MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, April 30, 2014

suke la tu!

 aritu g amek stok kek, balik tu amrul ajak makan..dia tanya kita nak makan mana..kita ckp suke ati la...pastu dia tanya mia plak..mia jawab johneys tu je la jawapan dia asal tiap kali ajak g makan...xde tempat lain..tapi kita suke juga sebab situ la dia bole makan tambah banyak kali klw makan tempat lain mmg xabes je

kena plak time nak makan adik tido..yesss apa lagi dapat la makan dengan aman..hahaha tapi xberapa nk aman juga sikit lagi ke garisan penamat tetiba ada bangun..tros mlalak suh orang dokong..

10 ari puasa ganti ada rasa cam kurus x?hahahaha
 skang ni mia dah mcm ibu dia dah kan?dedulu seme kata mcm amrul hehe..
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

wordless wednesday


emm..serius sangat2 rindu nak g oliday..darwish blom pernah lg oliday mana2 stakat ni


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, April 29, 2014

dugaan demi dugaan


allahukbar...lepas satu satu dugaan datang..baru je darwish baik dari demam viral aritu sampai kena warded kali ni kena HMFD pulak.. atau dalam bahsa melayunya penyakit kaki tangan dan mulut.

puncanya dari anak kakak yang jaga darwish minggu lepas dia kena, tak g skolah seminggu...dia dah baik adik dia plak kena..lepas tu jangkit pulak kat darwish.

sumpah kita xperasan plak tanda2 HMFD ni..patut la weken lepas dia asik merengek je..ingatkan saje buat perangai..kasi susu pon dia xnak..bfeed ok tp susu formula dia xnak.last2 semalam masa dok buat keje kt opis adik call dia kata abah suh balik bawa darwish g klinik nampak tanda2 mcm kena HMFD sebab abah perasan dalam mulut darwish penuh ulser..

kita ni dok perasan masa weken ritu kt siku dia ada naik mcm gelembung air ala2 chicken pox ingatkan nak naik chicken pox..semalam siang balik la umah kejap bawa g klinik..bile doktor cek sah la kena HMFD..banyak ubat doktor kasi..ada ubat sapu ada ubat makan,katanya nanti dia akan gatal2..pastu klw pijak tapak kaki akan sakit sebab bintik2 tu naik kt tapak kaki sekali

yallah...harap tak melarat la..ni nampak mcm baru nak kena je..harap2 tak teruk la..kesian kan..kita ni orang tua klw kena ulser sbijik dalam mulut pon sakit ni kan budak pastu banyak plak tu ulsernye..biarlah kita yang sakit jangan anak2...xsanggup nengok merengek...dah tu abes je diorang bole buat nak cakap tak reti menangis je la..

 ni kat lutut dia naik bintik2
 sorry sayang..ibu ingat adik buat perangai nakal...asik mlalak je sabtu aritu rupanye dia sakit mulut
 yallah..kau berikan lah kesihatan yang baik kepada damia & darwish..amin



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, April 24, 2014

cash out kali ke-10

 ha tahun ni ada baek skit pertumbuhan nuffnang ni hehe..kalau taun lepas setahun nak tunggu cashout ni last cash bulan 1 aritu, nengok je dah cecah RM100 apa lagi cargas tekan cash out.malas nak kumpul banyak2 sebab tau xkan dapat banyak mana pon klw kumpul

total stakat ni dah dapat dari nuffnang RM1,333.33 wah lawa plak kan nombor
 
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, April 23, 2014

rak kasut dari mydeal

 aritu kan ada bli rak kasut kt mydeal ada yg suh kasi review

ok la ni dah sampai dah raknye lama tunggu sebulan bli baru sampai.kita amek yg 10 tier RM55 ada lagi 2 design, ni kira size sedang la ni...

memula sampai tu ingt nak tunggu amrul balik suh dia pasangkan maklum la kita bab2 pasang memasang ni xpandai sgt..tp dok tunggu dia balik tak balik2 last2 kira try la pasang sendiri udahnye sampai siap la kita buat sendiri haha..ni la klw perasaaan menjoyah tebal dalam diri kan tak saba2 nak tgk camane rupa klw dah pasang

sejam ko nak pasang haha..kemain lembab...xsusah dia cocok2 je batang besi tu ngan plastik.bile dah dah siap mmg teguh & tegap rak ni xde goyang2 sebab aritu ada sape tah komen pernah bli rak kasut yg xde kaver tu pakai tak sampai stahun dah goyang2 tp rak ni mmg kita dah uji dia xde goyang2 amrul pon puji rak ni ok.

cumanye boot askar amrul dua ketul tu xle la masuk tinggi sangat kan...so boot tu letak je blakang pintu.sesape yg carik rak kasut sila la terjah mydeal selalu je ada del ni..klw abes kang dia repeat lagi




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, April 22, 2014

tq anyra

rasanya lebih sbulan dah dapat adiah dari anne ni, memang tak pakai2 lagi skirt & inner tu sebab nye tak de baju yg sesuai..kebetulan last week keluar g berjaya time square nampak ada blouse kaler biru sesuai nak match ngan skirt rembat la..

sedap gile skirt ni kain lembut xyah gosok, anne ada meniaga kat IG skirt & inner magic ni,

dah lama gile kot tak pakai skirt camgini 
nampak kewanitaan sangatt hahaa
gini la muke orang malas makeup g keje bedak ngan litpik je dah jalan..xsempat dek non nak belek muka..dpat pakai bedak ngan liptik pon kira bsyukur dah..bangun si kecik tu apa pon tak bole
 


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, April 21, 2014

DARWISH - 9 BULAN

 perkembangan terkini adik

berat nampak cam susut skit pas elok demam aritu.skang ni keje nak berdiri je klw ada kerusi dia pegang kusi tu tros bangun, merangkak tu jarang la dia tengah dok gian berdiri je skang..terbalik tu jangan cakap la..berkali2 dah hehe..ala biasa la budak nak besar jatuh, tergolek sgala tu lumrah la

satu lagi kita prasan dia kan klw tiap kali turun tangga rumah dia akan menjerit2 tu maknanya dia tau la kita nak g jalan haha..mengigil2 badan kemain suke la klw turun tangga tu..pastu dia pantang tgk kita pakai tudung mula la dia tak senang duduk dia tau klw kita pakai tudung tu kita dah siap2 nak keluar..klw xamek dia siap la meraung

tiap kali g jalan2 kan..orang india, mamak atau pakistan paling suke agah2 dia tak tau la sebab muka ala2 mamak kot tu diorang suke hahaa..aritu g genting ada sorang minah pakistan ni xtau cakap mlayu la..dok agah2 main ngan darwish, amma...so cute baby..acha..hahahah..klakar je

xsabar nye tunggu dia bjalan..skang ni dah mula fasa2 penat..umur2 camgini mmg dia xdok diam la...




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, April 18, 2014

bila anak2 tak sihat

ahad lepas adik ngan kakak dua2 demam serentak kakak chicken pox adik demam..kalai chicken pox ni biasa la akan amek masa lama nak elok..kita dok risau jangkit kat adik tapi tiba2 plak adik kena warded sebab doc saspek denggi..

cite nye masa ari selasa kita balik umah time lunch tgk darwish tak aktif sgt biasa dia mana dok diam ni dia dok melepet je..kita pon tak sedap hati tros bawa g hospital..tambah plak aritu masa g klinik doc dah ckp nanti bawa dia g check kt hospital sebab asik on off demam dalam masa sbulan tu

ari selasa g hospital doc kata platlet darah turun sikit, xperlu admit sebab esok dia suh dtg buat 2nd blood test, kalau turun juga lagi memang kena admit katanya..ok la esok datang lagi amek darah kali ni turun lagi..tros doc suh masuk wad.kesian btol hari pertama amek drah 3x try baru bole 3 tempat diorang cocok, hari kedua amek darah pon sama 3x cocok baru dapat darah...

mujor la xlama kena tahan wad dok semalaman je doc memula syak denggi sebab platlet turun..tapi lepas nengok darwish kat wad kemain aktif demam pon dah xde..doc kata viral fever je.btol2 dugaan tau..dua2 anak tak sihat..malam tu tido wad teringat kat kakak..seb baik ada tokwan jaga

chicken pox kakak arini masuk ari ke6 dah kering sikit dah dah kurang gatal klw tak masa ari isnin tu kesian nak tido pon garu2
nengok xpadan ngan sakit mana dok diam doc tampal plaster kt tempat cocok abes dia bukanye
budak paling aktip dalam wad sikit pon xdok diam, tu malam masa masuk wad tu doc amek darah lg skali kt  kaki plak sebab tangan dedua dah cocok kesian doc kata kaki la plak

p/s: skang ni mmg musim anak2 tak sihat la kan..tgk kt fb ramai kawan2 anak dia orang masuk wad ramai juga yg demam, selsema batuk..risau tau anak xsihat ni nak keje pon xde hati rasa

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, April 17, 2014

lunch @ cozy corner

 last week ari jumaat diah wasap nak banje mia makan..memula igt dia nak bawa mia je..alih2 dia jak kita skali makan sama2..ok la lunch tu balik umah tunggu diah amek. kitaorang g lunch kat cozy house je dekat great eastern mall senang tak de tekejar2 nak balik g keje.

seb baik nana g dulu cop tempat..cozy mana penah tak penuh..manjang penuh..abes je makan diah ajak g toyrus nak bli adiah mia..kemain la si kakak..masuk je toyrus kembang kempis lubang idong haha...dari sati row ke satu row dok carik adiah diah..last2 mia jumpe la apa yang dia nak...tq rodiah..kasi mia adiah..

 burok nye gambo kuew tiow




 ni plak adiah dari nana keding..ari selasa dah dapat adiahnye awal 5 hari dari beday..skali sarung besar da..ari sabtu tu g tukar kat pavillion amek size 11 size paling kecik utk kids, tq nana koyo!


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, April 16, 2014

damia 6th birthday celebration

 sebenarnya plan nak buat birthday ni kecik2 ngan family je..sebab kebetulan adik yg dok melaka datang kl, abang yg dok sabah pon trn kl..so mak kita kata weken nak buat nasi kerabu okla alang2 mak masak nasi kerabu kita pon ckp la..bole wat beday mia skali kebetulan ari ahad tu kan..

kita jemputla adik bradik amrul jue, alang ngan bff 3 orang pasya, diah & nana..pastu ajak la mamatisya dah kata jiran kan hehe..so dekat2 je la kita ajak..pastu kebetulan plak kawan amrul ada 3 orang dari kluang outstation kt kl ni..amrul ajak la kawan dia 3,4 orang..mmg xde plan pon nak ajak ramai2 sorry la yea kepada yang tak di jemput majlis xberapa nak proper..plak tu kebetulan plak anak abang birthday sama date ngan mia..so kita celebrate skali la..

memula plan nk bli kek sedap kt pistachio tu tp saiz besar kena tempah 3 ari sebelum..igt nak tempah kat helly bakery tp dia tak deliver klw last mnt order kena amek sendiri kt shah alam..jauh la plak kan..so kita bli je la kek yang ada kt pistachio tu kt keramat permai.kedai kek ni kira 2nd choice la selepas SR, dah bosan la kita asik2 SR je tukar arah plak la..masa bli kek tu amrul suh jadi member..bole dpt 10% diskaun pastu klw ada member day bole dpt 50% diskaun.suh mia pilih nak kek apa..dia amek kek choc moist sedap!

ni kek yg kakak pilih

 kek kakak & aisyah
aisyah kazen mia birthday sama date aisyah 3 tahun
 birthday girl





 seme sedondon pakai crazy cool shirt darwish xde..tido
 bakal besan haha
 nana keding sampai lambat baru bole amek gamba seme pakai tshirt sama
 adiah bday dari daddy
 budak demam tu xde mood tu senyum pon tidak


p/s : elok je abes beday kakak bawa adik g klinik sebab demam..masa kt klinik tetiba kakak tunjuk kt badan dia gatal2 sekali selak nengok ada berisi air doc cek skali sah kena ciken pox! tu dia adiah birthday paling bes...dapat ciken cop (mia kata ciken cop hahah) sian kakak..2 ari pastu dok gatal2...dapat cuti 4 ari doktor xbagi g skolah

Tuesday, April 15, 2014

last minit plan ke genting highlands

ari sabtu 2mgu  lepas tak de wat apa..dok umah makan, baring tgk tibi tu je keje..dah kul 12 tu tetiba amrul cakap...jom jalan...kita tanya nak g mana??? (kita dalam hati dah nak sebut genting) tapi blom sempat mulut sebut dia dah cakap dulu..jom genting.. hahaha..slalu mcm tu dia mcm tau2 apa ada dalam hati kita..

makanye dengan sepantas kilat siapkan bebudak..kul 1 gak la baru kuar umah kebetulan plak sabtu tu cuaca mendung..mmg spare la bawa sweter.darwish plak yang xde sweter korek2 dalam kotak baju dia ada jumpe satu baju lengan panjang tebal orang kasi adiah..ok la dari tak de kan..

sampai kt atas sana kat area parking je sejuk masuk dalam indoor dia tu panas tros..langsung tanggalkan sweter.ni la pestime masuk indoor berpeluh2..nak tau sebab apa?sebab outdoor kan diorang dah robohkan..so pintu dia banyak tutup..tu pasal tak sejuk sangat

pastu ni la pestime g genting ari sabtu orang tak ramai..serius lengang je nak main pon tak yah q masuk je..maybe orang dah xnak datang sini pasal renovation tu..orang tunggu 2016 tunggu buka 20th fox century.xsaba plak tunggu siap mesti best kan?

tak lama pon lepak kt atas tu..kul 6 turun, tu pon ujan lebat cuak je..

 outdoor yg tgk diroboh









Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, April 11, 2014

tanjat mak!

 ari selasa lepas masa kt opis amrul call..dia kata suh clearkan tab transfer kan gamba2 seme dalam laptop...kita ni mana la pandai nak tranper2 dari tab ke laptop..so balik keje tu dia la buatkan..bila tanya kenapa awak nak suh saya transper seme gamba?dia kata SAJE JE..dah awak kata tab asik hang la apa la..kasi clearkan gamba beribu2 seme tu dia kata..

kelmarin balik keje dia buka je pintu umah tgk dia pegang beg pastik samsung, mia la tanya apa tu daddy?skali amrul kata barang...kita plak tanya..barang apa tu?nah..katanya..buka2 nengok henpon baru.hahah...adoi la orang tak suh pon bli..cuma ada la slalu bebel2 pasal tab asik2 hang rasa nak campak ikut tingkap haha...tak sangka plak dia bli kita enpon baru.

cam gini la ktorg..biasa nak kasi adiah bukan time beday or anniversary biasa anniversary or beday xde penah pon dapat adiah best2 hahaha...sebabnye time ada duit lebih time tu la bole bagi xde duit kalu..dok diam2 la hahaha..

tq awak..sian dia skang dok pakai tab 10.0 yang besar gedabak tu sama besar ipad tu la..dulu elok2 pakai note 3 xpandai jaga masuk air ujan abes kong.insyallah saya akan pakai je enpon ni xde tuka2..
eh baru perasan kita tak pernah beli telefon guna duit sendiri mmg biasa amrul je yg kasi haha sebabnye?kita memang jenis pakai je selagi bole pakai..mcm tab skang retak pon kita pakai je xde hal.tah la kita bukan jenis kejar sgt teknologi ni..janji bole call, wasap, fb seme dah 
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, April 10, 2014

kasut sedap

dalam banyak2 kasut kan..ni la kaasut paling best sekali...tu pasal xkisah nak beli lagi patern yang sama lepas jahanam kasut lama dulu.lama dah beli kasut ni dulu beli kaler itam mmg lenjan ari2 g keje 2 tahun gak la tahan...dia tak sakit kaki, ringan, selesa

seingat nya dulu beli harga dia RM65.memang susah nak cari kasut ni..tapi sebab dah tau mana nak cari senang la..klw rasa nak beli bole je pegi kedai nama ranting kat wangsa walk.2minggu lepas pegi tanya harga dia RM79 malam tadi pegi tanya lagi eh dah jadi RM60 plak..apa lagi tros la rembat.

aritu ada tgk kat  zalora nak beli tapi xde saiz plak..kat zalora pon mahal skit RM69.ada orang jual online tak ingat dah apa nama blog dia rasa dalam RM65.

klw tgk kat zalora mmg saiz besa je la tinggal.




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...