MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, May 30, 2014

cara hilang kan kesan marker pen




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, May 29, 2014

jumpe pon yang murah

dah lama sangat si bapak berhajat nak blikan kasut roda utk si anak..rasanya 3 bulan lepas la g titiwangsa ada budak2 main roller blade bole sewa kt situ tak tau plak brape harga,t p sebab tgk xde size kecik tu xkasi mia try

pastu daddy dia tanya mia nak ke kasut roda?nanti la kita beli eh...maka bermula la misi daddynye mencari kasut roda..klw kuar jalan2 sambil2 tu cari la kasut roda kakak..masuk toyrus rege RM200 ok, kenot! haha...g pertama complex RM180 pon kenot juga! adoi seme mahal2 belaka..disebabkan mahal kitorg pon xde tanya2 dah kt mana2 kedai kira nnt klw jumpe murah je bli je..

semalam tgh buka grupon hajatnye nak cr rak kasut lagi satu skali ternampak ada sale roller blade murah dari harga yg ktorg dah sevey RM109 satu set termasuk helmet knee guard,elbow guards & wrist guards. tros wasap amrul tanya dia ok tak?dia tros reply BELI..hahaa..

eh xsaba plak tunggu barang sampai katanya dlm masa 10 ari sampai la
harus la amek kaler pink kan..haha
ni size M size kaki 35 – 38 (EU) / 21.5cm – 24cm





Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

picnic mengejut ke PD

adoii lahai gini la klw dapat laki suke last minit ni..ari ahad bangun2 pagi tetiba amrul kata
jom...pd

masa tu kul 6.45 pagi..siap2 la kita ni g pd..gerak kul 7.30 kul 8.25 dah sampai.haih suke la gini..klw gtau awl2 bole la kita bawa bekal sambil bkelah tepi pantai..dah gegas2 camni bawa badan je la jawabnye..sampai pd baru breakfast, kat mana lagi kat kedai makan kak anne ada nasi lemak lauk rendang daging sedap tu depan kubur sebelum sampai telok kemang.

ni la first time darwish mandi laut..mandi swimming pool pon blom lagi tau hehe..memula tu jejakkan kaki dia atas pasir dia mcm geli2 haha pastu dudukkan dia atas pasir dia buat muka pelik..pastu kasi dia jalan atas air amboi kemain dia jerit2 suke..ye la biasa main air dalam besen mandi dia tu je..dah la suke main air budak ni..klw mandi dalam besen angkat naik sure melalak dia nk main air.

kejap je lepak..kul 11.30 balik kl tros g kenduri umah pasya.

tgk tu dia jakon rasa pasir haha
air laut dia bersih plak aritu ombak pon xkuat
 cam geli pon ada gayanye hehe

konon masa sampai tu nak bli kan dia baju mandi tp masa sampai tu kedai banyak tak buka lagi..pakai je la rompers..dah balik mandi tu baru singgah kedai cari baju mandi darwish..xmo bli kt soping mall mahal! haha..so klw g pd harus la rembat satu baju mandi..dulu kak mia baju mandi pertama pon bli kt pd 13 hengget je, adik nye baju mandi size s rm28 
 tgk baju mcm beso skali try eh muat plak ngam2 je eei geram je tgk perot ngan bontot haha
pasni bolela g mandi kolam dah ada baju mandi


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, May 28, 2014

WORDLESS WEDNESDAY


 hahahah sian kan?
adik kena dera ngan acu
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

babai samseng..

aritukan ada amrul kasi note 3, tapi note 3 tu ricon punya (korea punya) memang sama je mcm note 3 function dia..tapi nye ari ke2 pakai hang la dia ari ke 3,4 mcm2 plak masalah dia..sampai masa ari ke5 pakai henpon xleh cas..dah cas tp xmasuk..kita pon ckp la ngan amrul nk nak pakai tab balik la asik problem je..last2 dia pon pulangkan balik kt kawan dia note 3 tu dapat la duit tp xdapat seme la..kawan dia la yg jual henpon tu..henpon baru la tp ricon punya

sekejap je la pakai note 3 tu pastu pakai tab balik, last week g anto kek area low yat sana..tetiba dlm kete amrul tanya awk nak henpon apa??kita memula jawab s2 haha punya la jujur lagi amanah minta yg murah je kan..pastu s2 plak mana ada yg baru klw ada seken la..amrul sengeh sinis je minta henpon s2

ok la..klw awk tanya saya kan..saya nak iphone la dah puas pakai samsung nak try la plak iphone.tetiba tros dia ajak masuk lowyatt nak sevey2 je katanya..ok la sevey dr kedai ke kedai..sampai kita dah letih kita dok kat kusi ngan mia bia dia yg sevey xlama dia dtg dia ajak g kedai yg dia dah sevey

sampai je kedai tu tgk atas meja ada iphone 5s dia cakap nah pilih colour apa awak nak..hah?cam terngaga la kejap kt situ sambil muka ni senyum xle nak tutup mulut haha..skali orang kedai tu kata akak jangan amek hitam la..kita mmg nk itam pon sebenarnya tp budak tu kata hitam xlawa..putih mmg kita xminat la..last kita pilih kaler gold dah dia kata limited gold tu.blasah je la..

sampai dalam kete kasi la adiah skit cium satu kali kt amrul hahahaha...kita tanya dia..ni kira adiah beday la ni ek?hahah..sengeh je dia..pastu kita ckp klw gini awk tak yah kasi adiah beday saya utk 2 tahun xpe saya xkisah haha

haih byk nak kena godek ni...
tq awak..nnt kita kaya kita blikan awk plak 10 ipon..tapi mainan punye la..hahahhaha


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, May 27, 2014

lindungi telinga anda


 cam bengong je kan hahha

utk adik2 yg tgh hangat taik ayam bercinta sesuai la..akak2 dah kawen ni xde nak gayut2 dah jaman akak dah berlalu haha..dedulu gayut sampai panas la tlinge..henpon tu skit lagi je nak meletop slagi tak abes battery slagi tu gayut hahaha

ni ada eksesori baru utk jaga telinga dari melecur kepanasan akibat terlalu lama bergayut..g la carik kedai eksesori tipon rm13.90 adik kita bli.lawak gile ingt semalam dia saje2 je pasang kt henpon kita cakap asal plak tu cocok kt henpon skali tengok eh eh berfungsi rupanya gagang kuning ni haha

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

kari kepala ikan terbaik di kuala lumpur

 ni bukan kita cakap tapi tivi kata..hehe aritu nengok majalah 3 dia siarkan pasal kari kepala ikan ni katanya yang terbaik dia kelumo...walaupon kita bukan la peminat kari tp terluiur baq hang..hahaha hoi cam bekumpul airlio dlm mulut

dah nengok tv tu mcm bese la ajak amrul g makan sini, konon plan nak banje dia la 2 bln lepas masa gaji..skali pegi ari ahad tutup, pegi ari public holiday tutup..rasanya ada dekat 3x kita terjah 3x tutup..hampa btol..asal g terjah tutup je tros melencong makan kt blakang istana

minggu lepas ari sabtu tu kita ajak amrul makan sini..dengan harapan harap2 la kedai ni buka..sampai je jalan attap tu tgk kete kiri kanan parking haa ni petanda mcm buka je kedai ni..hehee yess seb baik buka..terjahan kali ke4 baru dpt makan

kita oder la kari kepala ikan utk 2 orang makan pastu pesen dia dia siap kasi set taugeh goreng, bawang besar + cili dia taruk kicap ngan papadom pastu kita tambah lauk tambahan sotong goreng, tp dah abes dia kasi sotong kari

perghhhhhhhhhhhh rasa dia secukup rasa pedas, masam mabelesss 
tau tak bape sepinggan?RM70 ok sekian terima kasih hahahah
rasa mcm masa tgk majalah 3 aritu dia kata kepala ikan bermula dari RM40 tah2 dah naik rege pas kuar tibi kot hehe
(xpe la bukan selalu makan kan..ni dah rasa silap2 tak datang makan dah hahaha)
 sutun ni sedap dia rasa manis2 sekor rm10
 ni la yg kata mmg dia kasi sekali wlpon kita xminta tu
mmg set kari kepala ikan dia gini
 tu ada alamat
waktu operasi dari isnin-sabtu je
Restoran ZK
No 76, Jalan Kampung Attap,
50460 Kuala Lumpur.
Tel: +603 2273 9786
GPS Coordinates:  N3 08 15, E101 41 45
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, May 26, 2014

buka puasa kat rosdet tomyam

rasanya ni kali kedua rosdet tomyam diblogkan hehe...tau kedai ni dari si nana keding la..aritu dia ada belanja ktorg dinner kt sini dia suh try siakap kerabu mangga amboii sedap nak mampos haha lepas tu dah pandai dah makan sini...ni seme salah nana keding! dia la wasap gambo siakap kerabu mangga masa ari rabu lepas...ari kamis tu kan kita puasa amrul wasap tanya nak buka mana arini?jom saya blanje makan luar..

pastu saje wat gaya2 mengidam..saya tingin nak makan siakap kerabu mangga kt rosdet tomyam tu bole tak?hehe saje la buat2 minta izin selalu mengarah je..jom g makan sini sini sini haha..ye la sebab nak g ke arah town kan takut jemm dia mana suke nak jemm jemm ni dah dia kata ok..kemain la riang rasa hati

oder la 3 lauk je siakap kerabu mangga, udang tepong (utk mia pebret dia) & sup ekor (menu wajib ktorg) tp sup ekor agak kureng & slack skit sebab tetiba ada daun limau..aik..salah masuk ke?heheh daun limau utk tomyam je bang oii sup mana ada org letak daun limau..tp ok la juga still bole terima tekak...yang paling mabeles tu la siakap kerabu mangga dia tu..lincin  ktorg kejekan. seb baik darwish tido makanye bole makan dengan aman.hahaha..elok je basuh tangan seme tinggg dia bangun, bangun2 je dia tgk pinggn atas meja MAMAM!!! katanya..hahaha..pantang kan adik ni!

rosdet tomyam kampung baru dekat kl international hotel
 sup agak berminyak
 beso2 udang tepong dia ha
 hok ni menu spesel siakap kerabu mangga
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, May 23, 2014

rezeki orang berpuasa

 jumaat lepas kita puasa..masa nak dekat balik keje tu tetiba budak recep call..akak..nanti balik amek kek & rendang tau ktorg tapau kan utk akak buka puasa..tadi ada buat beday kt tingkat 1 .alah...terharu rasa..ingat dia kat kita siap tapaukan lagi..

puncanya bukan apa..kita selalu tumpang 3 orang admin staff balik keje anta diorg kt lrt..dah kata kita lalu jalan tu apa salahnye tumpangkan..lagi2 kalau time hujan sian nengok diorang jalan kaki basah2 g stesen lrt.kadang diorang segan nk cakap tumpang kita akan tunggu kat ground floor tanya diorang nak tumpang tak?haha sape tak nak klw org dah oper kan..

tu la diorang mcm terhutang budi kot pape ingat je kat kita..xsalahnye berbudi ngan orang kan..kita tlg orang, orang akan tolong kita, orang ingat pada kita,

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

TQ DADDY

 last week kita puasa..call amrul suh blikan makanan nak buke..pastu dia kata xpela kita g makan luar je..ok la dia ajak g jj..dah abes2 makan tu nampak dia withdraw pastu dia ckp ada nak bli apa2 tak?.ada..nak bli adiah cikgu mia utk ari guru. ehem...ehem..daddy masyukk ni

dah abes bli adiah cikgu kakak, singgah la kedai nak cari suar jeans sebenarnya amrul yg nak bli suar..kita pon usha la skali sebab dah lama xbli suar..konon2 amek la 2 helai..masa nak bayar tetiba amrul tolak dia ckp xpe dia bayar...eh ala..rugi xamek 5 helai..haha...udah dia dok belek2 suar tak beli pon kita plak yg bli smpai 2 lai.

kenapa susah skang nk cari jeans skang??susah nk cr boot cut / straight cut
seme style skinny kita dah la xsuke skinny2 nih
 esoknye dia balik keje dia bawa balik adiah utk mia plak flying fairy
gile best menatang ni haha..jakon mak pak..fairy ni bole terbang tp kita sendiri kena kontrol kena tadah tangah dia ada mcm sensor klw tak tadah nanti dia jatuh ke tanah
aih..sonok kakak kan.ibu dulu kakak mana ada rasa nk ada mainan2 ni..
mainan kita masa kecik2 batu seremban, main getah, teng teng
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, May 22, 2014

menang conso prize contest mothers day

 dah lama gile kot xjoin contest lama juga la xps sebab nak join contest tunggu la darwish besar skit esok aktif la balik hehe skang ni memang tak dan la nk mengontest2..

aritu join FB rumbia resort villa menang conso tp xtau apa adiahnye..syukur..
 gamba yg di pertaruhkan

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

kerabu mangga sala

 aritu masa g perlis kawan amrul siap kasi 3 biji buah mangga sala.dia tanam sendiri belakang umah..
kita ni jenis xberapa minat makan mangga muda cicah ngan kicap ni rasa ngilu kepala otak haha..klw tak masam ok..klw jenis mangga lemak tu sedap la cicah kan..

kita bawa la umah mak..dapat kat mak apa lagi..dia buat kerabu mangga la...pergh fevret ni..fevret seisi kelorga..ratah gitu je..alamak tgh taip rasa cam mleleh air lior plak hahaa

besar mangga dia


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, May 21, 2014

merayap sampai ke padang besar perlis

 ni lagi satu keje gile..memula masa kt kampung dia cakap ngan kita jom g sungai petani nk jumpe kawan..ok la kul 12.30 g sungai petani, jumpe kawan dia pastu dia ajak plak g kampung kawan dia kt padang besar, perlis lagipon amrul kan tak pernah sampai perlis lagi..tu yang beria2 dia nak ajak tu..dia nak tgk camane rupa padang besar pastu nk bli mangga harum manis pasal 2mgu lepas wife kawan dia tu ada pos mangga harum manis..dia rasa sedap tu la nk bli lagi tu

dah nyinggah sungai petani gerak g perlis plak sampai kul 4.30 petang..singgah umah kawan dia plak xjauh dr padang besar pastu tros g padang besar.ala xbli apa pon..bajet xbanyak haha....bli 2 lai baju budak2 adik ngan kakak satu set pastu bli skirt, pepero kotak beso tu RM20 sekotak dalam ada 8 (skali g jalan kedai lain ada org jual RM18 cis!!haha) pastu bli la keychain thailand & fridge magnet.

haih mujor xbawa pasport je..kalau buat gile amrul mau dia ajak g thailand plak..haha xpe la tu nanti2 la kita plan ek.



 ni kang sure komen eh pepepro tak halal kan?aritu baca halal katanya kan kan kan?
.
fm xbanyak bli sebab kedai dh byk tutup..tinggal ni je dpt utk koleksi sendiri, dia bungkus dlm peket 3 rm10
xdpt bli utk kwn2 dah tu pegi time org dah nk ttp kedai soping pon cepat2 je

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

darwish kena chicken pox

 allah..satu satu dugaan...masa kakak kecik, xde pon dia kena mcm2 sakit..kena time adik ni plak lepas satu2 aritu viral fever pastu hfmd skang ni kena chicken pox plak..ingatkan tak de la jangkit dari kakak sebab kakak kena dah sebulan dah..pastu anak kakak yg jaga tu pon kena dah elok da 2 minggu lepas..skang jangkit kat darwish plak..btol la kata mak chicken pox jangkit bukan serta merta lambat nanti baru jangkit

ni kita perasan masa ari sabtu la..otw balik penang tgk tetiba kt badan dia ada berisi air..masa ari sabtu tu ok lagi..dia xde la merengek, ari ahad siap g sampai padang besar dia ok lagi sebab xkeluar semua..masuk je ari isnin chicken tu mcm makin merebak & mengembang mula dia merengek..kita memang terpaksa la EL sebab kesian tgk dia

kalau kakak aritu kena sikit2 je adik ni abes muka seme kepala, depan belakang badan, siap dalam mulut pon jd mcm ulser allah..kesian sgt merengek sepanjang hari terpaksa la berdokong je..nak cakap tak tau..nanges je la dia

masa balik kg aritu ada bawa balik daun semambu, kita pon blend ngan tepung beras letak air skit jadi mcm bedak sejuk lumurkan satu badan..pastu daun tu alas kt tempat tido dia.kalau g klinik pon memang doktor akan kasi calamine lotion je ngan ubat demam

ni masa memula naik
ari kedua xbanyak sgt

ari ke-3 yang makin banyak & makin teruk
ari ke-3 ni yg dia merengek je kesian tgk
ari ke-4 nampak kecut skit chicken pox dia
.
ari ke-5 dah nampak ceria skit dah ciken pox dah nk kering
 lumurkan badan dia ngan daun semambu blend ngan tepung beras ngan air
lega skit la sejuk skit
.
ni la rupe daun semambu


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, May 20, 2014

hello kitty again..

 adoi..dia buat lagi haha..aritu masa g makan mcd mia minta la nk patung ni kita buat xlayan je..haha menan2 no way.skali last week masa balik kg singgah mcd bli bubur adik dd dia blikan 4 ekor hello kitty..xpela..dah dia nk bli utk anak dara dia kan xkan nk marah plak.. (tp dalam ati geram juga haha..baik bli makanan dr bli patung2 ni)

adoi dd..nak buat apa banyak2 ni?klw bole buat sup sedap juga..
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Keje gile!

Ari sabtu...pagi2 tu amrul cakap la..cuba usha hotel antara pd, bukit tinggi ngan janda baik..tp 1st chocie bukit tinggi la...okla kita pon call satu2, bukit tinggi tgl bilik yg mahal je 390++ call cheringin hill janda baik plal bilik byk kosong rm290 nett, pd plak xcall sebab cam byk pilihan hotel kan..

Ok la igtkn nak ajak la g janda baik sebab antara bukit tinggi murah janda baik lg..pastu dh tengahari dia tanya lg skali awak nk g mana?kita ckp xkisah ikut awk la..dia ckp klw ikut saya skang juga saya nk blk penang katanya..Ok la kul 12 tengahari ari sabtu ok..ajak balik penang..siap2 la sepantas kilat bawa baju dua lai je.

Sebenarnya nk dijadikan cite ari sabtu tu ari jadi mil, tu yg dia nak balik kg sgt tu..konon nak seprise kan mak dia la..xbgtau pon mak yang kita nk balik sampai je kg, tros g cari kek kemain susah cr kedai kek nk bli sr jangan harap la nak adakan..last2 g tesco bli kek tu pon xde pilihan satu kdai je ada blasah la dari xde

Sampai je umah bagi salam..terkejut la mil tetiba ktorg dah ada depan pintu siap bawa kek haha...naseb la mak..dapat anak yg suke seprise2 gini bukan ngan bini, anak mak pon kena seprise..memandangkan ari sabtu tu xckp korum adik2 seme xde kt umah so esoknye baru potong kek..

malam tu dinner ramai2 kt sungai dua, makan apa lagi..char kuew teow la..terbaik! kita harus la oder spesial...tp special sungguh kita nye dia kasi telo sampai 2 biji haha..



 kek xde pilihan pastu xle tulih plak tu redho je la amek ciskek seb baik sedap
 ckt sungai dua
tak yah buat muke gangster sangat bole tak?hahah saje je dia suh amek gambo nk wasap kt grup dia
 klw balik kampung harus la g pasar malam  ari sabtu & harus la juga beli ini pekasam perghh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...