalu pon..sian kt amrul kena dok umah sorang2

 kakak & kawan baru
 cam bos!
 aunty azie rajin nk dokong

 dah penat2 main tido..sedap tido kemain lena sejuk kena ekon kan
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, February 21, 2014

takut kucing!

 apala adik ni..tak macho la lelaki takut kucing hehe...

alkisah..aritu darwish kena cakar ngan kucing melalak la dia..tapi kucing tu bukan la cakar kuat2 kucing tu jenis suka gurau2 klw kita pegang dia kang dia kuis2 tangan kita ngan tangan dia..pastu kadang dia gigit2 tangan kita. 

tah camane aritu darwish g tarik ekor kucing tu mendapat la kan..kucing tu cakar dia..melalak la kawan..sejak dari tu klw dia nampak kucing mengigil2 badan dia tros melalak klw kucing datang dekat haha..tau pon serik kan.

aritu kt umah amrul g amek kucing menan yg kakak mia punya tah berapa kurun tu dia g pasang battery sekali kucing tu bunyi meoww moeww siap jalan2 pegi kt dia apa lagi menggeletik2 badan darwish pastu mlalak haha..lagi melalak lagi la kakak & dady nyakat

slain kucing darwish takut bunyi blender aisemen adik ni..hhehe tu baru 2 je menda yg kita spot.aritu dok blend lada hitam pakai blender kering melalak2 dia...klw blend bawang tu xpe plak jangan blender kering..klw nak blender kering terpaksa la kita bawa blender masuk bilik klw tak kang mlalak budak botak tu



 dusshhh kena sepak dah kucing haha
oleh sebab suka sgt dia nak g kat plug tu kan kita letak kucing tu kat plug hahah mmg tak berani dia usik usha je dari jauh


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, February 20, 2014

cuci sendiri

 dah lama dok usha deal2 kat grupon, mydeal seme carik kot ada murah2 cuci beg.skali nengok RM100 tu siap ada pakej la plak beg besa seketol pastu wallet seketol hoihh mahal la..(bagi orang kedekut cam aku mmg mahal haha) sebab aritu ada member beli kt milkadeal kot RM50 je..tunggu nye tunggu xde plak murah2..last cuci sendiri je...dah nekad sebab xlalu nengok beg itam belengas

dah tawakal dah..klw la beg jahanam ni pas kering aku redho..hahaha..gasak kan...cuci sendiri dengan penuh hati2 tak rendam dalam air ada cara la..pegang dalam beg pastu celup berus dalam air sabun pastu berus skit2, hati2 je part tali dia tu xkasi basah...

ada 2 beg yang cuci sendiri aritu dua2 beg coach yg menang contest tu.beg coach kaler biru tu xde masalah sebab senang kain dia plak mmg bole kena air cuma tali je kena hati beg kaler kelabu tu la kat srtipe dia tu cam ragu2 juga nak berus ahh lantak kan berus juga.

elok je dah cuci sendiri kan..esoknye masa nak anta bebudak umah mak nampak tepi jalan ada kedai dobi baru buka dia ada buat service cuci beg cisss bedebah! time aku cari2 cam orang gile xjumpe time aku dah jahanamkan beg aku baru kau buka..haha..xpela pasni dah tau mana nak anta cuci beg2 ni

skali bile kering beg kelabu tu cam cacat skit kat line tengah tu hehe..dia nampak mcm kembung skit..xpela redho seb baik free kalau beli sendiri mau nanges air mata darah haha..
 nampak x tepi2 tali tu kotor sebab xberani nak berus dekat ngan tali xpe klw pakai xnampak sebab bawah ketiak kan hehe..
 beg ni senang skit nak basuh
 ni pon sama dekat2 ngan tali tu still kotor skit xberani nak berus dekat area situ
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, February 19, 2014

terharunye..

minggu lepas sampai je umah mak tgk ada courier..buka2 ada skrit askar dalamnye..sehari sebelum tu naa mamaiqy ada wasap tanya ada tak dapat apa2 parcel tak?kebetulan masa dapat parcel ni xtau sape yang kasi nengok nama pengirim tak kenal..so agak2 je la ni mest naa kasi sebab dia je yg tanya ada tak terima parcel hehe..

pastu bile wasap naa..btol la dia yg kasi rupanya..fuhh seprise gile dpt skirt askar ni hehe...mmg sebelum ni ada usha juga skirt ni tp xberani nak bli sebab takut xmuat..almaklum la..pinggang size miss world kan..muahahah...

skirt ni pon ngam2 soi je cuma ketat skit tang perut kuikui..kena diet la baru baru pakai ngan selesa
eh cam tetiba dapat idea nak poyoshut tema askar lah...bile la nak ps nih..kamera ada tukang amek gamba xde haha...
tq naa..tq tq
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, February 18, 2014

Patutkah Si Suami Temankan Isteri Bersalin?

 SANGAT PATUT & WAJIB KALAU KITA LA..hehe..

p/s: kepada sang suami sekalian..sila la teman isteri anak bersalin..nengok sendiri camane sakit nye nak keluarkan anak tu..alhamdulillah..kedua2 anak amrul teman...walaupon pada memula tu peluang nak teman kan mcm tipis je..tapi rezeki kita la..masa bersalin mia aritu klw ikut dia dh kena blk kluang sebab cuti dah abes kita tak bersalin lg..elok je siang sebelum dia balik tu kita kuar tanda..masa time darwish pon..dia kat lahad datu..sempat balik smgu sebelum bersalin...insyallah klw ada rezeki anak2 yg lain nak juga dia temankan

Apa kebaikan-kebaikan yang boleh diperolehi?

1. Meredakan debaran di hati isteri
Saat-saat ingin melahirkan anak mestilah saat yang mendebarkan, bukan isteri sahaja yang berdebar, malah suami juga. Kehadiran suami di sisi isteri dapat meredakan debaran yang dirasai isteri. Jadi, sama-sama dapat meredakan debaran antara satu sama lain.

2. Meredakan kesakitan isteri
Kehadiran suami di sisi juga dapat meredakan kesakitan yang ditanggung oleh isteri walaupun hanya sekadar mengusap belakang isteri ketika kontraksi atau sekadar memberi kata-kata perangsang.

3. Menimbulkan keinsafan di hati suami
Secara tak langsung, boleh timbul keinsafan kepada suami apabila melihat kesakitan yang ditanggung oleh isteri dalam usaha memberikan zuriat yang diinginkan.

4. Lebih menyayangi dan menghargai isteri
Apabila melihat betapa susahnya isteri melahirkan anak, bertarung nyawa dan menanggung segala kesakitan, boleh memberi keinsafan kepada suami untuk lebih menyayangi dan menghargai isteri. Hargailah isteri anda, wahai sang suami.

5. Lebih menghargai keluarga
Melihat proses bersalin, boleh membuatkan kita lebih menghargai keluarga, bukan setakat kepada isteri dan anak-anak, malah juga kepada ibu yang melahirkan kita. Seperti mana kesakitan yang ditanggung oleh isteri, begitu jugalah kesakitan yang ditanggung oleh ibu saat melahirkan kita.

Bagaimana suami boleh membantu, jika takut melihat darah?
Suami yang takut melihat darah, masih boleh menemani isteri pada peringkat awal (tahap pertama proses kelahiran). Pada tahap ini, isteri akan mengalami kontraksi yang lebih kerap. Suami boleh membantu dengan cara:
- Memegang tangan isteri untuk menenteramkannya
- Mengurut bahagian belakang isteri untuk mengurangkan kesakitan
- Mengelap muka isteri apabila berpeluh
- Membasahkan bibir dengan air atau ketulan ais serta beri air kepada isteri


 

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, February 17, 2014

alhamdulillah...rezeki anak2

 klw ikutkan date 22 januari aritu dah konfem tapi biasa la..surat dapat lambat sebab bos xde nak sign, kat opis ni confirm 3 bulan.aritu hr panggil suh amek surat..dah agak dah surat confirm la tu..xde la bajet ada increment, sebab biasa klw confirm mmg mana ada increment kan

skali buka je surat tu tros senyum sepanjang hari..yallah..tak sangka office kasi increment.sepanjang bekerja ni kali kedua dapat increment lepas confirm, mcm aritu keje kt batu caves opis lama lepas confirm dia kasi increment sebab keje bertambah tu yg boss kasi increment.

company dulu2 memang xde la kasi increment..increment dpt lepas ckp setahun bekerja, yallah..gembira nye rasa..syukur allah bagi kerja kat opis ni..apa yg kita nak ada. bonus, increment, office dekat ngan umah, keje tak stress sangat (bila bizi cam org gile je br stress).ni la orang kata rezeki anak2 kan..alhamdulillah bak kata opismate lah bulan febuari ni bulan yg murah rezeki kan?ye la dapat bonus, ada increment, dpt itu ini syukur

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Saturday, February 15, 2014

beg coach utk di jual


 sape berminat nak bli beg ni bole email
falsya6701@gmail.com
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, February 14, 2014

DARWISH - 7 Bulan

arini genap la darwish 7 bulan.perkembangan?selain pp yang kembang ni ada lain2 perkembangan dia

- dah pandai meniarap abes la dia tawap satu umah..kira lantai umah tu mmg bersih sentiasa sebab darwish tlg mop haha..letih lahai nak kejar..takut dia capai wayar letrik aritu terleka sekejap je dia bole masuk wayar tv dalam mulut eiii seram sejuk ibu dik cepat2 amek dia

- masa 6 bulan start makan solid food kita mulakan ngan puri & nestum masuk minggu lepas kita dah try kasi nasi bubur pulak. masak nasi letak ayam, sayur2 seme pastu blend buat dlm suku cawan, tahan la 5 ari.banyak makan ni kakak kita yg jaga dia kata darwish kuat makan...klw kita bekalkan pisang lemak manis tu 2 biji pagi 2 biji petang dia makan.ala tapi pisang tu kecik cinonet je hehe...

- dah kenal orang..aritu g wedding opismate, ada sorang opismate amek dukung dia melalak satu dewan dengar...hahaha..tp tak selalu la perangai melalak klw org tak dikenali dokong ada masa2 ok..

- sejak dah makan solid food ni susu dah kurang kakak kata..ye la biasa la kan budak klw dh start makan mmg xbape nak susu dah

- bole duduk kan dia tp still kena jaga belakang dia takut jatuh

- sangat pantang klw tengok orang makan! klw tgk kita makan dia ckp mamamamama..heheh...kita ni jenis dr besa2 gini kita sumbat je apa yg kita makan kasi dia rasa skit..sikit je la..cam aiskrim, roti, biskut klw menda keras2 tu kena kunyah dlu kasi dia makan..durian pon penah suap dia skit hehe..

- pantang je nampak apa menda kang dia amek masuk mulut..mainan2 dia tu mana dia pandai main..masuk mulut je keje..remote tv, remote astro, tab ibu seme nak masuk mulut

 ni ada gamba2 budak umur 7 bulan, fresh from oven nih pagi tadi amek ni





Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...