MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, June 30, 2014

peristiwa berdarah

khamis lepas masa tgh bizi buat keje kt opis tetiba mak call, kita ni klw mak call mula la panik lagi2 klw dia call time keje mesti ada something jd kat anak2..

mak kata mia jatuh kt sekolah dia kata kawan dia tolak..cuba balik tengok dahi dia ni mcm besar je luka takut kena jahit ke apa..kita pon tros balik seb baik umah ngan opis 5 minit je kan..balik2 tgk dahi berdarah padahal dah sapu minyak gamat lap2 darah tu still meleleh je

kita pon bawa la g klinik risau juga takut kena jait kan..jgn kata budak mak pon seriau wei tgk jarum..sampai je klinik tros masuk jumpe doc..kata doc xpe kita gam je skang tak yah jait2..dia cuci la luka tu skit pastu letak kan gam mcm jel tu masa doc rapatkan kulit yg terbuka tu apa lagi meraung la kakak..ngan kaki2 meronta2 skejap je..doc balut elok la dia senyap je

balik tu konon2 nak pulihkan semangatla tanya mia..kakak nk apa2 tak?sambil suara sedih2 kakak nk air boboi..ok..singgah kedai bli 2 botol air boboi tros sehat! hahaha magik btol. bila jumpe cikgu dia, cikgu kata diorang main2 pastu terjatuh tak de sape2 tolak pon..





Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

hytex warehouse sale berbaloi tak??

warehouse sape tak suke kan?tapi xsemua warehouse sale tu best..biasanya..biasanye la kan ni dr pandangan kita..warehouse sale ni kebanyakan baju tak senonoh yg burok2 tahap kain burok stok lama dari mana soping mall dia angkut pastu wat warehouse sale..susah nk jmpe warehouse sale yg btol2 baju nye seme cantik2..campo2 kadang tu ada lawa ada burok kira naseb2 la..

tu kadang klw warehouse sale jauh2 tu kita akan tanya kwn2 dulu sape yg pegi tanya baju2 camane?ok ke tak?klw ok baru pegi kang sia2 g jauh2 skali kain seme cam kain burok kan..ni kebetulan warehouse sale kt ngan umah tak pela pegi jela..mmg nak cr baju basahan darwish je..

hytex ni so far 2x kita pegi dah skali kt kilang dia kt kepong, skali kt gombak.ada kwn2 tanya nnt kalau pegi tlg buat review..berbaloi ke tak?ok..meh nak review skit, kita xde la soping gila2 pon..bli skit2 je topup mana tak cukup utk raya nanti

yang no stok baju utk raya sangat2 berbaloi harga dia
yang ni NP RM49.95 after less RM25
 NP RM69.95 after less RM22
 np RM67.90 after less RM22
 np RM43.90 after less RM18

ni plak baju2 basahan wat duduk umah, baju basahan ni banyak dia jual asing2 suar lain baju lain kena carik sendiri match2 kan, susah nk dpt sepasang
 baju RM5 suar RM1
 sepasang RM14
 sepasang RM15
 sepasang RM15
 baju RM6 suar RM4


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, June 27, 2014

senang nye hidup

semalam diah wasap..katanya nak g soping kat GAP klcc, dia tu manjang je soping situ dah tu koje kt klcc mana lg nak perabeh duit kan haha...

memulanye dalam wasap si nana keding je dok kirim baju raya adam..pastu kita nengok eh lawa2 plak pastu ada diskaun plak terjebak juga la mengirim..eh..eh skali pasya pon sama terjebak haha..dah diah sorang2 meroyan soping kat gap, sambil melayan wasap dari ktorg bertiga

dia just tunjuk gambo je dah pilih mana berkenan..senang sebab masing2 xde jenis banyak cekadak..kita lg best ko tgk la mana lawa diah amek 3 lai...cam bese gaji aku bayo..hahaha...si pasya memula xnak bli sebab lom gaji siap kena paksa ngan diah suh bli xpe dia pakai duit dlu gaji nnt bayo katanya..hahah mana nak cari umat baik ati cam gini?xde jumpe mana2 tepi jalan nye..rodi je sorang hahahaha...

hai senang idop ko kan..soping thru wasap..ko ada?hahaha
ni antara gambo2 yg diwasap sila pilih



 dan setelah dipilih mana yg berkenan pastu siap serahkan bulat2 kt diah pilih la mana yg lawa
maka ni la hasil rembatan diah utk darwish baju merah ngan biru tu pas diskaun RM19.80 je baju landon tu xde diskaun tp dia letak kt tempat diskaun jd dah tipah tertipu disitu haha..xpela..mahai skit baju raya xpe..hahaha
 ni baju2 utk mek tembun qisya
 ni plak baju2 utk adam kemain hensem cantik bergaya la anak2 raya nanti ek
baju rayyan
 ni baju kakak mia pon murah je RM19++ selai
siap diah banje selai bj lagi utk kakak


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, June 26, 2014

FLORIA PUTRAJAYA

 sape pegi???kita tak pegi..sejak dari memula floria dulu lagi tak penah pegi tah maybe sebab xbape minat bunga2 ni tu rasa tak eksited nak g kot hehe..sabtu lepas ada konvo adik ipa kat segi universiti balik dari konvo mil ajak g floria, kita xleh join sebab petang tu ada reunion budak2 skolah..so nenek ajak mia, ngikut la si kakak tengok bunga ngan nenek & auntie2 dia

ni ada gambo2 auntie2 dia wasap sebab daddy dia minta hehe...

ni masa kat segi kolej lawa btol siap ada seming pool

lawa nengok ramai kwn2 post gamba bawah payung ni kt fb



kak mia ngadu panas nye hehe..biasa la kakak tgh musim elnino ni mmg la panaih basah ketiak wooo klw g petang2 kul 6 ok skit la kot


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, June 25, 2014

wordless wednesday


 alahai...geram nengok rasa nak geget bontot hehee
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

jom shopping!


 yeay..dah lama tunggu warehouse sale hytex ni
jom sape nak g?jumpe sana..sana..sana
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, June 24, 2014

mini reunion - ampang road girls school batch 99/2000

 seme jadi xde plan pon..memula kwn sekolah sukma wasap tanya pendapat bile date yg sesuai nak buat gahtering sebab salah sorang dari ktorg iaitu azrah nak sponser makan dia jemput seberapa ramai kawan2 yang bole datang kantin skolah tempat dia meniaga, azrah ni tokei kantin skolah rendag setiawangsa, dia berbesar hati nak sponser makan utk gathering ni semoga murah rezki azrah..

jadi kita pon plan nak sukma tema pink, date seme bayaran plak tetapkan RM30 utk seorang tu utk bli hadiah & kek skali nak sambut birthday azrah & kwn2 yang jatuh bulan 6.so ari sabtu lepas, abes je majlis konvo adik ipar tros gerak balik keramat, kakak mia ikut nenenk g floria so bawa adik je la sorang..majlis ni plak single2 only hehe..lg bes single kan bole la lepak lama2 skit..

aktiviti dimulakan dengan acara makan!! heheh.. tp sebelum tu doa dibacakan oleh suami azrah..lepas tu ktorg  mulakan dengan potong kek birthday, makanan meriah gile..dasyat azrah ni mcm2 dia masak ktorg yg datang dalam 20 lebey je termasuk anak2 dia nye masakan meriah! ada nasi lemak lauk rendang ayam, sambal sotong, ayam goreng, nasi goreng,mee goreng,spegeti laksa, yong taufu seme dia masak sendiri hebat!

lepas dah kenyang makan masa untuk game..ni saje la suke2..mak2 ngan anak2 buat chicken dance..yg klakarnye ada mak2 tak tau apa tu ciken dance so anak2 la tunjuk demo haha...pastu buat musical chair utk anak2 & sesi tunjuk bakat dah mcm tom tombak haha anak2 nyanyi lagi frozen la lagu tegar la sporting abes!

habis je game sesi cabutan bertuah & kasi doorgift last skali sesi yang ditunggu2 menapau makanan yang ada hehe..banyak gile makanan mmg seme siap tapau bawa balik dinner masing2 tak masak hehe..haih sronok gile..rasa nak repeat next time..













Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, June 23, 2014

mementang dah ada wasap

weken aritu amrul bawa balik simkad utk taruk kat note mia.note tu dia wat tgk upin klw kt umah mmg xde simkad cite upin mmg dah dload siap2

amrul pon ajar la dia camane nk call, klw wasap tu xyah ajar dia memang tau cumanye dia blom pandai nk mengeja lg hehe bese dia wasap dia tiru apa yg kita tulis je

dia pon kata eh mia nak wasap deah la..yg tension nye mengeja xpandai lagi ati ati nak wasap orang pastu dia cakap kita plak kena ejakan untuk dia hahaha

ibu camane nak eja ni camane nak eja tu..hahah slow la nak tunggu dia reply dah tu ibu tukang eja dia tukang tulis
 ni la perbualan dia ngan diah
ayat "aku" tu jangan salah sangka plak kang korang kata eh kohaja nye ckp aku2 haha
xpe mereka dah paham...klw mia, nana & deah diorang borak mmg cam kawan2..klw korang nengok pon sure tekejut hahah...


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, June 20, 2014

lambat skit layan

dah lama tak layan drama kul 7 last layan masa cite teduhan kasih je..lepas2 tu seme drama tah hape2 playboy suami aku la apa xminat nak nengok..sampai la baru ni start cite kerana terpaksa aku relakan.memula tak tengok juga sebab tgk pelakon biasa2 je

sampai ada budak opis tanya akak tak tengok ke cite tu?kita tanya dia best ke?dia kata best kak akk tengok la..ok la..dah 2mgu start baru la kita tgk.skali dh tgk eh bes plak, nak tau sebab apa best?sebab izreen hahah...geram plak nengok style bengong2 dia tu esp masa berangan2 camane aku nak joging tp nampak cantik?pastu buat2 style joging ayu2 hahah gelak sendiri tgk dia blakon mmg kiut sgt

pastu hero dia plak dedulu mmg tak pernah minat kt amar ni..skali dalam drama ni alamak..cam cair plak nengok hahah...tak kesempatan lg nak nengok episod2 yg terlepas aritu.so skang ni balik keje mandi tros ngadap tv tgk cite ni..


.
 ni masa tjumpe ngan indah 2 tahun lepas

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...